HTML

Ágyi poloska ellen.Poloskairtás módjai, poloskacsí

Az ágyi poloska életmódja, poloskairtás tudnivalók. Házi poloskairtás, poloskairtó szerek, poloskacsípés.

Friss topikok

  • Antal Toth: 1957-ben, hetedikes koromban láttam először ágai poloskát.Szinte agyoncsípett, testem, főleg a com... (2018.10.02. 06:38) Ágyi poloska hiedelmek. Tévhitek és cáfolatok
  • v431111: Hétvégén megyek nyaralni több napra szállodába, külföld. Van valami tipp amivel ha nem is zárható ... (2018.07.12. 08:45) Poloskacsípés
  • Nickerer: Üdvözletem! Albérlő hurcolta be a poloskákat. Költözés előtt irtatott. 2 hónapja nem él ember a la... (2018.07.11. 14:11) Ágyi poloska felkutatása
  • Peterffy Zoltan Zoltan Peterffy: Én mivel tudnám ki irtani az agyi poloskat (2017.01.17. 14:29) Poloskairtás
  • Rovarirtó: Komolytalan lenne részünkről, ha esélyeket latolgatnánk a poloskafertőzöttség ügyében. Amennyiben ... (2010.03.16. 20:20) Ágyipoloska a hálószobában...

Ágyi poloska felkutatása

2021.07.10. 01:09 Rovarirtó

Árulkodó nyomok
A poloskairtást megelőzi egy alapos helyszini szemle, meg kell bizonyosodni arról,valóban ágyi poloska okozza-e a rejtélyes éjszakai csípéseket.
A poloskafertőzöttség nyomait viszonylag egyszerű megtalálni, régi és kiterjedt fertőzöttség esetén. Árulkodó jelek például a fekete pontok -elsősorban kárpit és fa felületeken (ágyi poloska ürülék). A lepedőn lévő vérfolt, lárvabőr, olykor a falon elnyomott poloska az ártalom biztos jele.
A friss ágyi poloska probléma igazolása szakember számára is kitartó kutatást igényel.
Ágyi poloska irtása biztos hatékonysággal!


A rejtett zugokat kedveli:

Tipikus ágyipoloska búvóhelyek közé tartoznak az olyan rés-repedések és illesztések ahol képes mélyen meghúzódni, hogy hasa és háta egyaránt a felülettel érintkezzen.
Ilyen lehet például az ágy fa részeinek összeeresztése, a fa és kárpit felületek illesztése. A fal és padló találkozásánál lévő szegőléc rései-hézagai, szakadt tapéta
szintén kitűnő rejtekhelyéül szolgál.
Ágyi poloska mentesítés garanciával!



Az ágy közvetlen közelében lévő bútor kitűnő rejtek az ágyi poloska számára.

A vízgőzzel telített, párás helyeket viszont nem kedveli. A konyhában és fürdőszobában kizárható az ágyi poloska megjelenése. A poloskák elszaporodása nem lehetséges az alvás céljára nem használt helyiségekben.
Poloska irtása és egyéb rovarirtás!

165 komment

Címkék: poloska rovarok poloskák ágyi poloskairtás ágyipoloska búvóhelyei irtása ágyipoloskairtás

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloska.blog.hu/api/trackback/id/tr45362074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kanstruktív 2010.10.26. 10:22:57

Kedves Mindenki! Nálunk évekkel ezelőtt volt ágyi poloska, örömmel jelentem, hogy sikerült megszabadulni tőlük. Ennek lépései: ágy teljes tisztítása fújó-szívó tisztítógéppel; ágyneműk, egyebek mosása; ágy környéki repedések, rések lefújása irtószprével (Mortein, Raid stb.); repedések betömése glettanyaggal, fafelületeken gittel (Érdemes betömni a réseket, hogy később se jöjjenek a rovarok.); irtópor alkalmazása; állandó figyelés, azonnali irtás szprével; a teljes lakásban is kitakarítottunk; és végül körbeszigeteltem az erkélyt, mert feltételeztem, hogy onnan jönnek be. Ahol petét találtam, ott azonnali sikálás, ha lehetett, el is égettem a fertőzött darabokat.

MZ/Xveteranzoli 2011.02.01. 19:39:05

Halihó.Sajna nálunk is megjelentek ilyen jószágok.Illetve csak a párom csípései jelzik ezt.Mi az az írtópor?Mert az írtást megnéztem igen horribilis összeget írtak.Jó lenne ezt megúszni,ha lehet.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2011.02.01. 20:46:53

Halihó. Minden viszonyítás kérdése. Én azt gondolom, hogy egy tank benzin ára nem horribilis összeg az ágyi poloska kiirtásáért egy lakásban. A művelet alapossága, irtószer felhasználása nem összevethető egy pár perces géles csótányirtással. Az ágyi poloska ellen atomjaira kell bombázni a hálószobában az ágyat és környékét. Tartós hatású irtószerrel kezelendő minden búvóhely. Szakszerű, alapos, pepecs munka szükséges pláne egy zsúfolt lakásban. Rettentő makacs és szívós vérszívó, a rejtőzködő életmódja teszi nagyon nehezen irthatóvá. Sajnos nincs alternatív módszer... A csótányok ellen jól bevált csapdák és gyomormérgek nem érnek semmit, neki csak az emberek vére kell -más nem érdekli. Próbálkozhat szabadforgalmú szerekkel is, nem lehetetlen hogy sikerül kiirtani, de a legritkább esetben sikerül 3. kategóriás szerekkel laikusoknak. Ha mégis házi szerekkel próbálkozna ágyi poloska ellen, ne 1-2 flakont vegyen: legalább 10-et. Ha összevissza fujkál kis mennyiségeket, több kárt okoz mint hasznot... A poloskák ellenállóképességét növeli az irtószerekkel szemben, kidobja az ablakon a pénzt. Ráadásul a problémája sem oldódik meg, ugyanis ki fog hívni végül egy kártevőirtót. Azonban ha konkrét kérdése van, szivesen segítek.

kende08 2011.09.05. 04:06:13

Kedves Mindenki!

A szomszédomban elszaporodtak az ágyi poloskák. Állítólag már volt náluk egy irtás, amiről, csak utólag értesült a lépcsőház. Viszont ma este felfedeztem, hogy nálam is van. A csípésekből már gondoltam rá, hogy poloska, de még nem voltam biztos benne. A rovar a párnahuzatban bújt meg, ott csak ezt az egyet találtam, ami nem jelenti azt, hogy nincs több. Mindent kimostam, a párnát is, de most még hezitálok, hogy elég volt-e a mosás, vagy dobjam is ki? Ugyanis a párnán ürüléknyomokat, illetve petéket is találtam. Az estémet azzal töltöttem, hogy milyen megoldást találjak a továbbiakra Az Insecticide 2000 és a Bio Kill szereket találtam a neten. Megéri -e ezekkel a szerekkel lekezelni a lakást, amíg szakemberrel nem nézetem át és kezeltetem? Gyors és hasznos válasz kerestetik!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2011.11.20. 21:01:10

A hozzászólónál tudtommal sikeresen kiirtottuk a poloskákat. Néhány szót így utólag a szabadforgalmú irtószerekről... Az insecticid 2000 és a biokill azonos hatóanyagú (permetrin) készítmények. Például hangya ellen kitűnően működnek, ágyi poloska azonban röhög rajtuk. Nagyságrendekkel erősebb hatóanyagokkal, nagymennyiségű irtószerekkel is nehéz kiirtani ezeket a vérszívókat, nekünk kártevőirtóknak is. A házilagosan, gyenge szerekkel végzett fujkálás növeli a poloskák ellenállóképességét így erősen ellenjavalt. Mellesleg: egy szakszerű poloskairtás alkalmával 5-10 liter munkaoldat kerül kijuttatásra. Ez a mennyiség az említett szabadforgalmú házi szerekből sokkal többe kerül mint egy gázmester által kivitelezett poloskairtás 15.000Ft-os ára.

dohra 2012.09.05. 22:34:13

Üdv! Valóban lehetséges egy irtással kiirtani az ágyipoloskákat? Mert tavaly az egyik albérletemben elfelejtették közölni beköltözéskor, hogy a lakás fertőzött,és több rovarirtás után sem sikerült teljesen megszabadulni tőlük.A szakember nem volt valami pontos,bár én ezt csak mint laikus ítéltem így..Arról győzködött,hogy mindenképp szükséges 2-3 hét múlva ismételni az irtást,mert csak úgy van esély rá,hogy eltűnjenek a lakásból.
Azóta én elköltöztem onnan,de most az otthonunkban is megjelentek.3 hónapja hogy otthagytam azt az albérletet. Úgy jöttem el,hogy előtte volt irtás,ami során a lekezelhető felületeket lepermetezték,a ruháimat pedig alaposan átmostam,amire nem volt szükség,azt inkább ki is dobtam.Nem értem hogy hurcolhattam haza,bár ez most lényegtelen.Pár hete tapasztaltunk csípéseket, és miután én már tudom hol keressem a poloskákat,néhányra rá is bukkantam,amiket azonnal elpusztítottam.Az a kérdésem lenne,hogy egy másfél szobás lakás kezelése mennyibe kerülne és hogy milyen hamar tudnának kiszállni?
Előre is köszönöm!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2012.09.06. 21:15:28

Egyszeri kezeléssel is lehet eredményes a poloskairtás. A poloskairtó szakember részéről az alapos és szakszerű munka a hatékonyság előfeltétele. A megrendelő viszont a lakás megfelelő előkészítésével (zsúfoltság megszüntetése) tudja segíteni a munkát.
A 15.000Ft-os ár fix összeg, egyszeri (és legtöbb esetben eredményes) felületkezelő poloskairtást takar, 2 hálószobáig bezáróan. Garanciát egy lehetséges ismétlést követően vállalunk. 2-3 napos átfutása van jelenleg a poloskairtó megrendeléseknek.

dohra 2012.09.06. 23:20:08

Köszönöm szépen!
Az lenne a további kérdésem,hogy a szer mennyi idő alatt öli meg a poloskákat?Van valamilyen felszívódási idő vagy azonnali halálhoz vezet? Illetve azok a poloskák,akik nem lesznek esetleg lepermetezve,mert nagyon elbújnak és csak később jönnek elő,a vegyszerrel érintkezve még elpusztulhatnak vagy csak azok az egyedek hullanak el,amik le vannak permetezve közvetlenül?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2012.09.07. 08:06:38

@dohra:
Az ágyi poloska, melyet közvetlenül ér az irtószer, pár perc alatt elpusztul. Azonban azon poloska példányok, melyek mély rejtekhelyen ücsürögnek, majd csak az éjszakai vérszívó vándorútkor találkoznak a poloskairtás során kezelt felületekkel. Ilyenkor már csak a felületekről szívódik fel a méreganyag, a poloska kültakaróján keresztül. A pusztulás itt már hosszú idő alatt megy végre. Itt gondoljunk csak ismét vissza a zsúfolt lakásra. mint a poloskairtás legnagyobb problémájára. Ha nagyon sok a cucc (bútor, plüssmackó, kép, könyv), akkor nagyon sok a hozzáférhetetlen zugban búvó poloska is. A kupac alján búvó ágyi poloskát nem csak hogy közvetlenül nem tudjuk fújni, de még a környező felületekhez, falakhoz sem férünk hozzá. A mászó-közlekedő helyek teljes felületének poloskairtó kezelése pedig a sikeres poloska elleni védekezés kulcsa lenne. Extrém esetben (pl gyüjtögető életmódot folytatót megrendelőnél) az ágyi poloskát egyszerűen nem lehet kiirtani, legalábbis adott körülmények mellett nem.

hisam 2012.10.04. 22:00:38

Sziasztok,

elnézést, de egy kicsit mosolygok az olvasott írtási technikákon.

Hozzávalók:

- 1 db 4 lábú ágykeret
- 4 db kisméretű lavór

Ha valakit érdekel, akkor folytatom.

Garancia:

nagyapám Kujbisev mellett eltöltött évei.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2012.10.05. 08:36:49

Szia!

Én is mosolygok egy kicsit az általad leírt poloskairtó technikán. A lavórba (és folyadékba) állított ágylábak akár működhatnének is...
De a poloska olyan rafkós, hogy a mennyezetről az alvó ember nyakába pottyantja magát.
Így aztán hiába az irtószeres vagy olajos lavórba tunkolt fekvőhely, a poloska "berepül" az ágyba.

Viszont fifikás ember a magyar, a mennyezetről pottyanó ágyi poloskát próbálja kizárni a mennyezetre keretszerűen feltákolt kétoldalas ragasztóval, mely gyakorlatilag egy ágytól szélesebb keretet képez a mennyezeten, a poloska pottyanást akadályozandó. Olyat is láttunk már, hogy kétoldalas ragasztó éppen nem volt kéznél, volt viszont cellux és tubusos egérragasztó. Az eredmény: hetekig a padlóra csepegő ragasztós trutymó. Az ágyi poloskák viszont még ilyenkor sem tűnnek el. Az éhség elnyomja az óvatosságukat, ilyenkor a kanapén ücsörgőkre vagy tévét nézőkre vetik magukat, sőt a szélrózsa minden irányába szétmászkálnak a lakásban.
Ezért nem ajánlott, nem is működik az ilyen kiéheztetéses poloskairtás. Illetve működik, kulcsra kell zárni az ajtót majd 1 év múlva visszajönni. Garantáltan poloskamentes lesz a lakás.

hisam 2012.10.05. 17:57:14

@Rovarirtó:
kihagytam:
baldachinos ágy :-)

és nyugodt lehetsz

M. Betti 2012.12.04. 12:39:27

Sziasztok!
Mi tegnap hajnalban bizonyosodtunk meg róla, hogy poloskánk van. Valószínűleg még friss populáció, három nagyot találtunk és számtalan kicsit, olyat is, ami 1 mm-es. Hirtelen semmi más nem akadt a kezünkbe (hajnali 3-kor) a flóraszepten és hideg zsíroldón kívül, amivel az én lelkemet a párom kicsit meg tudta nyugtatni, és lefújtuk őket, illetve késsel legyilkoltuk a nagy részét. Persze tudtuk, hogy biztosan maradt még, ma reggel is hármat nyomtunk szét a takarón. Pénzünk most még nincs egy írtásra, talán majd a következő fizuból vagy az azutániból. Mit lehet tenni addig is? És ilyen kezdetleges helyzetben hány írtás lenne elegendő? Az ágyon kívül máshol nem találtunk, a függönyöket ma fogom kimosni. Vajon elképzelhető, hogy ilyen kezdetleges helyzetben nem terjedtek még szét? Bár elég kicsi a szoba.
Köszi a választ:)

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2012.12.04. 15:55:56

Általában egy poloskairtás elég, de előfordulhat ismétlés is. A legjobb irtószereinkkel és legalaposabb munkánkkal sem tudjuk bizonyosan igérni, hogy elég az egy menet. Ha nem zsúfolt a hálószoba, akkor valószínűleg nem kell a második.

Bizonyosan a jéghegy csúcsát találtad meg és nyomtad el az éjszaka. A késsel végzett gyilkolászást mint poloskairtást nagyon megnéztem volna. :))

Egy kis szobában az ágyi poloska sajnos bárhol megbújhat, az ágy réseiben éppen úgy mint a szegőléc mögött vagy a falvédő felfogatásánál.

csetlikbotlik 2013.01.16. 09:49:34

Szeptemberben derült ki, hogy poloska van a házban, a kettővel fölöttünk lakónál szaporodott el úgy, hogy már nappal is nyüzsögtek. Leirtották az egész társasházat, minden lakást, nálam többször is jártak, a szobában az ágy felett kb. 1000 db könyv volt, így füstköd is volt. Októberben - már a füstölés után - mind az 1000 db könyvet dobozolva, fóliázva kitettem az erkélyre, mert azt olvastam, hogy a tartós mínuszt nem bírják, és gondoltam a tél csak betesz nekik. Az lenne a kérdésem, hogy mikor lehet őket behozni, mikorra pusztulnak el az esetleg benne lakó dögök? Azt is olvastam, hogy 47 fok felett elpusztulnak pár perc alatt. Mi van, ha beteszem a könyveket tíz percre az 50 fokos sütőbe? Akkor meg nem ég, de elpusztulnak a dögök. Tudom, hogy macerás a dolog, de nem szeretném kidobni a teljes könyvtáramat. A lakásban azóta semmi nyom nincs, mondjuk eredetileg sem volt hatalmas a populáció, a fiamnál a függönybehúzóban lakott 4 db, nálam meg a tapéta feljött részében ill. az ágy feletti kép mögött három. De a könyvek marhára idegesítenek, nem merem behozni őket. Meg még egy kérdés: a parketta szegőléceket kihúztam sziloplaszttal, ha alatta maradt esetleg egy-két állat az mikorra pusztul meg? Ha nyáron felszedem a parkettát és leköveztetem a szobákat, előfordulhat, hogy találunk alatta élőt? Mert azt sem szeretném, hogy akkor hirtelen meginduljanak az eddig külvilágtól elzárt dögök.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.01.16. 11:49:31

Jól tetted hogy száműzted a könyveket a teraszra.
Az ágyi poloska nem kedveli a hideget, de tovább életben marad hideg időben - 0C fok környékén akár 4-5 hónapig is, mivel lelassul az életritmusa, szinte hibernálni képes magát. Viszont a tartós mínuszokat nem éli túl. A poloska sütögetést nem javaslom, működhet ugyan de nagyon melós illetve a könyv belsejében biztosan 50C felett legyen a hőmérséklet lehet hogy megpörkölődik a könyv.
De ez csak feltételezés, sosem sütögettem poloskát még... :) Nem tartom jó ötletnek.

Ha októberben volt poloskairtás, és azóta a lakásban nem tapasztaltál ágyi poloska aktivitást, megnyugodhatsz. Képes életben maradni hosszú ideig, de miért éhezne ha van alvó ember a lakásban? Ha lenne poloska, lenne csípés is. Bizonyos, hogy a poloska nem lappang hónapokon át, tehát per pillanat nem látom értelmét az ész nélküli sziloplasztozásnak és parketta felszedésnek a lakásban. Hétvégére -15C-ot jósol a meteorológia éjszakára, ez biztosan odavág majd a még esetlegesen agonizáló poloskáknak is.
Egyébként ezt a taknyos ködös idő sem kedvez nekik, az ágyi poloska utálja a párát. Persze ha zsákozva vannak kinn a könyvek akkor az nem számít.

csetlikbotlik 2013.01.18. 22:39:51

Köszi a választ. Sajnos elkiabáltam a dolgot, ma találtam a fiam szobájában egy példányt. Mivel kamasz, ezért egy-két pattanás nála nem számít (sőt sok sem), de tegnap a kezén láttam egy sebet, és nem hagyott nyugodni a dolog, bár szerintem nem csípés volt. Na, szétkaptam az ágyát, és sajnos találtam ürüléknyomot, így aztán fogtam a gőztisztítót, és nekiestem az ágynak. Egy darab dögöt főztem meg a gőztisztítóval, de már teljesen kivagyok. Ma reggel magamon is találtam egy csípést, így egy füst alatt a saját ágyamat is szétszedtem, ott nem volt semmi, de holnap folytatom a tévé és környékével. Fogalmam sincs, hogy mit tudnék még tenni. Eddig ÖTSZÖR voltak irtani szeptember, októberben kétszer, november, december. És még mindig nincs vége. Komolyan, ötletem sincs mit tegyek. Lehet, hogy kár volt betiltani a ciánozást? Tényleg, a redőny tokjában (ami kint van a falon) képesek megtelepedni?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.01.19. 08:58:16

Ja így más, előző kommentedben azt írtad hogy októberben volt poloskairtás (azt nem hogy azóta még 4x). Két dolgot kell tenni: a poloskairtás előtt jól előkészíteni (kipakolni) a hálószobát, és olyan céget hívni aki képes kiirtani az ágyi poloskát, mert megfelelően alapos munkát végez.
Mi kétszeri poloskairtás után garanciát adunk.
A cián betiltásáról csak annyi, hogy hetente lenne egy haláleset a híradóban ha engedélyezett lenne, én bizonyosan nem vállalnám a börtön kockázatát mert egy nemtörődöm megrendelő "beugrott kihozni valamit a szobából". Esetleg minden gázmester lecövekelne a szoba előtt, a gáz behatási ideje alatt... :)

A redőny külső tokjában nem fog ágyi poloska megtelepedni. Mezei poloska esetleg, de az ártalmatlan.

csetlikbotlik 2013.01.19. 12:08:43

Köszi. Fogalmam sincs, hogy honnan tudom, ki a jó irtó :-( A cég, akivel a házunk szerződésben áll (ők jönnek csótányirtani is) kétszer végigirtotta az egész házat, miután kiderült, hogy abból az egy lakásból bizony több mint húsz helyre eljutottak. A ház költségvetéséből ment az egész, és ők is garanciát vállalnak, de ennek ellenére a jelek szerint nem valami sikeresek. Rám már úgy néztek mint egy tányér kukacra, mert szerintük nálam nincs poloska az első irtás óta. Nem zsúfolt a lakás, de az is tény, hogy a három szobával (mind a háromban alszunk) kb. tíz perc alatt végeztek. A kisebbik fiamnál az ágyat fel sem fordították, mondván, hogy nem fér el. A polcok mögé sem fújtak be, holott a nagyobbiknál pont az ágy mellett van, és bőven van hely benyúlni a fújóval. Én mindent megtettem, az ágyneműket bezsákoltam, kimostam, visszazsákoltam, a kanapét felfordítottam, a matracokat kiszedtem. Mit tudok még tenni?? Azt olvastam, hogy a műszaki cikkekbe is belemegy a poloska. Azt hogy tudom leellenőrizni, hogy mondjuk pl. a dvd lejátszóba, vagy a tv hátuljába nem ment-e bele? Mivel fekete, nem látok még ürüléket sem, belefújni meg mégsem lehet. Már eddig is vagyonokat költöttem irtószerre, rendszeresen darabokra szedem az ágyakat (még a fém összeeresztéseket is szétszedem) átfújom gőzpingvinnel, telespriccelem protect-tel amellett, hogy mondom, ötször voltak irtani. Ha most hatodszorra is jönnek, szerintem hülyének fognak nézni, és csak tessék-lássék csinálnak valamit, mert nem hiszik el, hogy van állat. Ráadásul macerás is a dolog,mert a macskákat, süniket, gekkókat át kell vinni máshová, és még fölösleges is volt a jelek szerint.

csetlikbotlik 2013.01.19. 12:57:37

Hogyan tudnánk felvenni a kapcsolatot irtás-ügyileg? Kicsit másnak tűnik a hozzáállásod mint annak a cégnek akik ide járnak. Nálunk három hálószoba van, arra kellene árajánlat (Budapest), ill. nem tudom, hogy szerdáig belefér-e a dolog, mert addig még betegállományban vagyok, utána pedig nem tudom, hogy engednek el szabadságra. Szeretnék megszabadulni ezektől az állatoktól.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.01.19. 15:52:06

@csetlikbotlik:

Leírásodból teljesen egyértelmű hogy nem volt kellően alapos a poloskairtás. 10 perc alatt nem lehet 3 szobában ágyi poloskát hatékonyan irtani, ez biztos. Dvd lejátszó és tévébe nem tartozik a poloska tipikus búvóhelyei közé.
Az oldal tetején is van elérhetőségünk, a bejegyzésekben főoldalunkra is tudsz kattintani, amit javasolnék is. Sok esetleg új infót is találsz ott. Szerdáig bizonyosan megcsináljuk az poloskairtást, várom hívásod.

csetlikbotlik 2013.01.19. 16:21:07

Rendben, mindjárt telefonálok. Nálad csörög, vagy el kell mondanom az egészet újra valakinek? :-)

csetlikbotlik 2013.01.22. 21:05:28

Köszönöm szépen a szakszerű, alapos munkát, ez tényleg nem tíz perc volt :-) ! Tudom, én is sokat beszéltem, de már tényleg az idegeimen császkáltak a kis dögök, ezért akartam mindent tudni. Tényleg köszi a segítséget és a korrekt hozzáállást!

Katka25 2013.04.09. 09:49:59

Üdvözlet!

Sajnos mi is klubtagok lettünk. Az előző albérletből hozhattuk át őket. Egy írtásunk volt március közepén, aztán csapdákat helyeztünk ki, mert már minden pöttyre ugrottam. Aztán két hete lett egy csípésem. Majd múlt héten az egyik csapda fogott egy "bébit". Aztán a gyereken találtam egy döglöttet és tegnap két új csípést is észrevettem rajtam. És az egyik csapdában még egy "bébi". Holnap jön a gázmester. Megkértem a gyerek ágyát tüzetesebben fújja át.
A kérdésem az, hogy gipszkartonfal van. Abban is lehetnek?
Illetve úgy alakult, hogy hó végével költözünk és nagyon nem akarom őket magammal vinni. A mostani fertőzött szobákból csak ruhát és pár könyvet vinnék. Nézzem át a könyveket, hogy vannak-e benne? Ez elég?
Köszönöm a választ előre is!

Ui: a késsel gyilkolászás ismerős :-D

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.04.09. 10:16:12

@Katka25:

A gipszkarton fal bármilyen hézagában (pl mennyezeti szegőléc résében) megbújhat ágyi poloska. A ruhákat egy magas hőfokon való mosást követően biztonsággal (poloskamentes állapotban) lehet átvinni az új lakásba. A könyveket lezárt szemeteszsákban kellene szállítani, és legalább 4 hónapig benne tartani.
Az idő alatt az ágyi poloskák éhen pusztulnak.
Az átnézés nem elég, a fehér poloska peték gyakorlatilag észrevehetetlenek a könyvek lapjain, a könyv ragasztása pedig ellenőrizhetetlen búvóhelyet ad az ágyi poloska egyedinek. A zsákozás a legbiztosabb és egyben legegyszerűbb módszer a kényes és kezelhetetlen dolgok poloskairtása szempontjából.

Katka25 2013.04.09. 10:32:29

Köszönöm szépen a gyors választ! :-)

misspony 2013.04.30. 14:45:00

Üdvözlet!

A kislányom a dédinél aludt és poloska csípésekkel tért haza.
Most már majdnem mindent tudok az irtásról, de lényeges lenne, hogy a hajában, bőrén haza tudta-e hurcolni a petéket?
A játékokon is megtapad? Azokat is fertőtlenítsem?

Itthon még két kicsim van, nagyon fontos lenne a válaszod!!

Köszönöm
M.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.04.30. 20:24:10

Az ágyi poloska nem petéz az emberre, kizárólag a búvóhelyére ragasztja azokat (pl ágy háttámla).
Egy gyermekjátékra elméletileg petézhet, gyakorlatban azonban ez nagyon ritkán fordul elő, amennyiben az a gyerekjáték nem tartósan (hetekig) az ágy közvetlen környezetében van tartósan tárolva.
Azt gondolom hogy nincs értelme poloska ellen fertőtleníteni. Valójában a leveledből azt érzem, egyáltalán nem biztos az ágyi poloska ártalma.
E hónapban beindultak már a szúnyogok is, sőt a dédinél esetleg bolhát is összeszedhetett a kislány. Miért vagy biztos abban hogy ágyi poloska okozta a lányod csípéseit? Ha viszont találtál ágyi poloskát, akkor mielőbbi poloskairtás a javasolt!

csipi85 2013.05.01. 22:16:49

Kedves Rovarírtó!

Arra gyanakszom, hogy ágyi poloskám van!Kb 2 hete viszketett mindkét lábszáram ill. az alkarom.Nagyon vakaróztam.Kivehető csípés nem volt,mintha kiütéseim lettek volna.Egyik reggel befújtam az ágyat biokill-lel, mert azt hittem, bolha.Hazaérve a munkából a párnámon volt egy bogár,a párom szerint lehet,hogy ágyi poloska volt,de nem biztos.Minden zegzugot átnéztem, fertőtlenítettem, befújtam(raid max,biokill,rovatox por).Ágyat ill. gardróbot öntapadós szalaggal körbetekertem.Nem ragadt rá semmi 3 napja.Lehet, hogy nem ágyi poloska?Kertes házban lakunk kutya,macska van. Kutya bent alszik másik helyiségben!Azóta nem alszom,csak nyugtatóval.Várom mielőbbi válaszod,mert lassan megbolondulok.Vakarózás azóta is van,de semmit sem találok.Köszönöm segítséged!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.05.01. 22:28:06

Kedves csipi85!

Javasolnám, hogy próbálj a lakás egy másik pontján aludni. Az ágyi poloska nagyon közel bújik az alvó emberhez. Ha átcuccolsz egy friss helyre (ahol nem aludt eddig senki - pl egy nappaliban lévő kanapé) akkor bizonyosan nyugodt lesz az éjszakád és nem talál meg az ágyi poloska. Illetve ha az ilyen egyéb helyen történő alvás után is előjönnek a csípés szerű tünetek, akkor lehet hogy más okozza (pl allergia). Csak te szenvedsz, vagy más is tapasztalja a lakásban poloskacsípés tüneteit? Rajtad milyen tesstájakon jelentek meg?

csipi85 2013.05.01. 22:40:58

Köszönöm gyors válaszod!Ketten lakunk itt, a páromon nincs csípés!Most éppen a belső combom viszketett, és lábfejem.Hamar elmúlik a viszketés(kb 1 max 2 nap).A ragasztószalagba beletapadna, ugye?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.05.02. 08:55:23

A ragasztószalagba beletapadhat, de ez nem egy biztos indikátor. A poloska leginkább a ruházattal és takaróval nem fedett helyeken szúr be, a comb belső része nem tipikus hely - de ennek alapján természetesen nem még zárható ki az ágyi poloska.
Ki kellene próbálni a más helyiségben való alvást.
A leírtak alapján én egyelőre nem látom realitását a poloskairtó munkának.

misspony 2013.05.02. 14:01:09

@Rovarirtó:
A képek alapján..... Ha gondolod, küldök néhány fotót a csípésekről. Mindkét lábán, térdén, hasonló a fotókon láthatóakhoz.
Minden esetre megnyugtató, hogy így nem tudta hazahozni.
Dédinél eddig nem észleltünk poloskát, sem csípést.
Miután gyanúnkat óvatosan közöltük vele, megsértődött nagyon, így az ágy átvizsgálása esélytelen. Egy olyan ágyon aludtak, ami ritkán van használva és lakótelepi lakásban lakik.

Egyelőre várunk, hátha megérti, hogy nem rosszat akarunk és nem bántani.

dattilo 2013.06.10. 08:21:23

hello!

kb 4 hete jelentek meg a lányomon kiütések, csípések először azt gondoltul szunyogcsipés, de egyre több lett a csípés, ezért elvittük orvoshoz ő azt mondta hogy rovarcsípés lehet. A gyereket elküldtük édesanyámhoz aludni, hozzáteszem a szobába ketten alszanak, a másik gyereken semmilyen tünetet nem észletünk, sem csípésnyom se viszketés nincsen, ugyen ez igaz rám és a páromra is. picit utána olvastam feltúrtam a szobát de semmilyen nyomát nem találtam poloskának, kihívtunk egy rovarirtót, mivel a szoba nagyon zsúfolt amenyire lehet szétnézett elmodta hogy mindent mossunk ki 60-90 fokon, vasaljunk ki, tegyünk zsákba, illetve kirakott poloska csapdákat. De ö sem talált poloskára utaló jeleket. Ennek 5 napja a csapdák üresek, közben a gyerekek haza jöttek, első este nem volt semmi de ma reggelre megint volt 2 csípés a talpán a gyereknek úgy, hogy 1. jelenleg hálózsákban alszik illetve másik szobában. Nem tudom mit gondoljak ezek a csapdák mennyire megbízhatóak? Ha nincs bennük semmi akkor lehet hogy nem poloska hanem valami más? Esetleg megint hívja ki a rovarírót és kezeljen le mindent?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.06.10. 10:22:23

Az ágyi poloska csapda sajnos nem 100%-os indikátor, ennek ellenére sem javasolnám a poloskairtást addig amíg be nem bizonyosodik hogy poloska a csípések okozója. Egy zsúfolt hálószobában pláne nem érdemes (valószínűleg eredménytelen is lenne!) az irtás.
Ha négy alvó emberből csak 1-en jelentkeznek a tünetek, kevéssé valószínű a poloska.
Figyelgetni a poloska csapdákat, újra és újra feltúrni az ágy környékét - ezen kívül a gyermeket olyan helyen kéne altatni ahol eddig nem aludt senki. Ha olyan helyen vagy szobában is jelentkeznek a tünetek, ahol eddig nem aludt senki - akkor nem poloska lesz a bűnös.
Én nem zárnám ki a valamilyen allergiát sem.

dattilo 2013.06.10. 10:33:30

köszönöm a gyors válasz, jelenleg akkor marad a mosás,vasalás,csapda nézés na meg a szoba tehermentesitése, Szerdán viszem a gyereket bőrgyógyászhoz hátha okosabbat tud mondani.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.06.10. 22:18:28

Sajnos azt sem szabad készpénznek venni amit a bőrgyógyász mond... Gyakran lőnek mellé.

dattilo 2013.06.11. 14:58:56

@Rovarirtó: igen sajnos ettől félek én is. de talán elküld egy allergia vizsgálatra. ma reggel pl nem volt semmi csípés a gyereken. Mivel kicsi a lakás ezért zsúfolt is,nincs olyan szoba amibe ne aludna valaki.A csapdák jelenleg is üresek. Az elmúlt napokban éjszaka is többször felkeltem és néztem hogy, van-e valami mozgás.

cz80 2013.06.15. 16:04:20

tisztelt rovarirtó. Tegnap reggel a lábamon csipésekkel ébredtem. Bár nem viszkettek, és azóta sem, kihivtam egy rovarirtót. Talált azonnal az ágyban egy poloskát. Miskolci panelröl van szó. Két nap múlva el is végzik az irtást, ködképzéssel, amire 2 hónap garanciát vállalnak. Ön szerint egy irtással megszüntethetö a probléma?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.06.15. 17:58:25

Ágyi poloska esetében ezt nem lehet előre megmondani. Ha a poloskairtás előtti lakás előkészítés megfelelő minőségű, ezen kívül az irtás alapos és szakszerű - az ismétlő poloskairtás esélye nem nagy. De sajnos nem zárható ki.

cz80 2013.06.15. 20:43:26

köszönöm a gyors választ. Az előfordulhat, hogy a csipések egyáltalán nem viszketnek? már két naposak a csipések, amiket nyilván, vagy legalábbis jó eséllyel a poloska okozott, de egyáltalán nem viszket.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.06.15. 21:40:04

Igen, előfordul.
Az is gyakori, hogy az ágyi poloska szúrása semmi tünetet nem okoz. Ez olyan esetben teljesen egyértelmű, amikor egyedülálló ember hív ki minket poloskát irtani, mert "bogarak vannak az ágyamban".
Állítja hogy nem csípik, csak mászkálnak éjjel.
Pedig teljesen egyértelmű hogy nem csak korzóznak azok a poloskák éjszaka, hanem vért szívni indulnak el. Csak ez egyes embereken semmi tünetet nem okoz, ez egyéni érzékenységen múlik.

farkascino 2013.07.06. 02:13:39

Kedves Rovarírtó!

Édesanyámon rengeteg csípés volt, egy karján nem túlzok ha azt írok 30-40 csípés is. Aztán ez megszűnt olyan 1,5-2 hét után. Ez olyan május környékén volt.
1 hete kisfiamon sok ugyanolyan piros csípés jelent meg, nem tudtuk miért, azt hittük esetleg mivel elég izzadós meleg-kiütés. Pár csípés megjelent a férjemen is, de nem annyi mint a kisfiamon. Rajtam semmi.
Ma éjjel ránéztem a kisfiamra amint épp aludt és volt valami fekete a homlokán. Azt hittem szösz, így odanyúltam hogy leszedjem, de puha volt és mikor elnyomtam tiszta vér lett a kezem. Feloltottam egy kislámpát, hogy megnézzem és hirtelen 2 feketeség is rohant.. Azt hittem szívrohamot kapok.. Áttettem a mi ágyunkra a gyereket és megnéztem a keretes kiságyát. Levettem róla a matracot és ahol a faillesztés van tiszta fekete, férjem segítségével párat elnyomogattunk, találtunk világos barnát és feketét is. Lárvát nem láttunk, de tisztán felismerhetőek voltak az ágyi poloskák. :(
A mi ágyunkba még nem találkoztunk poloskával..
Vajon mekkora lehet a fertőzöttség és ha szakembert hívunk (mert szeretnénk) mennyibe fog ez nekünk kerülni kb.?Miskolciak vagyunk és 2 szobás lakásunk van..
Poloskák csak csípnek és vért szívnak vagy terjesztenek is valamiféle betegséget esetleg?!?

Válaszát előre is köszönöm!!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.07.06. 18:18:06

Mindenképpen keressenek egy megbízható, helyi poloskairtó erőt.
A leírtak alapján biztos vagyok benne, hogy az Önök ágya is poloskás, esetleg kisebb mértékben.
Mi csak a fővárosban vállalunk poloskairtást, a miskolci árakat nem ismerem. Budapesten a 15.000Ft egy egyszeri poloskairtásra (két hálószoba) az általunk alkalmazott ár. Persze mindenki pénzből él, de poloskairtás esetén nagyon javaslom hogy kerülje az olcsójánosokat, illetve az 5 perces fújást ígérő mekkmestereket. Lakás előkészítés + alapos felületkezelés megfelelő irtószerrel - és még így is az ismétlő irtás lehetőségével. Házi szerekkel ne is próbálkozzanak!
Betegséget csak laboratóriumi körülmények közt terjesztenek, valós körülmények közt nem.

se0979 2013.07.22. 10:49:01

Kedves Rovarírtó!

Körülbelül 3-4 naponta jelentkező, 1-2 napig tartó erősen viszkető kiütéseim vannak, nem sok, 2-3 a lábamon és 1-2 a kezemen. Szétszedtem az ágyam, de poloskára utaló ürüléket vagy magát az állatot nem találtam, csak egy fekete levedlett páncélt, amit alább mellékeltem:
i42.tinypic.com/54y5hz.jpg

A kérdésem az, hogy ő fent a képen ágyi poloska-e, illetve Szegeden tud-e megbízható írtót.

Üdv!

Szimonette (törölt) · http://nyeregszemle.blogspot.hu/ 2013.08.05. 05:17:15

Sziasztok ! Szeretnek kerni egy elerhetoseget mert sajnos ismet felutotte a fejet ez a szemet dog nalam :( surgosen szuksegem van egy irtasra !!:/ mail cimem - szimcilstar@gmail.com

poirot 69 2013.08.23. 20:31:21

Kedves rovarirtó!

Vásároltam egy antik szekrénykét, de annyit olvastam, hallottam az ágyi poloskáról, hogy nem mertem haza vinni, ezért száműztem szegényt nagyi lakatlan házának padlására, ami teljesen üres. Gondoltam, kiéheztetem őket, már ha vannak egyáltalán, de nem kockáztatok! A kérdés: 1 év elég -e a kimúlásukhoz, gondolom én , igen, de szeretnék kompetens személytől választ kapni. Úgy tervezem 1 év múltán gőztisztítóval kitakarítom, biztos ami biztos! Köszönöm előre is a választ!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.08.25. 20:31:57

@poirot 69:

Bőségesen elég az 1 év az ágyi poloska kiéheztetéses irtására. Ennyi idő után felesleges pepecselés a gőz, bizonyosan poloskamentes lesz enélkül is a szekrényke.

poirot 69 2013.08.25. 20:53:28

@Rovarirtó: Köszönöm a választ, megnyugodtam!

atipippo 2013.08.28. 13:43:47

Üdvözlöm!Most találkozom előszőr ilyennel,nálunk is van poloska a másfél szobás lakás kisebbik szobájában volt a "bázisuk",mégpedig úgy hogy elhoztak hozzánk egy kanapét és igy került be hozzánk effektiv.5 éjszakát töltött nálunk az ágy mielőtt ki is dobtam mert észre vettem hogy bogaras,jól összecsipkedtek minket a párommal eggyütt.Kijött aaz irtó bespriccelt,ködösitett majd 16 óra múlva mentünk vissza,elég kevés tetemet találtam,mit jelent ?Viszont átköltöztünk a másik szobába a gyerekek ágyára ,addig a gyerekek a mamájuknál vannak hogy mi meg megfigyeljük mi ujság.Irtás utáni első éjszaka után ujabb csipés a kezemen,Idegesitő!!!Mondta az irtó hogy még egy minimum kell 3 héten belül.Teszem hozzá az egész lakást szétfújta,ködösitette,láttam.Mi a véleménye?

Norbert8 2013.09.20. 12:23:26

Kedves Rovarirtó!

Pesten töltöttem egy éjszakát ismeretlen ágyban és éjszaka piros kis dögök zavarták meg a nyugalmamat. Többször is felébredtem rá, és láttam is mászik a karomon - lábamon egyaránt, másnap tudatták velem az ágyi poloskák jelenlétét oly kedvességből...
Egy éjszakát töltöttem ott és mielőtt hazaindultam a ruháimat kiráztam, a szennyest külön szatyorba a többitől elzárva raktam el...

Létezik, hogy nem láttam át mindent rendesen és hazacipeltem? Első 2 itthon töltött estémen semmi nem volt... 2. - 3. éjszakából virradóra volt a csuklóm környékén mindkétszer 1-1 csípés, de alig piros, alig viszket, nem próbálom a legrosszabbat feltételezni, csak mivel tudom hol jártam, bármire fel akarok készülni. Olvastam a fekete ürülékről is... Apró fekete pöttyök több helyen voltak kb. 5 - 6 darab a szőnyegen, de gondolom a búvóhelye közelében végzi a dolgát ahogy a fotókon látom.

Tanácsot szeretnék kérni. Gondolom annál jobb minél korábban kiderül.

Üdvözlettel!
Norbert 8

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.09.20. 21:07:29

@Norbert8:

Előfordulhat hogy hurcolt haza ágyi poloskát, de mindenképpen illene megbizonyosodni erről, mielőtt Ön vagy egy poloskairtó szakember irtószerrel permetezi tele a hálószobáját.
Próbáljon kutakodni egy erős elemlámpával az ágyban és környékén: illesztésekre, tűzésekre, varrásokra koncentráljon továbbá a falvédő felfogatása, polc illesztése. Ezek a poloska legfőbb búvóhelyei.
Ha nem talál semmit, próbáljon más lakásban vagy a lakás egy teljesen más pontján aludni. Ha ott nem jönnek elő a tünetek, de a hálószobába való ismételt alváskor pedig igen, akkor nagy a valószínűsége az ágyi poloska problémának.
Ez esetben várjuk megkeresését a poloskairtás kapcsán!

Liandora 2013.10.26. 00:52:54

Kedves rovarirtó!
A barátnőméktől hurcoltuk át a poloskákat.Próbáltam több irtó céggel felvenni a kapcsolatot,de a legtöbb azt írta,mondtam hogy nincs kapacitásuk vagy épp szabadságon vannak.Az egyik ismerősöm mondta,hogy azért is fizetni kell,hogy kijönnek felmérni a lakást aztán az első irtásért és a másodikért,mi kiszámoltuk és közel 50.000 forint lenne.Nos sajnos ezt az összeget mi nem tudjuk kifizetni.Próbálkozom én is gőzölök mindent és a kimosott ruhákat is zsákokba teszem,a szekrényeket amik a földön vannak kipakoltam.Az volna a kérdésem,hogy Százhalombattára kijönnek-e és hogy mennyibe kerülne a garzon lakásban az irtás.Válaszát előre is köszönöm.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.10.26. 07:59:42

Poloskairtást csak Budapesten tudunk alapáron (15eFt/egyszeri irtás) vállalni. Százhalombattát egy partnercégünk vállalná, némi felár fejében.
De mivel ismétlő irtás lehetséges, kétszeri irtást alapul véve, az összeg bizony már az Ön által említett nagyságrend...
Amit megtett (kipakolás, zsákozás) az a poloskairtás előkészítésének megfelelő...

Liandora 2013.10.26. 23:27:35

@Rovarirtó: Köszönöm válaszát! Szeretném akkor elkérni a partnercégük elérhetőségét,hogy felvehessem velük a kapcsolatot.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.10.27. 07:53:10

@Liandora:
Kérek egy e-mailt az info@agrohydro.hu címre.
A fórumra nem tenném ki poloskairtó kollégák telefonszámát, az Ön elérhetőségét viszont nem látom.

adrienn84 2013.11.10. 18:24:34

Kedves Rovarírtó!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a poloskacsípést követően mikor kezd viszketni a bőr legkésőbb? Minden esetben már másnap reggel, vagy akár már hajnalban?
Ez azért fontos, mert nálunk volt már poloska (tavaly nyáron), de 2 hónap után jöttem haza külföldről, 3 napja, és az első három éjszakát a barátnőmnél, és a testvéremnél töltöttem. A mai lesz a 4. éjjelem, s azt már itthon töltöm.
Tegnap délután, az ágyamon ülve vettem észre, hogy elöl, a pulóveremen mászik egy poloska. Megöltem, volt benne vér. Majd hajnalban elkezdett az alkarom viszketni két helyen (nem itthon aludtam).
Megnéztem az ágyamat itthon, kívül-belül, s sehol sem találtam nyomát a poloskáknak, - kivéve azt az egyet, ami rámmászott. Lehet, hogy hazahoztam magammal??
Fontos lenne tudnom, hogy ezek az állatok csak éjjel szívják-e a vért, vagy akár nappal is.
Igaz az, hogy egy poloska egyszerre csak egy helyen csíp meg? Tehát, ha most 2 csípésem van, az két bogarat jelent?
Lehet, hogy szerencsém van, és pont azt az egyet öltem meg?
Kivinni magammal nem lenne szerencsés. A másik, hogy rettentően bedagadok, mivel érzékeny vagyok mindenféle csípésre, s nehezen is múlik.
Köszönöm a válaszát!

Üdv
Adrienn

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2013.11.10. 19:23:39

@adrienn84:

Az ágyi poloska normál esetben csak éjszaka szív vért: alvó emberből, teljes nyugalomban.
Kivételt képez ez alól a nagy fertőzöttségű lakás (sok a poloska), illetve a tartós éhezés.
Ha egy poloska hetek óta nem jut vérhez, bizony előfordul hogy az ücsörgő vagy tévéző emberre is rámegy. A viszketés erőssége és időbeni jelentkezése mind az ember egyedi érzékenységének függvénye, itt nem lehet törvényt felállítani.
Általában az éjszakai alvást követően, már reggel észleli magán a poloskacsípést a szenvedő alany - de a tünetek nagyon különbözőek!

Az éppen aktuálisan vért szívó poloska gyakran két-három helyen is beszúr, vagyis lehet hogy a két egymás melletti szúrnyomot egyetlen poloska okozta. Ez a jó hír.
A rossz az, hogy kevéssé valószínű, hogy csak 1 poloska van a lakásban, és hogy éppen azt nyomta el. Sajnos mindig csak a jéghegy csúcsa a kézzel fogható (megtalálható) poloska. Ezek a sunyi kis vámpírok a rejtőzködés mesterei!
A két hónapos külföldi tartózkodása alatt üres (lakatlan) volt a lakása?

csőrike12 2014.01.02. 15:31:36

Kedves Rovarirtó!

Kb. 2-3 hete fedeztünk fel a gyerekeken csípéseket. Először nem tudtuk hogy milyen csípés lehet, de az ágyat a múlt héten kidobtuk a gyerek szobájából. Azóta ott nincsen. Utána megszűntek a csípések. A nagyszobába kb. 10 napja minden reggel arra ébredtem, hogy az ágyon 1-2 centis elmaszatolódott vércsíkok vannak a lepedőn és az ágyneműn. Csípések jele azonban nincs, de ma reggel mikor lehuzatoltunk találtunk a párnán egy bogarat, amire mi azt gyanítjuk hogy ágyi poloska, a leírások alapján. Volt a párnán, lepedőn és a földön is. Mikor a kicsi "ágyi poloskát" összenyomtam sok vér jött ki belőle. Átmostunk mindent, az ágyat szétszedtük és átporszívóztunk mindent. Amikor elhúztuk találtunk pici döglötteket is. Lehetséges, hogy a kisszobából átvándoroltak a megmaradt poloskák a nagyszobába és most itt akarnak megtelepedni?

Azt szeretném kérdezni, hogy ön szerint is ágyi poloskáról van szó? Mi utána néztünk neten mindennek és a leírások alapján mi arra gyanakszunk. Az írtásról is olvastam, hogy ha elősegítjük a rovarírtó munkáját, hogy ne legyen zsúfolt akkor nagyobb az esélye hogy egy írtás elég lesz. A mi nagyszobánk kb 20m2-es, van bent 6 szekrényből álló szekrénysor egy ágy és egy asztal. A szekrényen rengetek könyv van és cd-dvd. Zsúfoltnak minősül ez a szoba és segítsük majd a rovarírtó munkáját valamivel vagy így is megoldható? Válaszát előre is köszönöm!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.01.02. 16:15:09

Teljesen bizonyos, hogy ágyi poloska.
A hálószoba előkészítése kapcsán a könyveket, dvd-ket, és minden kényes (permetszórással kezelhetetlen) tárgyat tartósan lezárt zsákban tároljon, hogy az ágyi poloska ne tudjon kimászni.
Így eljárva 4 hónap alatt szobahőmérsékleten poloskamentes lesz (éhen pusztulnak). Legyenek szabadon a polcok, ágyneműtartó. Így talán elkerülhető az ismétlő irtás. Szinte bizonyos, hogy a gyermekszoba is fertőzött, az ágy kidobása nem szokott elég lenni.

csőrike12 2014.01.03. 16:21:15

Kedves Rovarirtó!

Tegnap írtam, hogy mik történtek nálunk. Ma megtaláltuk a "fészküket" legalábbis gyanítjuk. Az ágy oldalsó és háttámlája mögött vannak. kisebbek és nagyobbak is egyaránt. Utána néztünk és azt olvastuk hogy a peték fehér és sárga színűek, amiket szintén találtuk, de az ágy kidobásával nem oldódik meg a hely ugyebár, ezért kiköltözünk a nagyszobából a 2 kisszobába és amint anyagilag megengedhetjük rovarirtót fogunk hívni. Sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyit találtunk de nem keveset és nem tudjuk hogy beljebb még mennyi lehet. Valami javaslata lenne még esetleg mielőtt rovarirtóhoz fordulnánk?

Válaszát előre is köszönöm!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.01.03. 19:05:32

Kedves csőrike12!

Bingo! A háttámla tűzése az ágyi poloska igen kedvelt búvóhelye. Mondjuk az előző írásából már egyértelmű volt a helyzet.
Az elképzelése jónak tűnik, ám két buktató is akad.
Lehetséges, hogy a másik két szobában már most is van ágyi poloska. Nagyon gyakori, hogy az irtás során olyan szobákban is találunk poloskát, ahol a megrendelő nem is sejtette. Ha eddig nem aludt senki a két kisszobában, akkor viszont poloska sem lesz. Azonban a fertőzött szobából a tartós éhezés miatt szétmászkálhatnak a poloskák, így nem jó stratégia a hosszú várakozás.

Bubojék 2014.01.22. 18:51:26

Kedves Rovarirtó!
Tavaly októberben kezdődött a kálváriám. A párommal és egy barátunkkal lakunk egy galériás lakásban. Egyik nap arra lettem figyelmes, hogy tele vagyok piros foltokkal, amik szaporodása folyamatosan szaporodott. Páromon persze semmi jele nem volt. Ismerős viszont mondta, hogy rajta van pár piros pötty, de nem olyanok mint amik rajtam voltak. Voltam bőrgyógyásznál és egyből rávágta, hogy bolhacsípés. Vettünk fújkálót rá, kb 1 hónapig nem volt semmi. Se csípés se semmi. Novemberben megint elkezdődtek a piros foltok. Átnéztük az ágyat, ágyneműt, huzatot mindent. Nem találtunk akkor semmit sem. Most januárban az ismerős elkapott az éjszaka két ágyi poloskát az emeleten. Őt az ette. Ezek után alaposabb szétnézést tettünk, 1 pár bogárkát találtunk a hálóban de szabadon voltak (radiátor alatt, ágy alatt), nem elbújva. Nem úgy néztek ki mint az ágyi poloska valamelyik fejlődési szakaszában. Bár lehet h éppen vedlés előtt lehettek. A kis bogárkáim tottál szőrösek voltak, változó méretben. A pocak részük világos színű, a hátrészen a fejrész és a popó rész barnás, a közte lévő rész megint csak világos.Azóta ehhez hasonlót nem találtunk. Sőt semmit nem találtunk. Átnéztük a hálóban az ágyat, az ágy mögött, az éjjeliszekrényeket, de se kaki pöttyöket, se petéket,se ágyi poloskát nem találtunk. Azóta beöltöztem mint egy eszkimo éjszakára. Már csak a sapka meg a sál hiányzik. A testemen lévő csipkedések megszűntek, viszont a buksi került most a célkeresztbe. Állam két helyen, szám széle. Már csak a párom símaszkja hiányzik és akkor elmehetek ninjának is. :)
Annyit olvastam már az ágyi poloskáról meg a bolháról, hogy teljesen rosszul lettem tőlük.
Az alábbi kérdéseim lennének:
- Előfordulhat az, hogy egy csípést reggel még nem láttam magamon, délutánra viszont meg már előjött mialatt munkában voltam?
- Csak éjszaka csíp az ágyi poloska, vagy hajlamos más időpontban is?
- Ha fel van kapcsolva a lámpa az éjszaka folyamán, akkor is előbújik vacsira?
- Szőnyeg fölé van rakva a parketta, a két réteg között is meg tud bújni a kis mocsok?
- Milyen más alternatívák lehetnek még búvóhelyre?
- Az előfordulhat, hogy a két szint között ingáznak valahogyan és választanak az aznapi menü között?

A választ előre is köszönöm. Várom nagyon.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.01.22. 22:30:39

Kedves Bubojék!

A problémát szerintem ágyi poloska okozza,
a talált szőrös jószág viszont nem ő lesz.
Talán gyapjúbogár lárvája lehet, ami lényegében ártalmatlan.

Jók a kérdéseid!
- Igen, előfordul hogy az ágyi poloska szúrnyoma (és maga a vérszívás helye) csak órákkal később lesz látható, akkor kezd viszketni. Ez az emberek különböző érzékenységétől függ. Van aki nagy dudorokkal ébred, de egyes embereken egyáltalán nem jelentkezik a poloskacsípés tünete, később sem.
- Az ágyi poloskák alkalmazkodnak az emberi életritmushoz. Legtöbbször éjszaka, sötétben, a mélyen alvó emberból szívnak vért.
De egy állandó éjszakai műszakban dolgozóból (aki nappal pihen) a poloskák nappal fognak vért szívni.
Tartós éhezésük esetén (ha napokig üresen áll a lakás) képesek az ücsörgő, tévéző embert is betámadni. Az éhség nagy úr az ágyi poloskáknál is.
- Az égve hagyott lámpa poloska távoltartó hatásáról szakmán belül is megoszlanak a vélemények.
Tapasztalataim szerint nem haszontalan, a rejtekhelyén jól belakva búvó poloska jó eséllyel nem jön elő. Pár napot talán ki lehet bekkelni így. Viszont nem garantálható a poloskamentes éjszaka!
Ha éhes a kis vámpír, elő fog jönni fényben is.
- Nem tudom megmondani hogy bújik-e poloska a szőnyeg és a parketta közt... Ami rés, hasadék, varrás, illesztés, ragasztás, hézag - oda ő bebújik. Teszi ezt az ágyban, illetve annak kb 2m-es körzetében.
- Tipikusabb poloska rejtekhelyek: franciaágy háttámlájának kárpit tűzésének vonala, ágyrács illesztései, ágy felett képkeret hátoldala, falvédő felfogatás, polc illesztés stb stb. A lista végtelen, minden szoba más és más. Aranyszabály, hogy minél közelebb az alvó emberhez, és valami olyan pici búvóhely legyen adott ahol a poloska hasa és háta is a rejtekhellyel érintkezni tud.
- A poloskák napi ingajárata nem létezik. Valójában egy lusta (de nem hülye!) jószágról van szó, aki nem szeret egy métertől többet megtenni a kajáért.
Nincs reális az, hogy egy poloska egyik éjszaka Kovácséknál a harmadikon, majd másik éjszaka Szabóéknál a negyediken szívjon vért. A természete egy adott helyhez (a vért adó ember ágyához) köti, nem megy sehová. Terjedése a következő módokon lehetséges: 1. Egy helyen túlszaporodik 2. Tartós éhezés esetén szétmászkálnak 3. Maga az ember viszi át tárggyal vagy bútorral egyik lakásról a másikra.
Társasházakban a lakásról lakásra történő fertőzés gyakori, de nem törvényszerű. A cső és vezeték áttöréseket érdemes résmentesíteni, és/vagy házi rovarirtó porral kezelni. Ha megtörtént a baj, akkor az újonnan fertőzött lakásból már nem ingázik vissza éjszaka a poloska, nem gyötri honvágy, egyszerűen elfoglalja új helyét az ágyban vagy környékén, és várja az éjszakákat.

ui: Javasolnám, fogj egy erős elemlámpát, húzd el az ágyat, és akkurátusan forgass fel minden rejtekhelyet az ágyban és annak főleg 1m-es körzetében.
Jó eséllyel megtalálod az ágyi poloskát, vagy nyomait.
Ez után jöhet a poloskairtás!

Don Pármezán 2014.01.24. 00:53:04

Látom a neten megy a harc.
A poloskával fertőzött ágyak tébolyult tulajai "kegyeiért" is, főleg azért. ;)
Na, jó, nem heccelődöm, nem viccelődöm. Valami csipked pár hete... :-(

55 éves leszek e nyáron, de az ún. ágyi poloskával nem találkoztam. (Annak ellenére sem, hogy életemben néhány bolha megtalált azért, még gyerekkorban, macskáról bejőve, vagy kutyáról talán. Kullancsom pedig gyerek és ifjú korban volt, szinte nincsen olyan testrészem, ahonnan nem vettem ki anno. Igen! Még onnan is! ;) Sőt, onnan is... :-P
Na, nem ragozom tovább. A rovarok nagy részét ismerem, ismertem. Kivéve pl. ezt, a rohadt kis survivor művészt. Eddig.
Mert rá gyanaxom, most már egyre inkább...

(2014.) Január 07. kedden lezuhanyoztam, nyugovóra tértem és hajnali négy felé a bal kezem hüvelykujjának külső felén és a tenyerem alsó-külső élén valami csípést kezdtem vakargatni félálomban. Erre aztán fokozatosan felébredtem és kimentem a fürdőszobába villanyfényben megnézni. Csípés nyom volt, amilyet a bolhától ismertem, mert ugye januárban nem repdes szúnyog, meg azt meg szoktam ám hallani. (A bolha birizgáló haladást a bőrömön régen néha meg-megéreztem azért, ha előfordult olyan.) A bal karomon még volt néhány csípés, meg úgy emléxem a hónaljban.
A hónalj miatt a bolhára gondoltam, meg ezt a blog-sztárotokat (a poloskát) nem ismerem.

Máig nem találok nyomát, se pöttyintést utána, se "bőrét" (írják róla...) se egyebet! Szóval bolhára gondoltam, a nejemnek meg még bolhája sem volt életében. :)
(A másik: őt nem támadja ez az izé, csak engem! Komolyan! Hiába írja a szakirodalmatok, hogy a nőket inkább...)
Szóval: Utána még néhány éjjel lett + csípésnyom rajtam, ami volt, hogy szintén hajnalra kezdett viszketni, de volt olyan (megtévesztő dolog?) mintha nappal csípett volna meg a ruhám alatt. (Az ugye a bolha szokott lenni.)

Átköltöztem egy másik, egy addig nem használt ágyra, a háló melletti nappaliba. Egy-két nap alatt ott is megtalált(?) mert lett csípés később megint. Lett két oldalt az "úszógumi" tájékon, de az alsógatya belterületét, na azt kihagyta eddig mindig. De járt a lábaimon is, lábujjaktól combig. Egyszer egyik lábon, kb. két nap múlva a másikon.
Közben vettünk ilyen permetrin-piretrin hatóanyagú szabad forgalmú fél literes pumpás szert és lefújkáltuk ágylábak, környéke, stb., a paplanhuzatomat és lepedőmet (az átköltözött ágyamon) és zokniban aludtam ott pár napig, ami jól rálapult a melegítőnadrág-pizsama lábszárra. Lábcsípés elmaradt. Sőt a csípések is, mert közben minden ruhámat egyszerre beszórtunk a mosógépbe és 60 fokon hosszan ki lettek mosva. (Bolhára gyanakodtam, mert hogy egyből követett engem! Azt gondoltam, a ruhámban... Máig sem tudom, mert nem látok, nem érzek semmit! Nem találok vér pöttyöt, se ürüléket! Nem vagyok ám "kispályás észlelő"!)
Szóval, azt hittük, vége, talán bolha volt. (Abból mindig egy darab szokott "megtalálni", ha ritkán átjött valami háziállatról, vagy egyébről. Mert fiatalon erdőjáró, meg amolyan "rabsic" voltam... Volt régen pókcsípésem is, több is. Az nagyon tud fájni és dagadni. Méhek, darazsak, minden csípett már meg, csak talán a lódarazsat kivédtem valahogy mindig, meg a fekete özvegy pókot az adriai Rab szigeten, amikor mégsem ültem rá és agyon csaptam anno.)

Don Pármezán 2014.01.24. 00:53:42

Folytatom!
Szóval azt hittük, megszabadultam. (Mert a nejem ott alszik azóta is a nagy széles fr. ágyon a hálóban és ő nem kell a szívó-csípő izének. Lehet, hogy egy női rovar ez?) :)
Ja, akkor vissza én is ott kezdtem aludni. E hét hétfő-kedd (01. 20-21.) között hajnali fél 4 után megint a csuklóm vakargatására eszméltem félálomban! Aztán tudatosult bennem: Úristen, akkor ez poloska lesz, egyre biztosabb! (Nyomára nem bírok bukkanni. Mára már a másik szobába menekültem pár napja, az messze van és nem lakott amúgy. Nem jött még utánam, de a nejem maradt és ő nem kell neki! Azóta sem.)
Na, szóval a bal kezem megint, ami felül van, jobb oldalon fekve alszom 90%-ban, a csuklómról indulhatott (a kezem a párna előtt és oda megy a leheletem ugye...) (?) és vagy 9-10 csípést ejtett hajnali fél 4-ig kb. hónaljba is megint (felmászott), a legdurvább szívásokat oda!
De mint írtam, átmentem a konyhán túli, távolabbi kis szobába, az ottani nem használt ágyra, már a nappaliban használt menedék ágyat sem próbálom még egyszer. Szerintem is hiába spricceljük azt a "BioKill" micsudát, lehet kiröhögi.
Azt sem tudom, ez egy, vagy néhány darab már? Mert mi kertes családi házban lakunk, távolabb van minden másik ház. Sosem volt itt (másfél évtizede lakunk itt és már nem az erdei házunkban.) semmi ilyen, bolha sem! (Kutyánk egy van, macskánk soha nem volt, utálom őket. Gyerekkorban sem a mi macskánk "bolházott meg" engem, hanem a nagyapám udvarába bejáró firnyák zabálósok. :-P
Valahogy behurcolódott. (?)
Azt írják, a turkálóból nem szokott(?!). A nejem olyanba hetente benéz a községben, oda szoktak még bútorokat is hozni "osztrákból". De - évtizedek óta - semmi eddig!
Tervezek (keresek) valami csapdát - azt kezdtem kutakodni a neten is. Azzal a célszóval dobott ide a Google. :) Már néhány hete falom a témát, de itt még nem "jártam" ezen a weboldalon.
Találtam a "monitoring" csapda ajánlatot...
OLYAN NINCSEN, ami lépre csalná a dögöt!?

Én a vadonban szinte minden lényt meg tudtam fogni anno!
(Nem illik ezt, tudom. Akkor még nem dívott ennyire az állatvédelem-"iparág" és a koleszterinemet renden tartotta a vadon termett élelem... ;)
Rókabőröket is adtam el szűcsnek, igen én fogtam és nyúztam és nem csak azokat... ;-P A veszettség is elkerült, hála a sorsnak.
Na, most regényt írok, vagy mi?)

SZÓVAL:
NEM LEHET CSAPDÁZNI EZEKET - már ha poloska van a dolog hátterében?
Na jó, meleg vért még sem tehetek le éjjelenként neki, sem az enyémből, sem a "Náncsi néni" vénáiból ugye. ;-/
(Komolyan írom: Engem az frusztrál a legjobban, hogy egy ilyen kis élőlény így kifog rajtam!? Másfél mázsás vadkant fogtam 1989. februárjában élve, orrhurokkal! Egyedül mentem érte, egyedül leöltem anno, itt az agyara a falon... Ez a kis fantom meg még nyomot sem hagy, meg még "lesre sem ülhetek ki", mint a legóvatosabb vadra régen?
"Jóvanna", pszicho-csudabogár személyiség valék, de akkor is!? :-/ :-P

Lehetséges, hogy egy példány behurcolódott és az kóstolgat - már ha megtalálhat ugye? És akkor a szaporodáshoz kell 2 (más nemű) példány legalább? Avagy ez csak úgy tojik petéket, ha fiú, ha lány, avagy kétlaki hibrid vámpír?
(Most írom ám, miközben 3/4 1 van éjjel...)
De a nejemet nem csípi - nincs rajta semmi nyom - és akkor én kapcsolgassam félóránként a hálóban a villanyt, hogy ő se pihenje ki magát? :-(

Na figyelj, Te szakember! ;)
Ha feltalálom a meleg-vér poloskacsapdát, nektek befellegzett ám! :D
(Bocs, csak már a téboly... Kezd hatalmasodni.)
Lehet, hogy ez lesz itt "Az egy poloska-őrült naplójából" fejezet? :-/

Nos: Megírom, ha találok nyomát legalább. Mert ha találkozom vele... Én - állítólag - nagyon szadista tudok lenni. Ha bántanak, akkor meg über-főleg. :-P

Jó éjt! (Jön a vadászidő...) ;)

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.01.24. 09:28:29

Szia Don Pármezán!

Lehet hogy a nejedből is szívnak vért, csak az ő szervezete nem reagál a poloskacsípésre.
Az ágyi poloska csapdák kipróbálása jó ötlet, de egyáltalán nem biztos módszer. Van konnektorba dugható verzió, létezik ágylábas ragasztós poloska csapda, de egyik sem tuti. Készíthetsz akár mesterséges poloska búvóhelyet is, egy vékony kartonlapok harmonikává hajtogatásával, majd ágyneműtartóba, fejtámlához, vagy ágy fölé helyezésével. Egy kellemes rejtekhelyet felkínálva van esély, hogy elfoglalja az ágyi poloska. De a legjobb, ha erős elemlámpával felforgat az ember mindent... Mi nem szoktuk javasolni az esztelen fújkodást, amíg nem bizonyosodik be a poloska ártalma.

Don Pármezán 2014.01.24. 10:39:39

Köszi Mester a 'gyors reagálású hadtest' válaszokat! ;-)

Igen, ezekről is olvastam, itt Nálad is már.

A nejem... Hát lehet, hogy nem lesz piros pettyes, mert eddig egyszer ugyan látott valami néhány nagyon apró kissé piros pöttyöket egyik karján, de valóban, azok még az apró mitesszer-gyulladásoktól is gyengébb valamik voltak és egy kisebb helyen alig 3-4. (Lehet, akkor kóstolta meg, mert én már átjöttem mellőle aludni távolabb ugye. De arra gondoltam, annyira más a vére netán, hogy a mi "Drakulánk" az én - privát - vérszívóm inkább csak.)

Az ágyat ő már kétszer is felforgatta, lefújta az egész kemény elemeit. A kb. 7-8 éves Dormeo matracot azért mégsem fújtuk be. (De átnéztük nagyon.)
Amikor átmentem a nappaliba a múltkor, akkor azt az ágy lábakat is lefújtam, meg a parkettát is ott...

Köszi a csapda ötleteket is. Én igazából valami (fedett) ragasztós változatban töprengtem. Olyan, ami tutira odacsalná(!) és aztán beleragadna... Az ágylábasat akkor meglépem, ha össze tudom hozni.
Van egy fotel én felőlem az ágy-fejrész közelében a sarokban, az eléri az ágyat is. Azt el kell rakni először is. (Lehet, ott "lakik" akár ugye.)

Mert amúgy nem hiszem, hogy itt most egy csapat volna.
De ha nem egyetlen ez, akkor várható a hatványozódása hamarosan, úgy olvasgattam róla.
(Erről nem írtál választ, mehetek vissza a Wikipédiára, meg a biológia és környezettan leckékre...) :-/
Még mindig keressük, hogy "ő" az egyáltalán(?). Mert engem már több éjjel megcsípett, de a nyomára még nem akadtunk sehogy.
(Olyan modern, akkus, cree-ledes fejlámpám van, hogy "odasütné" a lapuló állapotában a kis dögöt, ha belekerülne a fénycsóvájába. ;)
Nos, hát - mint az éjjel ígértem - jelentkezem majd itt a "fórumban", ha előbbre jutottam a felderítéssel és egyéb hadműveletekkel.

Addig is:
Nektek sok poloskát (ügyfélre gondoltam ám, tudod, akikből a vállalkozás megél) - nekünk meg inkább poloskamentes életet! :) ;-P
(Bocs, ezt sem bírtam kihagyni és kösz, hogy van hozzám humorbefogadó toleranciád!)

Jaj, akkor már ezt még hozzá:
A nagyapám gyerekkorában, több mint 100 éve már ugye, az üveges mester (az ablakok és kirakatok üvegezője) a helység vásottabb gyerekei közül mindig jóban volt eggyel-kettővel ám. Akiknek volt megfelelő csúzlija, de legalábbis jól tudtak kővel dobni... ;D
A másik: a "gumis" esete, aki a rossz gyerekekkel szóratott ki időnként ún. Jancsi-szögeket az út porába (anno ugye)... Már, ha/amikor nem ment a "bót" ugye. :)
Csak gondoltam, valami ambivalens tréfásat írok még az olvasóközönségeteknek is. ;D Elnézést! Nem feltételeztem semmit ezzel, ez csak anekdotázás és tényleg meséltek ilyeneket nekem régen. ;-P

Don Pármezán 2014.01.28. 18:00:49

...Rovar(ok) nyomára azóta sem bukkantunk. Ám megtudtam közben, a nejem nullás vércsoportú és azt állítják (a neten olvastam azt is) azt nem igazán komálja a vámpírlény. De amióta magára hagytam őt a fr. ágyon, e hétvégén valamikor megcsípte őt is a "valami", de sokkal enyhébbek a nyomai nála (és nem sok csípése lett). De a nyomát egy esti zuhanyzás előtt találta magán és nem reggel, sem délelőtt - mert nem viszketett, gondolom. (Avagy mégis hátha csak bolha?)

A poloska csapdákról.

A bábolnai weboldal le sem sz@rta a kérdező emailemet, de nem baj, mert így eszembe jutott a webfordító és az, hogy az angol nyelvterületen már poloska járvány dúl... ;)
Nos, van annyi (házilag kivitelezhető) csapda "recept" és ötlet, hogy még a trapper-rabsic (kreatív kihívás) mániámat is kiélhetem akár közben.
(Tudom, ha nem egy példány van nálunk, csapdával kiirtani képtelenség, csak befogdosni lehet mindig belőlük, de azt talán nem keveset. Csak kiműveltnek kell lenni akkor e csapdázás fortélyokkal is, gondolom.)

www.youtube.com/results?search_query=CO2+Bedbug+Trap&sm=12
www.youtube.com/results?search_query=Bedbug+Trap&sm=12

A botanikusok és akvarisztikázók is gyártanak esetenként CO2 gázt. Olyan videók vannak magyarul is. A cukor + víz + száraz-élesztő (por) keverése CO2 gázt termel, mint az őszi must vagy cefre kiforrásai... ;)
Rengeteg az ötlettár a neten.
(Láttam szárazjéggel is, az macerásabb. Meg a CO2 gyári kis tartályos is költségesebb volna.)

Csak még mindig nem találtunk bizonyítékot - nyomát - hogy poloska-é a nem kívánt vámpír látogató nálunk, avagy valami nagyon ügyes bolha (csupán)? :-/
Kreálok csapdá(ka)t... ;-P

Bubojék 2014.01.29. 19:57:36

Kedves Rovarírtó!
A több napos lámpa melletti alvásnak meglett az eredménye tegnap éjszaka. Párom hirtelen felébredt éjszaka 1 körül és szembenézett vele a kis "édes" a párnáján. Még nagyon nagyon a kezdetleges verziója a kis vérszívónak. Ott hirtelen megfordítottuk a matracokat és még 1 ugyanakkorát találtunk. Biztos anyucit keresték vagy a desszertet. Legalább kettővel kevesebb van. Viszont a hálóban még nem találtuk meg a törzshelyüket. Nem nagyon vannak jelek. A fölöttünk levő galériában, ahol az ismerős lakik, ott viszont már van elképzelésünk h hol lehet a partihely, ahova minket nem hívtak meg. Tipp a szegőléc mögött. Azon a falon találtunk a múltkor 1 jó párat és rögtön az ágy mellett található.
Megint felötlöttek bennem újabb kérdések, amik a következők:
- Fent a galérián van 1 rácsos ládánk amiben az ágyneműt és a plédeket tartjuk. Múltkor végignéztem a takarókat és nem láttam rajta mozgást. Ha azokat 40 fokon kimosom, és ha esetleg volt benne vmi túlélő, az a hőfok elég neki h megdögöljön? :)
- Ha mosás után már sterilek a plédek, száradás után berakom zacsiba, bekötöm és a lakáson belül a konyharészben hagyom van esély rá h betámadnák? Inkább rakjam ki az erkélyre?
- A rácsos ládának vannak hézagjai, de ahogy láttam szélesebb mint maga az ágyi poloska, még jólakottan is, esetleg befészkelheti oda magát(a veszélyzónában található a láda)?
- Az ágytól nem messze található 2 laptop és az asztali számítógép 1 kicsit messzebb? Megeshet h bemászik a gépekbe? Szedjem szét darabokra a asztali gép házát, és ami benne van?
- A könyvespolc sok könyvvel a szoba másik felében található kb 3 méterre a bulizónától. Ott lehetnek esetleg, mert olvastam h a könyvekbe is megbújnak előszeretettel (egyik sem antik könyv)?
- A közelben laknak ismerősök és néha meglátogatjuk őket, előfordulhat h potyautassal érkezünk hozzájuk?
- A ruhásszekrényekben a ruhák közé is megbújhatnak?
- Költözés előtt állunk másik lakásba. Milyen fontos előkészületeket tegyünk, hogy ez ne történjen meg megint?
A válaszokat előre is köszönöm.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.01.29. 20:33:20

Kedves Bubojék!
- A 40C határeset, jobb volna a 60C, ott rövid idő alatt elpusztul az ágyi poloska. Legjobb lenne a 4 hónapokig tartó poloska elszeparálás, lezárt szemeteszsákban. Nem kell kimosni ez esetben a zsákolt cuccokat.
- Az ágyi poloskák simán megbújhatnak a galérián tárolt rácsos ládában, ez ideális búvóhely számukra.
- A számítógépet és laptopot nem szeretik a poloskák. A fémet és műanyagot kerüli, továbbá a számítógép ventillátorának huzatát sem kedveli.
Nagyon kicsi az esélye, hogy a számítógépben is rejtőznének. Ilyen csak óriás poloska fertőzöttség mellett fordulhat elő.
- Sajnos nem tudom megmondani, hogy az ágytól 3m-re bújnak-e poloskák. Előfordulhat sajnos, mivel nem feltétlenül antik könyvekben bújik meg. Maga a polc illesztés, csapolások is búvóhelyek. Ezek irtószerrel kezelendő részek, vagyis szükséges lenne a könyvek zsákozása, a hozzáférés biztosítása miatt is.
- Ha nem visznek hálószobai tárgyat, bútort, úgy viszonylag csekély az esély a poloskák ismerőshöz való áthurcolásának - ha egy egyszerű látogatáról van szó. Ha viszik magukkal a fél hálószobát, úgy nagyon is valószínű.
- A legfontosabb az lenne, hogy egy hatékony poloskairtás után költözzenek csak. Ha irtás nélkül cuccolnak át a bútoraikkal, garantáltan viszik magukkal a poloskákat is. Ezt előkészülettel nem tudják megakadályozni. Poloskairtás nélkül csak akkor van esélyük, ha bútort nem visznek át az új lakásba, a többi hálószobából származó használati tárgy, ruhaneműt pedig zsákozva vagy kimosva vigyék át. Mániákus precízség, fanatikus túlbiztosítás szükséges. Ne legyenek könnyelműek, mert könnyen az új lakás is poloskás lehet...

Don Pármezán 2014.01.30. 21:59:37

Ma elmentem a közeli kisváros SzTK rendelőjébe a bőrgyógyászatra (a csípések nyomaival). Nem lettem okosabb, de az orvos sem tudott semmit a tünet enyhítő receptjein kívül. - De!...
Mire délután hazaértem, a nejem azzal fogadott, fogott ám valamit a távolabbi kis szobában, ahová én már a 2. ütemben menekültem aludni ugye és tegnapra virradó éjjel 2 óra után ott is kézvakaródzásra ébredtem...
Utálom a bolhát és ismertem már (a nejem, mint már írtam róla, nem is ismerte) de én még így bolhának nem örültem! (Ő is rájött mi az, mert ugorva próbált elmenekülni a pöttöm rovar, amikor elcsípte és másodjára fogta meg végleg.)
Mert megváltásnak tartom/érzem a több mint 3 heti "poloskavész vízióink" után és annak megdöntésére. Már ha nem kiabálom el korán. Remélem csak ez a fajta vérszívó élősködő volt és ha esetleg van még belőle, akkor sem vészes: kiirtható, megfogható, ez nem fészkeli be magát hatványszaporodás rémségekké. Egyébként egészen kis bolha volt, nem olyan, mint pl. korábban a kutyáimban szoktam látni és elfogva agyonnyomni.
Lehet, éppen "ember-bolha" volt és valami turis-ruhával érkezett(?).

Nos. Részemről akkor itt kiszállnék a blogbitorló fecsegésemmel - talán és remélem nincs poloska ügyünk.
(Ma már kezdtem dolgokat összevásárolni a csapdázáshoz, meg már spekulálgattam is... Pl. az USA-ban benejlonozzák a fekhelyeket ügyesen és úgy mégis ráágyaznak arra maguknak. Nem tud felmászni, illetve hozzájuk férni a kis szemét vérszívó. Az ágy tövébe meg különféle házilagos CO2 gáz szivárogtató, belül - hintőporral - síkosított, kívül direkt poloska-mászható borítású csapdaféléket állítanak oda. Addig fogdossák a poloska ("Bed Bug") populáció-generációkat, amíg azok el- kifogynak a helyiségből. Már aki tökélyre viszi a csapdázást és nejlonozásokat.)
A Google a mi barátunk és nem a rovaroké pl. ;-P

Elnézést - és ha nem lesz kedvezőtlen fordulat nálunk, én már nem írok - mindenkinek kívánok sikeres poloskairtást, védekezést, mentességet, stb. pozitív helyzetet!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.01.31. 14:32:18

Örülök hogy megoldódott a poloska para!

Bubojék 2014.02.15. 23:03:53

Kedves Rovarirtó!

Volt kint nálunk a bogaras ember, de nem vitte túlzásba az átkutatást, raktunk le 1 pár csapdát, és mondta, hogy 1 hét múlva jön megint. A fenti galériában fogott egy párat ahol több volt a kis bogár, viszont lent nálunk a hálóban eddig semmi találat. Szeretnék kérni 1 email címet, ahol privátban tudok írni, esetleg egy telefonszámot.

Köszönöm.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.02.16. 09:46:21

Kedves Bubojék!

Itt valami nem stimmel. Olvasom az előzményeket, a lakásban egyértelműen ott van az ágyi poloska.
Ennek alapján nem értem, hogy a bogaras ember mit nézelődött, miért rakott ki poloska csapdát.
A lakás előkészítés kellett volna, aztán rögtön egy alapos poloskairtás. Egy hét múlva ha jön az ember mit fog csinálni? A poloska csapdák általában semmit sem fognak, nem egy jó indikátor.
Ismét nézelődni jön, vagy irtani is fog?
A poloska felderítéséhez nem feltétlenül szükséges a poloskairtó szakember... Az ágyi poloska felkutatásához kell egy éles szem, egy jó elemlámpa, és egy jó adag makacs kitartás. Az ágyat és két méteres körzetét felforgatni, baromi alaposan átnézni, poloska vagy nyomai után kutatni. Nem ördöngősség. Ha bebizonyosodik, irtani kell. Telefonszámunk megtalálható a blog fejlécén.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.02.18. 18:19:53

Kedves Bubojék!

Telefonon tett ígéretem szerint, megnéztem a német ebayen az ágyi poloska elleni szereket. Igazából egyet találtam nagyobb kiszerelésű terméket, ez pedig az ENVIRA. Bettwanzen-re kerestem.
Hatóanyaga esbiotrin és permetrin. Őszintén szólva nem valami acélos poloskairtó szer, de legalább nagy kiszerelés (5liter), és ha jól látom akkor szabadforgalmú.
Ebből 10-15 litert javasolnék vásárolni, ez kétszeri fújásra elég lesz. A németországi poloskairtás árakat hallva ("300-900 EURO KÖZT") pedig még mindig keresem az állam a földön...

Bubojék 2014.02.19. 03:42:48

Kedves Rovarirtó!
Sajnos úgy néz ki hogy vége lett a vihar előtti csendnek és támadásba lendültek elég erőteljesen.Kb 10 perce ébredtem fel és már találtam magamon vagy 6 csípést.Úgy néz ki anyu felébredtedt a téliálomból.Ezek után már megint eljutottam a kétségbeesés határáig.Segííítsééég!!!Nem bírom tovább :( Beszélgetésünk után felhívtam a másik német rovarirtó céget és a kedves rekedtes hangú hölgy közölte velem hogy 22négyzetméteren eur 500 az irtás,persze a mi két szobánk ettől nagyobb,szóval gondolom az ár is arányosan nő ezzel.Most ez komoly?!Most hirtelen már gondoltam rá h rendeljük meg a sarlatántól a cuccot,de előtte kipróbáljuk szerintem az ajánlatodat.Ha ez sem megy,jöhet a gázolaj és a gyufa :),ami sajna nem lehetséges.Ha ez sem jön be felkötöm magam.:)Az lenne jó ha,lenne olyan "kalandvágyó"(ahogyan Orbán Viktor jellemezte a külföldön élő magyarokat), és bevállalná h meglátogat minket itt bogártanyán.:)Itt németben érdemes rovarirtó céget alapítani,csillagászati árat el lehet kérni.Otthoni viszonylatban sok a15ezer mer az emberek órülnek h meg tudnak élni,viszont itt 1kicsit túlzás a dolog.Köszönöm az információt,meglátjuk h mit tehetünk,de nem látok túl sok reményt hogy sikerünk lesz.További jó éjszakát mindenkinek,nekem már úgyis el lett cseszve:(

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.02.19. 13:27:40

Remélem sikeres lesz végül a poloskairtás...
Kérlek számolj be a fejleményekről.

Bubojék 2014.02.24. 21:56:18

Kedves Rovarirtó!
Úgy néz ki a kedves tulajhölgy beadta a derekát és segít nekünk bogárügyben.Hajlandó kifizetni azt az összeget, bár nem hiszem h eur 900at kér el tőle a manusz, tuti megegyeztek vmi másban. Biztonság kedvéért mi azért megrendeltük a sprickolót, hátha még szükség lesz rá. Elméletileg el fogja gázosítani az egész lakást, ami pontosan nem tudom mit takar, de pár napig máshol kellene lennünk. Ilyenkor milyen előkészületeket kell tenni? Mit zacskózzunk be? Műszaki cikkek mennyire érzékenyek erre a dologra? Virág gondolom megsínylené ha bent maradna a gázban. Választ előre is köszönöm.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.02.24. 22:24:21

Valójában nem gázosítani fog az ágyi poloska irtó ember (lakótérben tiltott, nálunk is és németben is). Egy légtérkezelésről van szó, mely lehet füst vagy köd (de véletlenül sem gáz).
A műszaki cikkek érzékenyek lehetnek, vizes alapú légtértelítés (ködölés) esetén. A virágnak nem lesz baja, csak ha valami iszonyat koncentrációval önti nyakon (nem fogja). Lényeges, hogy a légtértelítést megelőző felületkezelő poloskairtás megfelelően alapos legyen. A több napig távolmaradást nem tudom mivel indokolná az ember, maximum néhány óráról vagy 1 napról lehet szó a lakás elhagyása kapcsán.
Valószínűleg csak arról lehet szó, hogy a kedves poloskairtó ember nagyítani szeretné a munkáját ("az én irtásom annyira komoly, hogy több napra el kell menni...")... Nem indokolja ezt semmi.

Bubojék 2014.03.16. 09:15:28

Következő fejlemények történtek eddig:a bogaras ember aki korábban itt volt terepszemlére nem lett elérhető sem nekünk,sem a házmesternek,sem a tulajnak.Így a napok csak teltek és teltek,a bogarak pedig szaporodtak tovább.Ezért nyakamba vettem az internetet és kerestem másik cégeket,amit megmutattam a házmesternek és fel is hívta rögtön az egyiket.Kijöttek ketten is,most jött a tulaj is és a házmester is,szóval buli volt.Amit megértettem belőle az annyit takar,hogy 3 hétre ki fogunk költözni egy másik helységbe,mivel az egész lakásban fel kell szedni a parkettát mer az előző lakó olyan jól rakta le h rések vannak közötte néhány helyen és oda is bemehetnek.A másik lakásba addig úgy mehetünk majd át,h előtte kiválogatjuk a ruháinkból amiket használni fogunk zacsiba kell tenni és 3 napig mélyfagyasztóban fognak pihenni.Amit lehet azt 60 fokon kimosok,ami nem lesz sok.Elméletileg fújkálni is fognak,meg felhevítik a lakást 60 fok körülire v mi.Pontosan nem tudom majd szerdán kapunk több információt róla.Lehetséges olyan hogy amíg nem aludtam bogárfalván az immunrendszerem keményen dolgozott ellenük és ha megcsípnek akkor nem dagadok fel már annyira?Tegnap éjszaka még tévéztünk párommal és arra lettem figyelmes h viszket a nyakamnál.Megnéztem a csípést és olyan volt mint egy szúnyogcsípés viszont zümmögést nem hallottam semmit.Közvetlenül a fülemmel légvonalban lefelé csípte meg a nyakamat vmi.És ma reggelre sem dagadtam fel úgy mint korábban.Lehet tényleg szúnyog és nem jó már a fülem:)Egyelőre ennyi,várom a véleményt. :)

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.03.16. 21:57:57

@Bubojék:

Nem tudom véleményezni ezt a német poloskairtást.
Az "elméletileg fújkálni is fognak" az oké, de erre véleményt nem tudok mondani. Reméljük eredményes lesz.

8barbi8 2014.03.24. 09:25:49

Kedves Rovarirtó!
Én egyszer már átéltem egy fertőzést Angliában, az majdnem az idegösszeomlásig vezetett, most nem szeretnék eddig elmenni.
Találtam a lakásban eddig 1 darab dögöt, de azt is nagyon hosszas keresgélés után. Pár hónapja talán 3-4 hogy először jelentkeztek rajtam csípések. Ez kb heti rendszerességgel 1 db csípést jelentett. Persze rögtön eszembe jutott a poloska, de nem szaporodott a csípések száma, sőt volt, hogy több hétig egyáltalán nem jelentkezett. És természetesen az első csípés után is átnéztem az ágyam.
Ma reggel jutottam odáig, hogy ismét átvizsgálok mindent, mert most egyszerre 3 csípés van rajtam, de ezek is több nap alatt keletkeztek. Az egyik ágylécen végül szembenézett velem egy kifejlett példány. Miután csöndben sírtam egy kicsit, hogy újra át kell élnem ezt körbefújtam az ágyat, matracot szegőlécet igazából nem irtási célzattal, hanem hogy megmozduljanak és lássam őket, de semmi. Már többször ellenőriztem azóta, de se állat, de ürülék, se pete.
Lehetséges, hogy ennyire az elején lennék? Olyan gondolom nincs hogy egy hím költözik be az emberhez és hónapok óta az táplálkozna ilyen minimálisban?
Persze a teljes elkeseredéshez az is hozzátartozik, hogy egy faszerkezetes galérián található ágyról van szó, ami végtelen lehetőséget ad a dögöknek.
Gondoltam kiteszek csapdákat, hogy lássam a fertőzöttséget, (de kevés reményt fűzök ahhoz hogy egy állatom lett volna) vagy azonnal hívjam a gázosító embert?
köszönöm

svejni 2014.03.24. 14:52:54

Kedves Rovarirtó!
Kislányomon egy-két hete piros hólyagok jelentek meg,a hasán, hátán több csípés, olyanok voltak mint a bárányhimlő (de az már volt), ezért rovarcsípésre gyanakszunk. A családban egyedül őt csípték meg. Nem tudom, hogy ágyi poloska-e, mert elemlámpával mindent körbenéztünk az ágytól, a falakig, de semmilyen rovart nem találtam (max. pókhálót). Viszont a lepedőn voltak kis fekete homoszemcse szerű pöttyök. Ez utalhat valamilyen élősködő jelenlétére?
Válaszát előre is köszönöm

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.03.24. 19:37:31

@8barbi8:

Mindenképpen szakszerű poloskairtás lenne szükséges. Az ágyi poloska rejtőzködő életmódja miatt nehéz megtalálni őket. Az egy poloska, amit ma megtalált, a jéghegy csúcsa. Nincs értelme játszadozni poloskacsapda és társaival, irtani kell!
Valójában a poloskairtás szükségességét mindig az első egyértelmű poloska nyom megtalálásához kötjük.
Az ágyrácson önnel farkasszemet néző kifejlett ágyi poloska elég határozott nyomnak számít. :)

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.03.24. 19:42:19

@svejni:

A lepedőn lévő homokszemszerű pöttyök nem utalnak ágyi poloska jelenlétre. Nem tudom mi lehet az.
Persze lehet hogy ágyi poloska a csípések okozója, de a homokszemet nem tudom hová tenni.
Ha nem boldogulnak a poloska felkutatással, de a gyanú továbbra is fennáll, igénybe veheti ágyi poloska felderítő szolgáltatásunkat.
További infó: www.agrohydro.hu/agyipoloska-szemle.html

Eros91 2014.03.31. 03:06:40

Kb 3 éve volt az első eset, éjszaka arra keltem h valami mászik rajtam stb. egyből sejtettem miről lehet szó. Kihívtuk a szakembereket akik ha jól emlékszem 2 szer is jöttek, én nem voltam otthon édesanyám intézett mindent.A panaszok megszüntek egész mostanáig, pár hete halottam a hírt hogy az alattunk lévő családhoz már 4.re jöttek irtani.Édesanyám elköltözött ugyhogy elfoglaltam a nagyszobát ahol rendszerint mélyen aludtam...gondoltam én mert keményebb az ágy... egy frászkarikát! Egyik nap hölgyvendégem volt és sokáig fentmaradtunk, amikor este a lakásban közlekedtem észrevettem egy ilyen csodás jószágot amit azonnal meg is öltem. Ami nagyon nyugtalanít az az hogy a fürdöszobában, konkrétan a fürdökádba találtam egy kicsivel nagyobb példányt( igen nagyobb de biztosan poloska volt, megismertema formájáról és arról hogy elég sok piros színű vér foylt ki belőle...) miközbe ezt a kommentet írom a számítógép asztalomon futkározott egy...
A következőka kérdéseim:
Milyen eséllyel közlekednek a kis rohadékok a szellőzőn át,és milyen eséllyel jutnak át egyik panel lakásból a másikba?Feltételezve hogy nem járkálok át egyetlen másik lakásba se és más se ide.
Ha az alattunk lakó nem írtja ki az övéit akkor nem mind1 mit teszek? Ugyis újra bejutnak ahogy most is történt.
2db hősugárzóval vajon fel tudom izzasztani a szobát 50 fokra hogy megdögöljenek?Ha igen beszerzem őket.
Egyből a baldachin jutott eszembe... gondoltam hadd éhezzenek, de megcsíptek nappal a számítógép előtt ülve, ugy hogy azt észre se vettem.Most akkor ez se megoldás ugye?
Elég sok a fabútorunk, az én szobám ahol eddig a panaszok nagyja jelentkezett a következőkből áll: 1 db kiságy, 1 nagyméretű fa íróasztal ami nem mai darab mellékesen jegyzem meg, 1 db komplett szekrénysor.A konyhába faborítású a fal, az ajtónk szintén fakeretes, valamint a nagyszobába nagyasztal és 2 szekrénysor is van fából. Őszíntén mit tegyek?végleges megoldást akarok? Mit csináljak? ( lottózni lottózók már, valami biztosabb megoldást keresek)

Karcsusitunk 2014.04.04. 13:12:55

Tisztelt Rovarirtó!

Két hét alatt 3 csípést kaptam, ezalatt rovarirtó port szórtam résekbe, bútorok aljára,- nem használt- megérkezett a 3. csípés. Kihívtam egy szakembert előtte bezsákoltam az ágyneműtartóban lévő holmikat. Szakember nem talált a rovarra utaló nyomokat, de lefújt mindent és "köd"-öt is alkalmazott. Két nap telt el és újra van csípésem. Mit tegyek? Máris kérjek önöktől újabb vegyszeres kezelést? Darázs-csípéstől nagyobb,fájdalmas duzzanatokat okoz,- lehetséges, hogy nem poloskával állunk szemben? Mit javasol? Segítségét megköszönve. I.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.04.04. 16:31:27

Tisztelt Karcsusitunk!

Nem végzünk poloskairtást addig, amíg az ágyi poloska ártalom egyértelműen be nem bizonyosodik.
Önnél egyáltalán nem biztos hogy poloska van!
Már az elején el lett rontva a dolog azzal, hogy porozgatta a réseket, hasadékokat. Ez után jött egy gátlástalan kártevőirtó ember, aki nem kérdezett semmit csak fújt ész nélkül. Mi történt eddig: telenyomta ön is és a kártevőirtó is rovarirtószerekkel a lakást, kiadott egy csomó pénzt, és még azt sem tudja hogy poloskáról van-e szó. Lehet hogy allergiás valamilyen ételre... Esetleg más is szenved a lakásban csípés-szerű tünetektől? Mi soha nem irtunk ha csak gyanú van poloskára! Első kérdésünk a telefonálóktól: Talált-e poloskát, egyértelműen beazonosítta-e?
Ha nem találtak poloskát, segítünk a kutatásban tanáccsal, elmondjuk hogy milyen helyeket nézzenek át. Erős elemlámpa, jó szem, és némi kitartás szükséges. Ha nincs eredmény, de továbbra is gyanús a dolog, akkor rendelhet a lakásba szakértő szemeket. Egy szakszerű "poloska felkutatás" során az ágyi problémát azonosítani - vagy kizárni fogjuk. Ennek ára 9900Ft. Mi történik itt? Egy egy rendkívül alapos, kártevőirtó szakember által történő, hálószoba felforgatást, poloska nyomok után való kutatást takar. Ez tart az első egyértelmű ágyi poloska jel azonosításáig (ez lehet hogy csak pár perc) vagy maximum 1 óráig. 1 órás kutatás után, ha nem találunk poloskát, nagy biztonsággal kizárható a dolog... Ha viszont találunk poloskát, akkor jön egy alapos hálószoba előkészítés, majd a poloskairtás.
Nem szabad addig irtószert használni, amíg nem tudjuk hogy miről van szó!

Eros91 2014.04.17. 16:41:32

kösz a választ....

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.04.17. 17:25:13

@Eros91:

Elnézést kérek, teljesen elsiklottam a kérdés felett...
Az ágyi poloska lakásról lakásra való terjedése sajnos nagyon is valóság, valószínűleg az alsó lakótól jöttek át. Nem tudom milyen lehetett ott a poloskairtás, de négyszeri irtásból kiindulva valószínűleg nem a kártevőirtó szakma csúcsa járt a lakásban. Azt kell mondjam, hogy mindenképpen irtatni szükséges a fertőzött lakásban, azt hiszem komoly poloska mennyiség lehet ha az asztalon futkároznak. Irtatni kell, közben fél szemmel poloskás szomszédokon lenni, és hajszolni őket hogy ők is hatékonyan irtassanak.
Legjobb, ha egy poloskairtó szakember végzi az egészet, és neki lesz egy pontos képe hogy melyik lakásban hogy is áll az ártalom.
A hősugárzós hőkezelős poloskairtás nem fog menni, a légtér lehet hogy felmelegszik elviselhetetlenre, de a mély poloska búvóhelyek nem fogják elérni az 50C feletti hőmérsékletet. Nem véletlen, hogy az USA-ban végzett hőkezelős poloskairtás (bed bug heat treatment) is úgy működik, hogy teherautóval vagy utánfutóval mozgatnak hatalmas gázégőket, melynek melegét méteres átmérőjű csöveken át ventilátor fújja a lakótérbe.
Valahogy így: www.cincinnatibedbug.com/wp-content/uploads/2010/11/latest-thermal-technology.jpg

Ez egy amerikai kertvárosban működik, de képzeljük el ezt a monstrumot a belvárosban... Ott, ahol esély sincs megállni a ház közelében. Nálun ez kivitelezhetetlen és megfizethetetlen is lenne, ezért nincs.

Az alapos és minőségi poloskairtás lenne a megoldás.
Egyszer, szerencsétlen esetben kétszer kell fizetősen irtatni, a harmadik irtás garanciális ha szükséges (ritkán kell). A szomszéd négyszeri poloskairtása mögött kontár és összecsapott poloskairtás és/vagy zsúfolt és előkészítetlen lakás állhat. Általában mindkettő!

wshyskys 2014.04.22. 19:36:33

Üdv!A párom anyja karja tele van csípésekkel én azt gondolom poloska okozta a férjén és a vele együtt lakó fián nem láttam csípéseket azt mondják nem lehet poloska öket nem csipi semmi ezért is nem akarnak irtót hívni nagyon aggódóm mert a gyermekem az ágyukon ült és a párom rendszeresen jár fel hozzájuk, hogyan tudnám megakadályozni ,hogy ne hozzák át hozzánk a bogarakat nagyon aggódom kérlek segítsetek ök panelba laknak mi kertesben ha ráülünk az ágyra ruhástul akkor át másznak ránk a ruhánkba át tudjuk hozni?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.04.22. 20:13:20

Elvileg terjedhet ruházattal az ágyi poloska, a gyakorlatban viszont nem valószínű hogy egy ágyon ücsörgéssel vigye haza az ember. Az óvatosság viszont nem árt. Bútort nem szabad hazavinni a poloska gyanús szobából. Poloskairtás előtt mindenképpen azonosítani kell a problémát, nem javasolt úgy irtani, hogy nem is biztos hogy poloska okozza a tüneteket. Ha jól értem, három emberből csak egy szenved csípés-szerű tünetektől. Ez a tény nem zárja ki a poloskát, de lehet allergiás a hölgy valamire, minden esetre sok a kérdőjel. Ajánlott lenne alaposan körbenézni a hálóban. Ehhez segítség: www.agrohydro.hu/agyipoloska-szemle.html

wshyskys 2014.04.22. 21:22:47

Köszi a gyors választ szóval lehet de nem biztos :)Azért gondolom ,hogy poloska mert pont úgy néz ki mint a képeken a csípés és azt mondta hogy régebben már volt nekik próbáljuk rá beszélni a mielőbbi felderítésre és irtásra de egyenlőre hallani sem akar róla én meg félek hogy át kerül a páromról ránk is a ruhájával vagy a táskájával áthozza mit tudok addig is tenni mit ajánlotok mik az óvintézkedések addig is? azon kívűl ,hogy butort nem hozunk át meg semmit de a páérom táskával jár és félek ,hogy bele mászik a konyhába szokta lerakni és inenntől nem engedem az ágyra ülni sem az anyján már kb 3 hete vannak csípések és ha én nem megyek most fel húsvétra akkor kisem derül szóval elég gáz.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.04.22. 21:57:15

A konyhában biztonságban van a táska, az ágyi poloskától mindenképpen. :)
A hálószobából bútort nem elhozni, nem aludni ott, oda tárgyat tartósan nem bevinni. Ezek a megtehető óvintézkedések. A csípésektől szenvedő hölgynek javasolnám, aludjon más lakásban, esetleg a lakás egy olyan pontján ahol eddig nem aludt senki. Ott nem szabadna előjönni a csípéseknek, már persze ha tényleg ágyi poloska a bűnös.

wshyskys 2014.04.22. 23:28:55

köszönöm szépen :)

rka555 2014.05.27. 09:28:38

Kedves Rovarirtó!
sajna megtudtam mit jelent az angol mondóka "don't let the bad bugs bite". Nagyon éhes bogarakról lehetett szó, nem tudom honnét jöttek, de még a csípések előtt találkoztam velük. Egy a kanapéról levett plédről esett le. Sajnos, nem ismertem fel. Mint már más bogarakat ismerek, ezért megöltem, de sajna nem tudtam még, hogy mivel állok szemben. Már amúgy is el akartam költözni innét, más folyamatosan megjelenő bogarak miatt. Most az ágyi poloska után a csótány már kezd egész szimpi lenni... :PPP
Szóval nekem nem kellett keressem, mert 4-5 példányt megláttam. Viszont nem volt semmi kaki, vér vagy vedlés nyom... (ez hogy lehet???) Ez esteleg jelentheti, hogy még csak feltérképezni jöttek??
Miután a csípések is kijöttek, nálam szúrás után órákra rá akár 5-7... engem ruhán keresztül is szúrtak!!! Nem értettem, hogy miért nem érzem, míg meg nem néztem a national geographic kisfilmet!! ááá ezek érzéstelenítenek!! és véralvadás gátlót adnak be!!
Szóval tegnapra sos írtást kértem, jött is a rovarirtó. Kupi és minden a szöba közepére került, habár ő azt mondta hogy a másik oldalra szte még nem mentek el a bogarak és a könyveimben nem lehetnek. De vannak kérdéseim, amikre ő csak a 90%-os mosást ajánlotta, de pl. gyapjú takaró, ikeás szövet cuccok, különbözó bőr nem bőr táska. Költözni is szeretnék bogár mentesen. Tehát utazó táska... Mit tegyek ezekkel,
pl. bőr kabát, stb zacskózom? mint a könyveket?
Mi van azzal a könyvvel, amiből pl. most tanulok? Tehát nem rakhatom el 4 hónapra zacsiba? de megteszem, ha csak ez a megoldás van!!!
Tehát pl. polc lapokat, van egy fonott tárolóm is elég átmosni?
Ikea tárolók, azok bent voltak egy nagy zárható ikea zacskóba, de mivan ha mégis... ezt is elég ha "zacskózom". Női táska, mert ugye az kell, habár a fickó megnézte és azt mondta, h az rendben van, de ha mégis???
Ami bőröndökkel költöznék, azok az előtérben voltak, ha biztosra akarok menni, h nem viszek rajta poloskát mit tegyek?
A fickó miután itt fertőtlenített, a kanapé és a matrac még használható lesz? Nem az enyém, gondoltam szólok a tulajnak, mert ő sem látott még ilyen bogarakat.
Előre is köszi a válaszokat!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.05.27. 20:40:01

@rka555:

Általánosságban azt mondom, csak akkor költözz, amikor a mostani lakásban már biztosan nincs ágyi poloska. Ha ez nem megoldható, akkor zsákozni minden használati tárgyat, bútorokat pedig lehetőleg nem átvinni az új lakásba. Utazótáska zsákozós. A napi használatú, forgatású könyvekben nem lesz ágyi poloska - sokat tanulók előnyben. :)
A kanapé és matrac gondolom használható, hiszen a poloskairtás nem erről szól hogy tönkretegye valaki a bútorokat.

rka555 2014.05.27. 22:08:33

Nagyon szepen koszonom, hogy ilyen gyorsan reagaltal!!!
Persze nem is a butorok tonkretetelere gondoltam. Csak hogy megtisztul-e es lehet-e meg hasznalni... csak a para lett urra rajtam. Szal lehet :))
Tehat, ha maradok es a kis verszivok nem jonnek vissza (panel!!!), akkor nem kell zsakolnom a cuccokat?? Bocsi, csak hogy vilagosan lassam a helyzetem. Mielott kulonfele zsakokat szerzek be...
Nem kerget a tatar csak mar tobb biosz orat nem szeretnek, ennyi rovar eleg volt erre az 5 honapra. :P

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.05.27. 22:15:56

Ha poloskairtás után heteken át nem észlelsz ágyi poloska aktivitást, akkor eredményes volt a munka. Akkor zsákozás nélkül lehet cuccolni. Ha az irtást követően 10 nap után észleled a problémát, ismételni kell.

rka555 2014.05.28. 09:55:54

köszi a válaszokat!!!

rka555 2014.06.04. 07:26:59

Szia!! most van a 10. nap és a fürdőben találáltam egy fiatal példányt. Nem élte túl. Egybéként nálam a fújás után pár a fürdőbe menekült... szóval annyira nem írtóznak a fürdőszobától. Sajnos, a rovarirtó oda nem fújt be.
A kérdéseim:
fújhatok e vmi rovarírtóval? segítene-e?
vagy várjak?
vagy irtassak még 1x?
köszi!!!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.06.04. 08:06:45

Ismétlő poloskairtás szükséges 10 nap után.

Gazsi Sándor 2014.06.07. 00:52:03

Szia.

Lenne egy olyan problémám, hogy (lehet de nem biztos), hogy meg van fertőzve a szobám. Fiatal vagyok így hát sajnos tapasztalatlan is, de kb 2 hete a bal karomon mellkasomon hasamon hátamon csípések keletkeztek. Gondoltam, hogy allergiás vagyok valamire(öblítő, mosópor) de sajnos ez nem lehetséges. Hosszasan olvastam a poloskákról jól át néztem mindenem szinte,de szerencsére nem találtam semmit. Anyukám is megkértem, hogy nézzen körbe, és be is fújtam valamivel, hogy hátha más csipked, vagy fogalmam sincs. 2 napot másik szobában töltöttem, és nem volt egy csípésem sem. Viszont barátnőm aki mindig velem alszik semmilyen csípés nem található rajta. Vissza költöztem a szobámba viszont nagyon paranoiás lettem, de a szobámban szinte semmi sincs. Csípések azóta nincsenek viszont úgy érzem, hogy mindenhol viszketek. :( Ma éjjel hazaérve szerettem volna az ablakom becsukni mikor a parkettán megpillantottam 1 vagy 2 barna vagy fekete valamit. megpiszkáltam és mozgott. akkora lehet kb mint egy alma magja. Elraktam egy gyufás dobozba, és megmutattam anyukámnak, azt mondta, hogy az nem az bár elég kómáska volt. Most le sem merek feküdni állandóan csak a földet ágyam nézem.. Néztem millio 1 képet de akkor sem tudom, hogy az most az e vagy sem. mit tegyek, hogy 100% biztos legyek a témában? Kérlek segítsetek mert megbolondulok !

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.06.07. 11:38:37

@Gazsi Sándor:

Szia!

Kérlek küldj egy képet erről az ágyi poloska gyanús rovarról az e-mail címünkre (infokukacagrohydroponthu). Megnézzük hogy poloska-e. Ha az, poloskairtás lesz szükséges.

lávendivósün 2014.06.10. 21:55:55

Kedves Rovarirtó!

Az ismerősömnél volt irtás, de a 2 hét alatt, mire kiderítettük, hogy mi okozza a csípéseket, többször is nála aludtam. Bár utána nem jártam nála, mégis találtam új csípéseket magamon itthon. Nála az irtás 2 hete történt, én pedig kb. másfél hete találtam az első itthoni csípést, szerintem petét hozhattam át még régebbről és azok keltek ki. Az első itthoni csípés óta csak néhány kisebb új van rajtam. Mindent felforgattam, irtóval is befújtam néhol, és összesen 4 db 1 mm-es poloskát találtam a faliszőnyeg alatt, körül.
Teljesen elbizonytalanodtam, hogy ez milyen fokú fertőzöttséget jelenthet, érdemes-e irtót hívni? Lehetséges lenne, hogy pont azokat találtam meg, amik okozták a csípést, így várnom kellene? Attól félek, hogy vannak még olyan peték, amik nem keltek ki, és amikre az irtás nem lenne hatásos.

Érdemes várni még, hogy bebizonyosodjon, maradt-e még és ha igen, mennyi időt?

Köszönöm válaszát.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.06.10. 22:10:52

Haladéktalanul ismétlő poloskairtás szükséges,
nincs értelme várni.

BBKK 2014.06.11. 18:41:45

Kedves Rovarirtó!

Az én problémám a következő lenne: külföldön élek, és sajnos kiderült, hogy a lakásban poloskák vannak. Azt mondták az épület öreg, és hogy sajnos nem a lakás a probléma, hanem maga a hely, állítólag a pincéből jönnek fel a 6. emeletre. Egy irtást végeztek, 60fokra felforrósították a szobát, és kiderült, amikor a cég embere levette a konnektorokat, hogy bizony az ágy mögötti konnektorban volt a törzshelyük. Miután a kezelés megtörtént, kidobtam az ágyat, a kezelés előtt pedig bezsákoltam, amit lehetett (sajnos nem mindent), a ruháimat azóta is folyamatosan mosom. Egy gumimatracot tettem be a lakásba, mivel nemsokára költözöm (kb egy hónap). Ennek ellenére tegnap ismét csípéseket fedeztem fel magamon, és bár korábban kétszer szúrt egymás mellé, most pedig csak három helyen van egy pötty (akár szúnyog is lehetne?). Nagyon megijedtem, így a költözés előtt, annak ellenére, hogy a bútorok közül semmit nem viszek. Lehetséges, hogy visszatértek a poloskák? Mit lehet tenni? Az 60 fokos "irtás" elvileg egy hónapja volt. Ha elköltözöm, mi lenne a legfontosabb teendő, hogy ne vigyem magammal? Sajnos a bőröndökbe kellene pakolnom, de hogy legyek benne biztos, hogy azokban nem bújt-e meg? Lehetséges, hogy nem a poloskák tértek vissza? Köszönöm!

BBKK 2014.06.11. 18:42:47

@BBKK: A pötty három különböző helyen van.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.06.11. 22:04:55

Az volna a tuti, ha biztosan eredményes poloskairtás után történne csak a költözés. Poloskás lakásból nagy eséllyel viszi az ember magával (a cuccaival) a dögöket is, nem kell ahhoz feltétlenül bútort vinni.
Ha újra csípések jellenek meg, ismételni kell az ágyi poloska irtását.

adla 2014.06.13. 18:58:15

tisztelt gázmester úr,

az volna a kérdésem, hogy én még nem találkoztam egyetlen ilyen rovarral sem, de csípéseket találtam magamon ma, és a szomszédomat megkérdezve kiderült, hogy ő három hónapja talált először magánál ágyi poloskákat, sokáig azt sem tudta, hogy azok, majd egy hete voltak nála irtani (persze nem szólt)... lehetséges, hogy tőle menekültek át hozzám?
(sajnos van közös falunk kettő is, és mindegyiken közös a konnektorok nyílása (ha leszerelem, átlátok rajta simán a szomszédba)

adla 2014.06.13. 19:05:19

a másik gondom pedig az lenne, hogy kicsi másfél szobás panellakásban lakom, ami igen zsúfolt, rengeteg ruhám van, minden be van építve plafonig gardróbokkal (nem a gyári, hanem ide csináltattam métretre), és telis-teli van holmikkal, a bútorok újak, szépek, de egymást érik, szal kifejezetten zsúfolt az a 40nm, amin osztozni kényszerülők most akkor ezekkel a dögökkel... van rá esély, hogy kiirthatóak ilyen körülmények közt? és mennyire kell kipakolnom mindent, ha megrendelem az irtást?

- tudom, mosni kell, meg gőzgépem is van, de mindent nem tudok kimosni, mert hetekig csak moshatnék, és a forró gőzt sem bírják ezek a mai modern bútorok... ön mit javasol? hogyan készüljek fel az ön által javasolt irtásra, és hány alkalom szükséges?

elénézést a sok kérdésért, de kétségbe vagyok esve, éjjel szemernyit sem aludtam, le sem mertem feküdni az ágyamba... a válaszát előre is megköszönöm, üdv!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.06.14. 21:54:01

@adla:

Poloskairtás előtt azért jó lenne találni ágyi poloskát vagy annak egyértelmű jelét.
Elképzelhető hogy a szomszédból érkeztek,
akár a konnektor nyílásán át is.
A poloskairtó munka nem lesz eredményes nagymértékű zsúfoltság mellett, igazán zsufi helyen nem is érdemes elkezdeni fújni, nem irthatóak ki ilyen körülmények közt. A folyamatos mosás helyett javasolnám a tartósan nélkülözhető kényes tárgyak (könyv,DVD,plüssmackó stb) tartós zsákozását, lekötött állapotban. Az előkészítés gyorsabb, a felületekhez való hozzáférést így kell biztosítani (hogy minden helyet le tudjon fújni a poloskairtó szakember) - ne legyenek telerámolt polcok, ágyneműtartó stb. Előkészített lakásban 1 vagy 2 poloskairtás szokott kelleni, két kezelés után garancia jár (3. ingyenes, de ritkán van rá szükség).

adla 2014.06.17. 01:20:03

kedves rovarirtó úr, köszönöm szépen az informatív választ, találni ugyan azóta sem találtam semmit, pedig a könyvek kivételável mindent átforgattam, bezsákoltam, viszont a házunkban kiderülzt, hogy másutt is van poloska aktivitás, így a közös képviselőnk már meg is rendelte az átfogó irtást, szerdán már jönnek is... remélem, sikeres irtás lesz, ha nem, és még mindig találok folyamatis csípéseket magamon, úgy mindenképpen önökhöz fordulok majd a probléma megszüntetése céljából... még egyszer köszönöm a segítőkész válaszát, üdvözlettel:
Lakos Adrienn

rémület 2014.07.11. 09:54:28

Kedves Rovarirtó Úr!
Sajnos nálunk is megjelent az ágyi poloska.A mi szobánkban volt 8 és a gyerekeimében találtunk 1-et
A férjem szétszedte (amennyire tudta ) az ágyunkat (több napos munkával ) kiirtott.Kutatjuk az ürüléket a petéket...
A konektorokat leszerelte , a léceket befújta.Mozgatjuk a bútorokat.Hiszi, hogy képes kiirtani őket. Sajnos én rettegek, hogy reménytelen volt. (3 napja nem voltak csípéseink, de én nem igazán alszom nyugodtan.)Ha irtásra kerülne a sor és, hogy eredményes legyen lenne pár kérdésem:

A gyerekeim szobájában becsomagoltam a könyveket, játékokat.Elkezdtem mosni nejlonozni.
Mindent be kell csomagolni?
A nejlonokba nem rághatja be magát addig?
Vannak tankönyveik amiket kell majd használniuk azzal mi legyen? Nem zárhatom el..
A lakásunk kicsi, 54 nm .A gyerekek és a mi szobán között van egy köztes rész, ahol a szekrényben tartom a munkámhoz szükséges könyveket, papírokat.Mekkora az esély , hogy ide is eljutottak a poloskák?(A két szoba között kb1,5m van.) Ezeket nem zsákolhatom el 4 hónapra.Mit tegyek?
Az előszobában, a gardróbban is vannak ruhák. Oda vittem ki az egyik szőnyeget(lefújtuk),mert közben hét elején elkezdte festeni a férjem a gyerekszobát.(közben jött a borzalom) Áthurcolhattam így a gardróbba a poloskát is?
Amikor kimostam mindent, nem zsákolhatom be az összes ruhát, hogy ne menjenek újra bele. De akkor mit javasol, hogyan használjuk a legszükségesebbet?
Én írtatok, de mi van a szomszédaimmal akiknél biztosan lehet. (Sajnos az egyikkel nem igazán vagyok jó viszonyban... ) Ugye visszajöhetnek újból a poloskák pl. tőlük?
Bocsánat a rengeteg kérdésért, de úgy látom ön inkább segít és reményt ad, hogy újra normális lehessen az életem,mert most egyáltalán nem az.
Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Éva

rémület 2014.07.11. 10:02:42

Bocsánat , még valami.
A nejlonozott dolgokat visszatehetem addig a szekrényekbe, amíg nem írtatok? Egyszerűen nem tudok hova pakolni.
Köszönöm a választ. Éva

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.07.11. 20:08:23

Kedves rémület!

A napi használatú tankönyvek miatt nem kell aggódni, a folyamatos mozgatású tárgyak nem rejtekhelyei az ágyi poloskának. Érdemes lezártan zsákozni a tárgyakat, így a poloska nem tud ki vagy bemászni oda vagy onnan. A zsákozott dolgokat poloskairtás előtt és után bárhol lehet tárolni, ahol nincs útban. Javasolnám, hogy a napi használatú ruhák legyenek mosva, a tartósan nélkülözhetőek pedig tartósan zsákozva. A poloska szomszédból való terjedése nem törvényszerű, de előfordul. Ha sikeres poloskairtás után visszatérő probléma lenne, akkor lenne muszáj foglalkozni a kérdéssel.

rémület 2014.07.11. 20:40:27

Kedves Rovarirtó Úr!
Nagyon köszönöm a gyors választ.
Arra kérem még adjon megoldást erre a kérdésemre is:(Ugyanis nem tudom ezt a rengeteg könyvemet ezeket éppen most pihentetni mertem 1 hónapra,hogy csomagolhatnám be, ha gázosítanának...)
A gyerekek és a mi szobán között van egy köztes rész, ahol a szekrényben tartom a munkámhoz szükséges könyveket, papírokat.Mekkora az esély , hogy ide is eljutottak a poloskák?(A két szoba között kb1,5m van.) Ezeket nem zsákolhatom el 4 hónapra.Mit tegyek?
Az előszobában, a gardróbban is vannak ruhák. Oda vittem ki az egyik szőnyeget(lefújtuk),mert közben hét elején elkezdte festeni a férjem a gyerekszobát.(közben jött a borzalom) Áthurcolhattam így a gardróbba a poloskát is?(Bár nem volt rajta mozgó állat...
Még egyszer köszönöm a válaszát. Ha ma nem is tud válaszolni. Jó pihenést...(Önnek).
Tisztelettel: Éva

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.07.11. 22:21:32

Kedves rémület!

Legjobb szándékkal sem tudok pontos választ adni a kérdésekre. Élőlényekről beszélünk, képtelenség megmondanom egy adott tárgyról hogy van-e benne ágyi poloska vagy sem. Aranyszabályként az ágy környékének tárgyai csak zsákozva legyenek ide-oda hurcolva. Viszont nem katasztrófa az, hogy egy szőnyeget vagy valamit áthurcoltak a gardróbba, ott ugyanis nincs alvó ember, nem tud vért szívni a poloska. Elvileg életképtelen ott, mondjuk akár vissza is sétálhat a hálószobába. Feltételezve hogy volt benne poloska. Tényleg nem tudunk látatlanban ilyen kérdekre válaszolni.
Poloskairtás előtti előkészítéskor ezt a pár tudnivalót kell figyelembe venni:
- A poloska mindig az alvó ember közelében bújik.
Ebből következik, hogy nem alvás céljára szolgáló helyiségekkel nem kell foglalkozni.
- A poloskairtás alapművelete a tartós rovarirtószeres felületkezelés, ennek alaposságának biztosításához kell előkészülni.
Zsúfoltságot megszüntetni, szabad ágyneműtartót, szabad polcokat és felületeket biztosítani.
- előkészítésként a kényes tárgyakat tartósan lezártan zsákozni (ne tudjon kijönni az ágyi poloska, szeparáljuk el a külvilágtól).
Napi használatú ruhaneműket az irtás előtt közvetlenül 60C-on mosni. Hosszú ideig nélkülözhető ruhákat szintén zsákozni.
A hálószobákban túlbiztosított előkészület lenne jó a poloskairtás előtt. Nem alvós helyiségekkel nem kell foglalkozni.

A fentiekből kisakkozható az előkészület minden mozzanata. Remélem segítettem.

rémület 2014.07.11. 22:31:45

@Rovarirtó:
Kedves Rovarirtó Úr!
Nagyon köszönöm a válaszát. Most várunk. Ha újból jelentkezik a probléma irtatunk.Addig remélünk.
Jó éjszakát.
Tisztelettel: Éva

Milka0416 2014.07.23. 15:06:30

Kedves Poloska Szakértő!

Az lenne a kérdésem, hogy létezik -e olyan, hogy egy városon belül egy városrészben pár hét alatt sok lakásban (amelyekben tiszta, normális emberek laknak) megjelennek ezek a lények? Évek óta ugyanabban a lakásban élek, nem vettem semmilyen új bútort, stb és megjelentek a nagyszobában is és a hálóban is, sőt a nagyszobában - ahol soha nem alszunk - még több is volt...nem is értem...volt nálunk írtás 2szer is, valamilyen permetezéssel, találtunk is jó pár hullát, de azóta is kaptunk el élőket is, a párkánynál, alatta, ágy mellett, csípéseket nem észleltünk már pár napja, de ezek szerint még mindig van. most a szegőleceknél lévő réseket kitömjük, gondolom az jó búvóhely lehetett nekik (?) Mit tehetünk még? Lehet az ablakon jönnek be? Próbáljuk meg ezt a hidegködös módszert? Nálunk nem tudok venni csapdát, de az ebayen láttam több félét is, Angliából lehet rendelni, mondjuk foglamam sincs melyik verzió lehet jó, ezek jók lehetnek ennek a - reméljük - pár túlélőnek a befogására? Ami fontos még, hogy van háziállatom, macska.

Cili Cecil 2014.07.23. 16:36:11

Kedves Rovarirtó!

E-maieztünk nemrég, nagyon segytőkész és gyors választ kaptam de azóta "új fejlemények" lettek az ügyben :-) A lényeg: mostanáig abban a hitben éltem, hogy ágyi poloskánk van, bár konkrét nyomát nem találtam a csípéseken kívül. A kislányomat csípték éjszakánként, olyan, mint a szúnyogcsípés, csak egy hét alatt sem múlik el, és csak a szabadon lévő bőrfelületeken van. Biztosan nem szúnyog, mert elektromos irtót használunk és a saját szememmel látom, ahogy repülés közben a szúnyog aláhullik és kipurcan. Szóval, szétszedtem az ágyát, meg az ágy körül mindent, de semmit nem találtam. Három napja a mi ágyunkban alszik, és nincs csípés. A kommenteket olvasva újra nekiveselkedtem a kutakodásnak, nem igaz, hogy semmi nyomát ne találjam semminek... Most nem igazán örülök, mert amire bukkantam (tetem vagy levedlett kültakaró?...mindenesetre nem él), az kicsit sem hasonlít a poloskára a fotók alapján. A szegőlécben és az ágy melletti szekrény belső sarkában voltak ezek. Mellékelem a képeket, tudna segíteni a "meghatározásban"? (az egyik képen lévő dinnyemag-szerű valamit a nappali ágyában találtam, egy-két mm-es, fogalmam sincs arról sem, hogy mi lehet, valami-e egyáltalán, de pár napja engem is megcsípett ott valami, azért gondoltam, hogy hátha).
Segítségét előre is nagyon köszönöm!
A lények:
kepfeltoltes.hu/140723/gyerek1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/140723/gyerek2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/140723/nappali_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.07.23. 17:19:07

Gyapjúbogár lárvája, szerencsére nem ágyi poloska.
Nem ez okozza a csípéseket.

Cili Cecil 2014.07.23. 17:41:00

Köszönöm szépen a gyors választ!
További kérdésem, hogy akkor viszont?...Létezik, hogy nem találok semmit sehol, mégis poloska? Vagy van esetleg más élősködő, ami hasonló "tüneteket" okoz?
(Ezzel a gyapjúbogárral van valami teendő egyébként? Olvastam fentebb, hogy ártalmatlan, de nem tudom, mennyire legyen állandó lakótárs)...
Nagyon tanácstalan vagyok, köszönöm szépen még egyszer a segítségét :-(
A teljesség kedvéért a csípés (a kisebbek régebbi elvakartak, a nagyobbak frissek):
kepfeltoltes.hu/140723/2014-07-19_07.19.21_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.07.23. 18:22:07

Nincs teendő a gyapjúbogárral, normál körülmények között elszaporodni nem tud, néha talál belőlük az ember pl ágyneműtartóban.
A kislányon lévő csípésszerű tünetek származhatnak ágyi poloskától, képek alapján bennem erős a gyanú.
Jelen pillanatban mi darázsirtó munkákat végzünk folyamatosan, a poloskairtó megrendeléseket megbízható társcégek felé továbbítjuk.
Jó lenne azért találni egy példányt poloskairtás előtt...

Cili Cecil 2014.07.23. 18:26:19

Nagyon-nagyon köszönöm! Akkor igyekszem tovább kitartóan felkutatni egyet, és mindenképp Önöket keresem, ha szükséges lesz! Nagyon jó ilyen segítőkész hozzáállással találkozni, még egyszer köszönöm!
Üdvözlettel, minden jót kívánok!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.07.23. 20:43:32

Előfordul az ágyi poloska lakásról lakásra való terjedése, de talán gyakoribb az áthurcolással való terjedése. Az ágyi poloska csapdáért nem kell az e-bayre menni, hazánkban is beszerezhető - bár én nem szoktam javasolni. Kis fertőzöttség esetén nem jelzi biztosan a problémát (gyakorlatilag vagy belesétál, vagy nem), erős poloska fertőzöttség esetén pedig nincs értelme - könnyedén fellelhetőek már ilyenkor a tipikus búvóhelyeken. Poloskairtás céljára tökéletesen alkalmatlan a poloskacsapda! Ha irtásra kerül sor, a macska nem tartózkodhat a kezelt szobákban néhány óráig, legjobb az irtás napján kutyamacska kerüli a hálószobát.

Milka0416 2014.07.24. 09:35:33

@Rovarirtó: nálunk hol lehet beszerezni? én akiknek írtam neten, mindenki azt válaszolta, hogy csak gázmestereknek árusítják, boltokban pedig nem is volt :( ellenőrzés céljára szeretnénk használni, arra megfelelő?

Györgyi Bata 2014.07.30. 19:00:01

Kedves Rovarirtó Úr!
Hónapok óta keresek megoldást a gondunkra,eredménytelenül, és ezen az oldalon sok okos tanácsot olvastam, hátha nekem is tud segíteni. A történetünk horrorra kezd emlékeztetni, megpróbálom röviden leírni. Tavaly októberben ágyi poloskára utaló jeleket észleltünk a lakásban, fekete pontok a lepedőn, csípések a testünkön stb. Minden okom megvolt, hogy erre gyanakodjak, ugyanis van egy autista fiam, aki akkor lakóotthonos hét közben, hétvégére mindig hazahoztam, s a lakóotthonban ágyi poloska jelent meg, meg is csinálták ott az irtást, állítólag rendeződött a dolog. Itthon is megcsináltattuk az irtást, kétszer is, egy hónap különbséggel. Annyit változott a helyzet, hogy csípéseket nem észleltünk magunkon, a rovarirtó ember azt mondta, hogy folyamatosan pusztulnak majd, még egy darabig lehetnek pontok a lepedőn, de ez majd rendeződni fog. Úgy tűnt, hogy így is van, de idén tavasszal megint több lett ezekből a fekete "bigyókból" reggelre, és a testünkön is érzékeljük,a fürdőkádban látszanak, mikor zuhanyozunk, csípés, viszketés nincs. Ugyanaz a cég jött ki megint irtani, csak egy másik alkalmazottjuk, és innentől kezdve nem értem a dolgot. Megcsinálta a permetezést, aztán azt mondta, szerinte itt ágyi poloska sose volt, menjünk el bőrgyógyászhoz, mert itt más gond van. Bőrgyógyászat, magánrendelés: (mert sztk-ban két hónap a várakozás...) vizsgálat után azt mondta,rühatka fertőzésre gyanakszik. Nem nagyon értettem, úgy tudom, hogy ez erős viszketéssel jár, de végigcsináltuk a kezelést azzal a rémes szerrel,fertőtlenítettünk mindent a lakásban, de a helyzet nem változik semmit. Amikor visszajeleztem neki, azt mondta, a kezelés hatásos kellett hogy legyen,tud ajánlani egy pszichológust. Elköszöntem tőle. Tanácstalanságunkban elvittük egy borítékba gyűjtve ezeket a "bigyókat" a gyáli úti ÁNTSZ-be, ott azt mondták, ez valami molyféleség. Nem értem, sose hallottam még ilyet, hogy moly emberre menne, létezik ez? Elnézést, elég hosszúra sikeredett a "story", itt tartunk most. Mi értelmeset lehet ebben a helyzetben mondani/gondolni/tenni? Előre is nagyon köszönöm a választ: Györgyi

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.08.01. 10:10:10

Az a bőrgyógyász, aki rühatka problémaként azonosítja az ágyi poloska csípéseket, szégyellje magát. A talált bigyók (ha tényleg "molyféleségek"), nem okozhatják a csípéseket. Jó lenne találni egy határozott ágyi poloska példányt - élve vagy halva.
Ez után lenne szükséges a hálószoba előkészítése, mely a hatékony poloskairtás előfeltétele.
A poloskairtó vállalkozó szakmai hibát vét (mellesleg etikailag is kifogásolható), ha úgy végez rovarirtószeres kezelést a lakásban, hogy a poloska probléma nem bizonyosodott be.

Györgyi Bata 2014.08.03. 06:37:17

@Rovarirtó: Nagyon köszönöm a választ, próbálok valahogy végére járni a dolognak. Egy olyan ember kéne, aki megnézi ezeket a valamiket mikroszkóppal vagy nagyítóval, és megmondja, hogy MI EZ? Ahhoz a céghez, aki itt volt irtani, nem fordulok többször, mert átvertek ezek szerint. Bár most már én is úgy gondolom, hogy nem poloska, hanem valamilyen élősködő, de azt is meg kellene állapítani valamilyen szakembernek... Erre a bőrgyógyász "orvos" nem volt hajlandó (kettőnél is jártam). Keresem a megoldást,bármilyen ötletért nagyon hálás lennék.
Üdv. és köszönöm még egyszer, Györgyi
(már sajnálom hogy nem mikrobiológusnak mentem :)

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.08.03. 18:00:50

Az ágyi poloska beazonosításához nem kell mikroszkóp. Szabad szemmel is látható, felismerhető, fényképezhető.

Györgyi Bata 2014.08.04. 22:03:09

@Rovarirtó: Értem, és köszönöm a választ megint csak, de én nem tudom beazonosítani sajnos. És nem is az ágyi poloskáról leírtakra jellemző, ezeket leginkább a fürdőszobában és a lepedőn látom (fehér felületen), szedegetem.Apró, fekete, némelyik barnás, 5 mm kb, de van egész apró, porszemre hasonlító is). És nem is csípnek,nem is mozognak, egyszerűen csak vannak... Minden nap egy szemétlapátra valót söprök össze a fürdőszobában, állandóan felmosok, másnapra mégis megint söprögethetem őket. Olyat lehet kérni, illetve megrendelni az Ön cégénél, hogy kijöjjenek a helyszínre, és megnéznék, hogy mi ez? És, persze irtást is.
Köszönöm a türelmét és segítségét.

solka 2014.08.12. 11:24:07

Kedves Rovarirtó!
Kisfiamon 2-3 hete 1 csípés jelent meg, 1 hete ismét egy (sajnos mindkettő el is fertőződött), most azonban már több (6-7) is van, és érzékeny is rá, így mindig nagyra duzzad. Rajtunk nincsenek csípések. Nem tudjuk eldönteni, hogy ágyi poloska vagy csak szúnyog okozza (elég gyakran bejönnek hozzánk a szúnyogok), sőt még abban sem vagyunk biztosak, hogy egyáltalán alvás közben történik-e a támadás, mert sokszor csak nap közben pirosodik be. Arra gondoltam, hogy konnektorba dugható szúnyogriasztó (vape) használatával próbálnám eldönteni, hogy szúnyogról van-e szó. (Ha ennek használata ellenére is csípnek, akkor valószínűbb a poloska.) Ön szerint ez megfelelő módszer? Vagy ilyen riasztó használata esetén rövidtávon, 1-2 éjszakára esetleg az ágyi poloskák is inkább búvóhelyükön maradnak? Látható jele egyébként nincs az ágyi poloskának a fiam szobájában, sem az ágyrácson, sem a matracon és a huzaton. Ennek ellenére mindhármat átmostam és az ágy melletti laza parkettaszegély alá fújtam 0,25%-os permetrint. Ön szerint van még valami teendő az azonosítás érdekében? Köszönettel várom válaszát!

Pomp 2014.08.26. 18:41:23

Kedves Rovarirtó!Én egy sok festménnyel rendelkező lakásban lakom, szinte mindenhol festmény van egészen a plafonig. A lakásunk pedig rengeteg textilt és most hogy pakolásztunk kartondobozokat is tartalmaz. Átrendezés miatt levettem 2 bőröndöt a fenti polcról ahova nem nyúlunk általában. Ez kb 2 hete volt. Aztán 6-7 napja elkezdtek csípni feltehetőleg poloskák a leírás alapján amiket itt találtam és más fórumokon. Később napközben is észleltem csípéseket, de mivel a bőröm nagyon érzékeny ez lehet éjszaka szerzett csípés kiújulása is. A lényeg hogy az első csípéstől számított 6. napon felmostam állatpatikában kapott szerrel illetve mindent befújtam már amennyire a mindent lehet mondani egy ilyen "raktárszerű lakásban". Átmentem anyám ágyába aludni a galériára de reggelre ott is jelentkeztek új csípések ,úgy 4-5. Allergia nem lehet mert látszik hogy csípés. Most mindent kimostam 40-60 fokon, és mivel elutazom a bőröndömet is lefújkáltam. Kérdésem hogy a lakással mi legyen. Utolsó este azaz tegnap nem csíptek meg, de alig aludtam a félelemtől. Nem láttam ilyen bogarat egyet sem, nem hiszem hogy elszaporodtak volna de nagyon rám ijesztettek az állatboltban. Hívjak szakembert vagy várjam meg van e újabb csípés? Ugye nem viszi ezt magával az ember ha mindent kimos és lefúj? Én kidobtam ágyat, székeket, de a bőröndömet szeretem nem akarok mindentől megválni. Köszönöm!!!!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.08.26. 18:50:50

Kedves Pomp! Javasolnám az ágy és környékének nagyon alapos átvizsgálását. Ágy fölött lévő képkeretek hátoldala például tipikus ágyi poloska búvóhely. Reméljük hogy nem ágyi poloska okozza a problémát, mert a "raktárszerű" zsúfolt lakásban a poloskairtás iszonyatosan problémás.

jázmin869 2014.09.05. 13:56:57

Sziasztok!

Szeretném kérni a tanácsotokat.
Most költöztem Miskolcon albérletbe, és majdnem egy hónapig nem aludtam az albérletben, mert sokat takarítottuk, renováltuk, festettük stb.
Aztán körülbelül 4-szer aludhattam ott. Volt hogy egyedül, volt hogy barátommal.(ezek is megszakításokkal, nem egymást követő napokon)
Nos a lényeg az, hogy kb a 4. ottalvásom után reggel arra ébredtem, hogy vérfolt és csípés, és még szaladt is az ágyon egy poloska.
Aztán millió és egy aeroszol, por stb mindent befúj porszívóz stb. Aztán a nappali kanapéján aludtam.
Rossz döntésnek minősült ugyanis mint végül kiderült ez egy laktanya volt a számukra...
Profi rovarirtó tegnap járt nálam. Mindent befújt és mondta, hogy a nappalis kanapét és fotelt jobban teszem, ha elvitetem a lakásból.
A csípések kapcsán az lenne a kérdésem, hogy most nem alszok ott a kanapén alvás óta(ez volt kedd este, 14.09.02) barátomnál alszok. Mindent alaposan átvizsgáltam amit magammal vittem de még azóta is jönnek elő csípésnyomok. (van hogy napközben, munkahelyen) Létezik hogy csak napok múlva jön elő? Vagy valahogy mégiscsak sikerült elcipelnem magammal egy két rovart? Továbbá, az antivakarin és teafaolaj segített valakinek? Nagyon viszketnek, rohamokban...
Várom a segítő válaszaitokat!

barcel 2015.01.17. 22:28:11

Sziasztok!
Sajnos valami hozzánk is beköltözött! El sem tudom képzelni, hogy honnan, mert mostanában nem aludtunk máshol, nem hoztunk a házba új bútort (régit sem). Nincs állatunk, hogy az hozott volna valamit. De ahogy én tapasztaltam, nem éjszaka csípnek, hanem napközben, és inkább a gyerekszobában. De nem látom semminek a nyomát. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen állatok kerülhetnek szóba? Nekem eszembe jutott a bolha és a poloska. Mi lehet még? Sajnos egyre több csípést tapasztalok. Ma este a kislányom hátán 10-12. Ha netán bolha, akkor az hová bújik? Erről nem találtam még infót. Előre is köszönöm a választ.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2015.01.18. 19:35:24

A bolha és ágyi poloska jöhet szóba. A napközben keletkező szúrnyomok bolhára utalhatnak. Bolhát könnyen összeszed az ember egy társasházi pincében, de akár egy bkv járművön is, nem kell ahhoz bútor.
A bolha imágó az ember testmeleg ruházatában tartózkodik.
Vetkőztesse le a kislányt a fürdőkádban, és figyelmesen kutassa az elugró bolhát. Ha talál, két köröm közt nyomja el. Ha nem jár eredménnyel a bolha vadászata, akkor ágyi poloskát kellene keresni a hálószobában. Erre igényben veheti az ágyi poloska felderítő szolgáltatásunkat.

Trezonim 2015.05.10. 13:23:01

Heló!
Poloskára gyanakszunk, hogy valahogy bejutottak hozzánk.
Először hazafele a villamoson vettem észre hogy megcsípett valami és viszketett.
Ezután majdnem folyamatosan éjjelente újabb csípések jöttek elő rajtam, párommal fekszek egy ágyba, rajta nincs semmi, sőt a mellettünk lévő szobába lévő fiamat se csípik, csak engem...
ágyi poloskára gyanakszok, már fel is fordítottuk az ágyat, ágy feletti képkeretet szétszedtük, mindent átvizsgáltunk lámpával, de nem találtunk semmit, még ürüléket sem...
Lehetséges hogy az ágytól 1 méterre lévő szekrényekben rejtőznek, vagy egyáltalán biztos hogy poloska? Csak éjjel csíp, de csak engem, senki mást. Van olyan csípés ami hamar elmúlik és csak egy kis pont marad ott, ám van olyan ami több napig is viszket.
Ma éjjel éreztem hogy csíp valami megébredtem, szétnyomtam az apró fekete bogárszerűséget és vér jött ki belőle...
Valószinüleg még alacsony a fertőzőttségi szint mivel elég alaposan megnéztük az ágyat és közvetlen környékét de még ürüléket sem találtunk...
Lehetséges hogy villamosról valahogy hazavittem az ágyi poloskát?

Trezonim 2015.05.10. 14:15:53

@Trezonim: Folytatom:
Éjszaka pontosan: megébredtem negyed 3 körül, éreztem hogy a hátamat megcsípte valami, felkeltem levettem a pólót kiráztam és fekete nagyon apró valami esett le róla, amit szétnyomtam és vér jött ki belőle.
20 perc múlva visszafeküdtem, telefonon olvasgattam, éreztem hogy valami mintha mászna a melkasomon,újra levettem a pólót, megráztam és megint egy apró feketés valami, megnyomtuk.
Lehet hogy csak ez a 2 volt a lakásban? Semmi nyomát nem látjuk pedig felforgattunk mindent...
nincs házi állatunk, ennek ellenére lehet hogy bolha volt?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2015.05.10. 19:59:01

Ágyi poloskát nem valószínű hogy villamosról hazavisz az ember, bolhát viszont előfordul.
Az éjszakai történésből, illetve abból hogy szét tudta nyomni (és véres volt) ágyi poloska jelenlétét valószínűsítem. A bolhát csak köröm közt tudja az ember összenyomni. Teljesen bizonyos, hogy nem csak a megtalált két poloska van a hálószobában.
Poloskairtásra lenne szükség, ennek minden feltételét a www.agrohydro.hu/poloskairtas.html oldalon találja meg.

Atilka 2015.05.28. 16:03:19

Szép jó napot.
Jelenleg angliában vagyok, a lakas ahol lakom fertőzött volt, volt rovarirtas, de mar azóta találkoztunk új betolakodókkal. Most utazom haza, azt szeretnem kerdezni h mit tegyek, hogy ruhamon, utazotaskaimon ne vigyek haza egy darabot sem...???
A taskam a szekrnyben fogasra volt felakasztva, a ruhaim szintugy...Előre is köszönöm a segitseget!

ezmo 2015.07.28. 19:58:07

Kedves rovarírtó,

a munkám miatt fél évre külföldre költöztem. Négy nap múlva megyek haza. Pár hete észrevettem, hogy bizony itt vannak a lakásban. Rendeltem Protect poloskaírtót, ami ugyan csak a tünetet szünteti meg, a problémát nem. Jelenleg egyetlen dolog érdekel. Hogy ezeket a dögöket ne vigyem haza. Minden lehetséges személyes tárgyamat átnéztem, lefújtam, amit lehet. Élő egyed nincs rajtuk, de hogy akadályozom meg, hogy egy darab lárva - gyakorlatilag egy porszem se jöjjön velem? Köszönöm a segítségét!

Succubus01 2015.09.05. 23:46:59

Üdv mindenkinek!Lenne egy problémám amiben szeretnék segítséget,tanácsot,információt kérni tőletek.6-8 hónapja az én szobámban is vannak vendégek,de sajnos fogalmam sincs mivel állhatok szemben.Leírnám a tüneteket ami tapasztalható,hátha valakinél volt hasonló: "A szobám egy családi ház egyik tetőtéri szobája.Látni nem nagyon szoktam rovarokat,poloskát,(max.csak pókokat)egyszer láttam valami rovarfélét de az nem biztos,hogy poloska volt.Viszont párszor az ágyamban volt valami,aminek színe vöröses volt,egyáltalán nem volt apró termetű,nagyon gyors volt,és volt,hogy ugrani is láttam,ezért elkapni-lecsapni sem lehetett.Azóta nem feküdtem az ágyban,relax széken alszok,ami iszonyú kényelmetlen.Leírnám a tüneteket amiket nap mint nap észlelek: a szőnyegem olyan mintha alatta valami élne,elszaporodott volna,a sötétítő függönyöm csukott ablaknál sokszor úgy rázkódik,mintha kereszt húzat lenne,mintha valami futkosna a hátulján,az ágyneműm és az ágyamon a kárpit(szövet)olyan mintha lélegezne.Amiket felsoroltam,szinte állandó mozgásban,rezgésben vannak vagy nem is tudom hogy nevezzem,ezért is írtam,hogy olyan mintha lélegezne.E tünetek éjjelente rendszeresek,napközben szakaszos.Kb.6-7 hónapja tart,azóta nem feküdtem az ágyamba,de most már kezdek belefáradni ebbe az egészbe,már nagyon kellemetlen így élni!” Hozzátenném,hogy nem vagyok bolond,vagy sárga lapos,és nem is hallucinálok,hála sokat dolgozom,sokszor éjjel is,s így nem vagyok csak állandóan,az otthoni helyzetbe. Ha esetleg valaki hasonlót tapasztalt leírhatná,hogy mi is ez a kialakult helyzet amiben élek,vagy mit javasolnának amit tennem kéne….Köszönetem előre is.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2015.09.06. 19:23:14

@Succubus01:
A leírt tünetek (rázkódó függöny, lélegző ágykárpit) nem utalnak ágyi poloska jelenlétre, és egyetlen más rovarra sem. Ez rovarfóbia lesz: www.agrohydro.hu/rovarfobia.html
Valószínűleg nem fogja ezt elfogadni, de biztos vagyok benne hogy nincs valós rovar probléma az észlelései mögött. A legnagyobb hiba lenne, ha poloskairtó kezelés történne a lakásban.

Andi Szántó 2015.10.24. 12:07:32

Jo Napot érdeklődnék hogy az ágyi poloska nappal is csíp? Állandó éjszakai műszakban dolgozom és nappal alszom, ilyenkor is szoktak csipések lenni rajtam. Ez akkor attól van vagy éppen a cicámra vagyok allergiás?

Köszönöm Andrea

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2015.10.24. 19:38:08

Az ágyi poloska alkalmazkodik az ember életritmusához:
ha csak nappal van alkalma vért szívni, akkor nappal fog szúrni. Ezzel együtt nyilván poloskairtás csak akkor indokolt, ha valóban, és kétséget kizáróan ágyi poloska okoz csípéseket.
Át kellene vizsgálni az ágyat és környékét, poloska nyomok után kutatni. Ha ez házilagos módon sikertelen, akkor szakszerű vizsgálatra, ágyi poloska felderítésre van szükség.
Ennek részletei:
www.agrohydro.hu/agyipoloska-szemle.html

Andi Szántó 2015.10.25. 08:46:47

Tegnap átvizsgáltam mindent a szobában de nem találtam semmi nyomát, tudom hogy milyen mert hollandiában amikor kint voltam akkor engem kostolgattak és megtaláltuk őket. Semmi jele nincs ágyi poloskának itthon csak a csípések.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2015.10.25. 17:45:59

A friss ágyi poloska probléma nem biztos hogy laikus számára könnyen felismerhető. Érdemes lenne megpróbálni a lakás egy hálószobától távoli pontján aludni. Ott elvileg azonnal nem lesz poloskacsípés. Vagy ha mégis, akkor nem ágyi poloska a probléma forrása. Persze ha egy 30m2-es garzonról van szó, ott minden közel van az alvóhelyhez, ott ez nem működik.

Andi Szántó 2015.10.25. 17:49:28

85 nm es lakásrol van szó, köszönöm az információkat, holnap megprobálom a nappalit, van egy cicám, ha nem poloska akoor lehet hogy macskabolha.

nigma08 2016.04.06. 09:52:15

Kedves Rovarírtó!

A felderítő nem talált ágyi poloskát, a házilag eszkábált bolhacsapdáim üresek, de minden reggel van 2-5 új csípésem.
Találtam egy céget, akik garanciát vállalnak a vegyszermentes, hőkezeléses rovarírtásra. Ebben az esetben 180 fokos levegővel hőkezelik a lakást, és így akár bolha, akár poloska elpusztulna. Érdekel a véleményük, vagy az, hogy miként győződhetnék meg arról, hogy mi csípked.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2016.04.06. 12:50:05

Kedves nigma08!

Felejtse el a bio poloskairtást, ennek a technikának nincs tartós hatása, az összes poloskát pedig egyszerűen nem fogja elérni a 180C-os levegő. Rengeteg ügyfelünk próbálkozott a a hőkezelős eljárással, de végül mi végeztük el eredményesen az ágyi poloska irtását.

Mivel sem bolhát, sem poloskát a lakásában nem találtak, véleményem szerint nem rovarcsípés okozza a csípészerű tüneteket. Egy allergia vizsgálat lenne javasolt.

dudus 2016.06.03. 08:00:29

Kedves Rovarirtó,
Sokat olvastam olvasom a blogot, de még is felvetődik a kérdésem, hogy ha nem szereti a vizet a poloska akkor miért nem fullad meg a vízben? Meddig él? Hogy lehet, hogy akitől kaphattam állítja hogy nála nincs??? És ha igaz akkor tőlem miért nem vitte el??? Hogy néz ki igazán az ürülék??? Kristályos mint egy kenyérmorzsa pl???? Mosás 60 fokon mégis tele van a takaró rizs szerű szúrós szöszökkel.
Van rá lehetőség, hogy az összegyűjtött koszok bogarak alapján megállapítsák, hogy mi is lehet nálam??? Nem igazán értékelhetők a felvételek sajnos.
válaszát várva/további szép napot , Dudus

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2016.06.03. 11:22:47

Kedves dudus!

Nem szereti az ágyi poloska a vizet, de viszonylag hosszú ideig életben marad egy fürdőkádas úszást követőn - szerintem itt nincs ellentmondás. A kérdéseire nehéz válaszolni, nyilván nem tudom megmondani hogy honnan került be a lakásba a poloska... A poloska ürülék határozott fekete pöttyök formájában található meg a poloska rejtekhelyeken. Nem kristályos, nincs köze a kenyérmorzsához. Koszok alapján és nem értékelhető felvételek alapján nem tudunk meghatározni semmit, és bizonyosan nem is végeznénk poloskairtást amíg meg nem határozzuk hogy ténylegesen ágyi poloska okoz-e gondot.
Javasolnám az ágyi poloska felderítés szolgáltatásunkat: agrohydro.hu/agyi-poloska-szemle/

Adani 2016.06.06. 22:00:58

Poloska ellen lehet hatásos megoldás ha körberakja az ember az ágyat kétoldalú ragasztókkal, hogy beleragadjon? Amivel még sikereket értek el egyesek az volt ,hogy az ágy lábait befőttesüvegbe rakták, amiben víz is volt a lábon meg szintén kétoldalú ragasztó, hogy ne tudjon felmászni.

Panelben lakva ha az alsó vagy a felső szomszédnak van átmászhat a fűtéscsöveknél szomszédolni? Mennyire lehet ez valós veszély?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2016.06.06. 22:53:34

Egy-egy ágyi poloska lehet hogy beleragad a kétoldalú ragasztóba, azonban ez nem szünteti meg a hálószoba fertőzöttségét. Az ágy lábainak vízbe vagy olajba helyezése is megakadályozza az ágyi poloska ágylábakon való felmászását, de nem sok értelme van.
Hiszen a poloska már az ágyban benne van, illetve általában a falhoz van tolva, vagyis a falról is rámászhat az ágyra. Továbbá az ágyi poloska képes arra is, hogy a plafonról essen rá az emberre. Na ezt nem lehet kivédeni akkor sem, ha közben szenteltvízbe lógatja az ember az ágylábakat.

Az ágyi poloska fűtéscsöveken át való terjedése nagyon is valós veszély. Főleg függőleges irányban való terjedése jellemző. Bár ez nem általános, de nyári időszakban a nyitott ablakon át külső házfalakon keresztül a másik lakás nyitott ablakán való bejutását is tapasztaltuk. Persze nem ez az ágyi poloska fő terjedési módja.

Adani 2016.06.07. 09:50:58

@Rovarirtó:

Az szép, a nyitott ablakon is bejön gondolom mivel pici még a szúnyoghálón keresztül is. Pláne, hogy még a légy és a szúnyog is valahogy bejön, hiába van minden ablakon szúnyogháló nincs olyan nyár, hogy ne lenne a szobában szúnyog meg légy.

Félelem 2016.09.10. 22:51:58

Jó estét Kívánok!
A segítségét szeretném kérni. Néhány napja pici kis csípések jelentek meg rajtam. Átnéztem a szobát, ágyat, de nem találtam poloskára utaló nyomokat. Ma este viszont 3 db bogarat találtam, de nem vagyok benne biztos,hogy ez poloska-e. Privátban átküldhetem esetleg a képet? Köszönöm

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2016.09.11. 10:43:10

Küldje át nyugodtan, beazonosítjuk hogy ágyi poloska van-e a képen.

Phobion (törölt) 2016.09.22. 23:24:12

Kedves Rovarirtó!

A párommal matracon alszunk, ami jelenleg a földön helyezkedik el. A matrac alatt szőnyeg van, amit két hetente porszívózunk. A matracot minden reggel "felállítom" szellőzés végett.
A matrac mögött bútorok helyezkednek el, nem régi bútorok.
A matrac kb. 4-5 hónapos, tehát nem rég vásároltuk.
A matrac mind két oldalán található 16 aprócska lyuk.
A minap, párom észrevette, hogy a háta "tele" lett piros csípés nyomokkal. Majd próba képpen helyet cseréltünk, és másnap reggelre az én bokámon jelentek meg kis piros csípes nyomok. A probléma viszont az, hogy ezek a piros csípés nyomok nem viszketnek, nem fájdalmasak, ha megvakarjuk őket se viszketnek és általában reggelre vesszük észre őket.
Az Ön blogján leírt rovarokra utaló nyomokat egyelőre nem találtunk.
Ön szerint ezek a csípések milyen élősködő rovartól lehetnek?

Köszönettel:

Phobion

Janosne Lokos 2016.10.09. 14:29:02

Kb.2-3hete kuzdok viszketessel eloszor csak a kezfejen majd a karok test combokon jelentkezo tunetekkel apro piros pettyes kiuteses jelenlettel eloszor arra gondoltam h valtoztattam oblitot es mosokspsulat hatha arra reagalt a szervezet de egyre tobb helyen mar a nyakamon is vannak ez mitol van?

Baboka777 2017.06.18. 23:39:22

Sziasztok!
A páromon jelentek meg néhány napja csípések, amiket nem igazán tudunk beazonosítani. Egy részét napközben fedezte fel magán munkahelyen, a többi csípésre nen emlékszik. Rajtam nincs csípésnyom, pedig engem minden vérszívó rovar nagyon szeret. A csípések kb. Gyerek kisujj köröm nagydágúak. A bőrfelszinből nem, vagy csak alig dudorodnak ki. A közepe fehéres, körben piros. Fotót esetleg küldhetek róla? Ha igen hova, hogyan? Köszönöm!

Nickerer 2018.07.11. 14:11:50

Üdvözletem!
Albérlő hurcolta be a poloskákat. Költözés előtt irtatott. 2 hónapja nem él ember a lakásban. Most fogjuk felújítani. Sajnos láttunk a falon, plafon közelében mászkálni poloskát, egészen apró méretben is. Talán a felső gipszkarton szegőléc alatt vannak, lejjebb biztos nem. Nincsen semmi nyom lejjebb, sem ürülék, és minden szét lett szedve. A felső gipszkarton illesztés lyukakat és radiátorcsövek hézagait most betömtük.

Mindenképp fogok szakemberes irtást rendelni, csak kérdésem, hogy ezt festés és szőnyegtisztítóval, gőzölőgéppel kezelés után tegyem, ugye? Addig mi legyen a falon mászkáló, valszeg éhezőkkel? Ragasszak fel kétoldalas ragasztót? Legyen valaki élő csapda, aludjon fólián hálózsákban, kétoldalas ragasztós keretben? Van tartós hatású szer, amit még festés előtt a falra tudnék szórni, hogy addig is ölje őket? Hogyan védekezzenek a munkások, hogy biztosan ne vigyék haza őket?

Ha nem tud vért szívni, akkor szaporodni sem szaporodik az olvasottak szerint, tehát ez csak kevesebb lesz, ugye?
Hogy tudjuk majd leellenőrizni, hogy biztos nem maradt poloska, ha nem lakik ott senki? Tuti ki akarjuk irtatni, és addig nem adjuk újra ki, amíg nem poloskamentes. Esetleg irtassam minden héten egy hónapig?
Köszönöm válaszokat!
süti beállítások módosítása