HTML

Ágyi poloska ellen.Poloskairtás módjai, poloskacsí

Az ágyi poloska életmódja, poloskairtás tudnivalók. Házi poloskairtás, poloskairtó szerek, poloskacsípés.

Friss topikok

  • Antal Toth: 1957-ben, hetedikes koromban láttam először ágai poloskát.Szinte agyoncsípett, testem, főleg a com... (2018.10.02. 06:38) Ágyi poloska hiedelmek. Tévhitek és cáfolatok
  • v431111: Hétvégén megyek nyaralni több napra szállodába, külföld. Van valami tipp amivel ha nem is zárható ... (2018.07.12. 08:45) Poloskacsípés
  • Nickerer: Üdvözletem! Albérlő hurcolta be a poloskákat. Költözés előtt irtatott. 2 hónapja nem él ember a la... (2018.07.11. 14:11) Ágyi poloska felkutatása
  • Peterffy Zoltan Zoltan Peterffy: Én mivel tudnám ki irtani az agyi poloskat (2017.01.17. 14:29) Poloskairtás
  • Rovarirtó: Komolytalan lenne részünkről, ha esélyeket latolgatnánk a poloskafertőzöttség ügyében. Amennyiben ... (2010.03.16. 20:20) Ágyipoloska a hálószobában...

Ágyipoloska a hálószobában...

2021.05.12. 19:31 Rovarirtó

Általában behurcolással, berendezés tárgyakkal, bútorokkal. Előfordul, hogy a költöztető cég közvetítésével történik a fertőzöttség átvitele (ők sokszor szállítanak öreg, például hagyatékból származó bútorokat, melyek gyakran ágyi poloskától erősen fertőzöttek, így a poloska már a teherautón átterjedhet új ágyunkra).

Gyakran hotelban történő tartózkodást követően észleljük lakásunkban a poloska ártalmát. Egy poloskás szállodai szobában, ha az ágy közvetlen közelében tároljuk  csomagunkat (...hol máshol tárolnánk?) abba bemászhat ez az ektoparazita vérszívó, később az otthonunkban, lakásunkban elfoglalja új helyét, szintén az ágyat. Ezen módon az ágyi poloska könnyedén szeli át a világot, manapság ezt már repülővel teszi, néhány óra alatt.
Jellemző, hogy az ágyi poloskával való találkozáskor az első dolog:
Dobjuk ki az ágyat, szemétre vele!
Lomtalanításkor ennek nagyon örül valaki ("találtam egy újszerű ágyat"), persze csak az első poloskacsípésig. 2006-ban történt velünk, Angyalföldön a Szabolcs utcában végeztünk poloskairtást: a tulaj ragaszkodott hozzá, hogy az ágyat ne fújjuk le mert ő azt elégeti,  mindössze a környezetét kezeljük. Nem használt a szép szó, az ágy maradt, mi mentünk. 10-15 nap telt el, szintén a Szabolcs utcából kerestek minket, ismét poloska...
Ismerős környék, viszont általában csótányirtásra szoktunk oda járni.
Szomszéd háztömb, földszinti lakás.  A szokásos kérdések (mióta tapasztal ártalmat,került-e be bútor mostanában stb) után a tulaj először nem érti derültségünk okát, majd ízes káromkodásba kezd, amikor megmondjuk neki, a kedves szomszéd ágyáról van szó, melyet a szemeteskonténerből halászott ki két hete. Valószínűleg emberünk egyszerűbbnek találta az ágyat kidobni, mint eltüzelni.  Itt szerencsére alapos poloskaírtás tudtunk végezni, a lakó pedig megfogadta hogy többé nem visz haza bútort az utcáról, a szomszéddal (akit egyébként jól ismert) pedig  el fog beszélgetni.
Poloskairtás megrendelés, irtás akár már ma!

8 komment

Címkék: poloska poloskacsípés ágyipoloska irtása

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloska.blog.hu/api/trackback/id/tr88363974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ágyiko 2009.09.07. 10:39:49

Ágyi poloska!Sziasztok.Nálunk volt irtás egy honnapal ezelött,de azota se alszunk abban a szobában,de már kéne mert ez a gyerek szoba.Most rászántam magam,hogy kitakaritsam de az lenne a kérdésem elég ugy,hogy domestosos vizzel befujom a ágyat és letörlöm hagyom megszáradni?Igazán nálam a bogarak miatt már egyszerüen irtozom és nem is merrek ott aludni.Hallom a rém hireket,hogy 18honnapig is elélnek és ha nem fujtak olyan helyre pl:konektorba ahonnan jöhetnek?kérném a segitséget mit tegyek és mit ne?A bogarak minimálisak voltak azt mondták.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2009.09.07. 16:27:08

Tény, hogy a poloska akár hónapokig is bírja az éhezést, a 18 hónap viszont már rémhír kategória.
Az alapos felületkezelő poloskairtás után akár azonnal vissza lehetett volna költözni, bár néhány napig még számítani lehet rovar aktivitásra.
Az irtószer elbomlik a kezelést követő 3-4 hét múlva, vagyis mostanra. :)
Nem szükséges további fertőtlenítés.

ágyiko 2009.09.09. 07:08:35

Köszönöm a választ.De nem nyugtatott meg,szoval ha jol értem befujnak és egy honap mulva már nem is használ a vegyszer szoval ha jol elbujtak akkor utána elöjöhetnek ujra?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2009.09.09. 08:10:18

A vegyszer valóban lebomnlik néhány hét múlva, a poloskák viszont már sokkal előbb eltűnnek, elpusztulnak. Olyan, hogy "elbújnak" nem létezik. Az ágyi poloska eleve rejtőzködő életmódú rovar, ezért minden búvóhelyét (ágy és környéke) irtószerrel kezeljük, máshová bújni nem tud.
Rovarirtáskor, vagy legkésőbb a vérszívó vándorútján találkozik a tartós hatású szerrel.
Poloskairtást ismételni általában nagy fertőzöttség vagy zsúfolt lakás esetén szükséges.

jutuka 2009.12.15. 14:38:27

sajnos én is poloskával küszködöm 56 évesen eddig még nem találkoztam vele 10 napja költöztem és elfelejtett szólni az elöttem lakó kedves hőlgy hogy poloska van a lakásban.Azért piszok dűhös vagyok hogy ennyire nem törödöm emberek vannak.A kérdésem ezzel kapcsolatban.Kihívtam a róvarírtó mestert lepermetezett állítólag mindent amit ilyewnkor kell akkor lehetséges-e hogy 4-5 nap után ugyőssze csipkedtek hogy orvoshoz járok valamit lehet-e hogy az ágyneműmön semmi nyomot nem találok és még is poloska csípett meg?Tudom kicsit zavarosan írok de tiszta elmebeteg vagyok ezektől a dögöktől főleg hogy van egy 3,5 hónapos unokám akit nagyon féltek .

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2009.12.15. 19:51:15

Sajnos lehetséges hogy irtás után néhány nappal még találkozik poloskával. Nem tudom melyik cég végezte az irtást Önnél, de tény hogy vannak trehány, szakszerűtlen munkát végző kontárok a szakmában. Azt azonban tudnia kell, hogy túlzsúfolt és erősen fertőzött lakás esetén még a legalaposabb munkavégzés dacára is szükség lehet ismétlésre...
Javaslom, várjon még néhány napot, ha nem szűnik a probléma akkor forduljon egy másik, megbízható kártevőirtó szakemberhez. Amennyiben a mi cégünket választja, megtisztel minket. :)

lauder 2010.03.16. 14:00:46

Üdvözlöm!
Kérdésem a következő: kb. egy héttel ezelőtt vendégségben voltam és utána 3 éjszakán keresztül volt 1-1 csípés rajtam. Mindig csak egy, ami másnap rettenetesen megdagadt és fájt kb. egy hétig. Először azt hittem pókcsípés, de ma reggel találtam egy ágyi poloskát az előszobában. Remélhetőleg azt, amelyiket hazahurcoltam. A kislányom ágya alatt pedig találtam egy levedlett "bőrt". Kérdésem arra vonatkozik, hogy vajon, ha egy hét telt el a behurcolás óta és ugyanazt a poloskát találtam meg, akkor van-e esélyem arra, hogy ennyivel megúsztam, vagy ne örüljek.
Válaszát előre is köszönöm.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2010.03.16. 20:20:40

Komolytalan lenne részünkről, ha esélyeket latolgatnánk a poloskafertőzöttség ügyében.
Amennyiben kéri, egy alapos helyszíni szemle után tisztázható a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik az ártalom, egy azonnali rovarirtást végeznénk a hálószobákra kiterjedően. Első körben javasolnám, nagyon alaposan vizsgálja át Ön az ágyakat és környéküket.
süti beállítások módosítása