HTML

Ágyi poloska ellen.Poloskairtás módjai, poloskacsí

Az ágyi poloska életmódja, poloskairtás tudnivalók. Házi poloskairtás, poloskairtó szerek, poloskacsípés.

Friss topikok

  • Antal Toth: 1957-ben, hetedikes koromban láttam először ágai poloskát.Szinte agyoncsípett, testem, főleg a com... (2018.10.02. 06:38) Ágyi poloska hiedelmek. Tévhitek és cáfolatok
  • v431111: Hétvégén megyek nyaralni több napra szállodába, külföld. Van valami tipp amivel ha nem is zárható ... (2018.07.12. 08:45) Poloskacsípés
  • Nickerer: Üdvözletem! Albérlő hurcolta be a poloskákat. Költözés előtt irtatott. 2 hónapja nem él ember a la... (2018.07.11. 14:11) Ágyi poloska felkutatása
  • Peterffy Zoltan Zoltan Peterffy: Én mivel tudnám ki irtani az agyi poloskat (2017.01.17. 14:29) Poloskairtás
  • Rovarirtó: Komolytalan lenne részünkről, ha esélyeket latolgatnánk a poloskafertőzöttség ügyében. Amennyiben ... (2010.03.16. 20:20) Ágyipoloska a hálószobában...

Hogyan kerül ágyi poloska a lakásba?

2021.06.25. 12:59 Rovarirtó

Gyakori kérdés megrendelőink részéről: "Honnan és hogyan került be az ágyi poloska a lakásba? Tiszta lakásban élünk, minden nap takarítok, eddig soha nem volt ilyen."

Tudni kell, hogy a lakás higiéniai állapota nincs összefüggésben az poloskák megjelenésével. Az igaz hogy egy koszos és zsúfolt lakásban a poloskairtás szinte lehetetlen, de behurcolás után a poloska elszaporodhat tisztaságban is. Életéhez és szaporodásához mindössze két dolog szükséges: alvó ember és rejtekhely. Mindkét feltétel adott egy tiszta lakásban is.
 

Természetesen nem tudjuk biztosan megmondani hogy az ágyi poloska hogyan jutott be a hálószobába, de a leggyakoribb terjedési lehetőségek a következők ágyi poloska esetében:

1. Poloskás tárgy kerül a lakásba (az esetek több mint felében!)

Lomtalanításkor beszerzett "majdnem új" ágy. Hagyatéki vagy antik bútorok vásárlása.
Antikváriumos könyv, régiség, bontott faanyag, hanglemez, festmény.

2. Utazáskor hazahozzuk a bőröndünkben (hotel, hostel, szálloda).
Gyakori eset, nyaraláskor ágyi poloskával fertőzött hotelben száll meg az ember.
Az utazótáskát az ágy mellett tartva kitűnő búvóhelyet biztosítunk az ágyi poloskának, melyet a hazautazáskor lezárunk aztán repülőre-buszra-hajóra szállva csak otthon a lakásban nyitunk fel újra. Történik ez rendszerint a hálószobában, a nyaralás ruháit a gardróbszekrénybe pakolva, az ágy közvetlen közelében. Az előmászó ágyi poloska már az első éjszaka megtalálhatja az alvó embert, majd az ágyban vagy annak környékén rejtőzik.

3. Szomszédból is átvándorolhat az ágyi poloska.
Társasházakban, panelekben gyakori jelenség hogy erősen fertőzött szomszédos lakásból érkezik a poloska. Teszi ezt általában függőleges irányban, repedések vagy csőáttörések mentén. Rendkívül problémás jelenség, a poloskairtás után idővel visszatérhet az ártalom, ezért fontos a forrás megszüntetése is (pl rések tömítése, poloskairtás a szomszédban is).

Poloskairtás akár 24 órán belül Budapesten és Pest megyében!

 

Szólj hozzá!

Címkék: hogyan poloska ágyi honnan lakásba

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloska.blog.hu/api/trackback/id/tr803472869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása