HTML

Ágyi poloska ellen.Poloskairtás módjai, poloskacsí

Az ágyi poloska életmódja, poloskairtás tudnivalók. Házi poloskairtás, poloskairtó szerek, poloskacsípés.

Friss topikok

  • Antal Toth: 1957-ben, hetedikes koromban láttam először ágai poloskát.Szinte agyoncsípett, testem, főleg a com... (2018.10.02. 06:38) Ágyi poloska hiedelmek. Tévhitek és cáfolatok
  • v431111: Hétvégén megyek nyaralni több napra szállodába, külföld. Van valami tipp amivel ha nem is zárható ... (2018.07.12. 08:45) Poloskacsípés
  • Nickerer: Üdvözletem! Albérlő hurcolta be a poloskákat. Költözés előtt irtatott. 2 hónapja nem él ember a la... (2018.07.11. 14:11) Ágyi poloska felkutatása
  • Peterffy Zoltan Zoltan Peterffy: Én mivel tudnám ki irtani az agyi poloskat (2017.01.17. 14:29) Poloskairtás
  • Rovarirtó: Komolytalan lenne részünkről, ha esélyeket latolgatnánk a poloskafertőzöttség ügyében. Amennyiben ... (2010.03.16. 20:20) Ágyipoloska a hálószobában...

Ágyi poloska felkutatása

2012.12.19. 16:09 Rovarirtó

Árulkodó nyomok
A poloskairtást megelőzi egy alapos helyszini szemle, meg kell bizonyosodni arról,valóban ágyi poloska okozza-e a rejtélyes éjszakai csípéseket.
A poloskafertőzöttség nyomait viszonylag egyszerű megtalálni, régi és kiterjedt fertőzöttség esetén. Árulkodó jelek például a fekete pontok -elsősorban kárpit és fa felületeken (ágyi poloska ürülék). A lepedőn lévő vérfolt, lárvabőr, olykor a falon elnyomott poloska az ártalom biztos jele.
A friss ágyi poloska probléma igazolása szakember számára is kitartó kutatást igényel.
Ágyi poloska irtása biztos hatékonysággal!


A rejtett zugokat kedveli:

Tipikus ágyipoloska búvóhelyek közé tartoznak az olyan rés-repedések és illesztések ahol képes mélyen meghúzódni, hogy hasa és háta egyaránt a felülettel érintkezzen.
Ilyen lehet például az ágy fa részeinek összeeresztése, a fa és kárpit felületek illesztése. A fal és padló találkozásánál lévő szegőléc rései-hézagai, szakadt tapéta
szintén kitűnő rejtekhelyéül szolgál.
Ágyi poloska mentesítés garanciával!Az ágy közvetlen közelében lévő bútor kitűnő rejtek az ágyi poloska számára.

A vízgőzzel telített, párás helyeket viszont nem kedveli. A konyhában és fürdőszobában kizárható az ágyi poloska megjelenése. A poloskák elszaporodása nem lehetséges az alvás céljára nem használt helyiségekben.
Poloska irtása és egyéb rovarirtás!

165 komment

Címkék: poloska rovarok poloskák ágyi poloskairtás ágyipoloska búvóhelyei irtása ágyipoloskairtás

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloska.blog.hu/api/trackback/id/tr8362074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don Pármezán 2014.01.24. 00:53:04

Látom a neten megy a harc.
A poloskával fertőzött ágyak tébolyult tulajai "kegyeiért" is, főleg azért. ;)
Na, jó, nem heccelődöm, nem viccelődöm. Valami csipked pár hete... :-(

55 éves leszek e nyáron, de az ún. ágyi poloskával nem találkoztam. (Annak ellenére sem, hogy életemben néhány bolha megtalált azért, még gyerekkorban, macskáról bejőve, vagy kutyáról talán. Kullancsom pedig gyerek és ifjú korban volt, szinte nincsen olyan testrészem, ahonnan nem vettem ki anno. Igen! Még onnan is! ;) Sőt, onnan is... :-P
Na, nem ragozom tovább. A rovarok nagy részét ismerem, ismertem. Kivéve pl. ezt, a rohadt kis survivor művészt. Eddig.
Mert rá gyanaxom, most már egyre inkább...

(2014.) Január 07. kedden lezuhanyoztam, nyugovóra tértem és hajnali négy felé a bal kezem hüvelykujjának külső felén és a tenyerem alsó-külső élén valami csípést kezdtem vakargatni félálomban. Erre aztán fokozatosan felébredtem és kimentem a fürdőszobába villanyfényben megnézni. Csípés nyom volt, amilyet a bolhától ismertem, mert ugye januárban nem repdes szúnyog, meg azt meg szoktam ám hallani. (A bolha birizgáló haladást a bőrömön régen néha meg-megéreztem azért, ha előfordult olyan.) A bal karomon még volt néhány csípés, meg úgy emléxem a hónaljban.
A hónalj miatt a bolhára gondoltam, meg ezt a blog-sztárotokat (a poloskát) nem ismerem.

Máig nem találok nyomát, se pöttyintést utána, se "bőrét" (írják róla...) se egyebet! Szóval bolhára gondoltam, a nejemnek meg még bolhája sem volt életében. :)
(A másik: őt nem támadja ez az izé, csak engem! Komolyan! Hiába írja a szakirodalmatok, hogy a nőket inkább...)
Szóval: Utána még néhány éjjel lett + csípésnyom rajtam, ami volt, hogy szintén hajnalra kezdett viszketni, de volt olyan (megtévesztő dolog?) mintha nappal csípett volna meg a ruhám alatt. (Az ugye a bolha szokott lenni.)

Átköltöztem egy másik, egy addig nem használt ágyra, a háló melletti nappaliba. Egy-két nap alatt ott is megtalált(?) mert lett csípés később megint. Lett két oldalt az "úszógumi" tájékon, de az alsógatya belterületét, na azt kihagyta eddig mindig. De járt a lábaimon is, lábujjaktól combig. Egyszer egyik lábon, kb. két nap múlva a másikon.
Közben vettünk ilyen permetrin-piretrin hatóanyagú szabad forgalmú fél literes pumpás szert és lefújkáltuk ágylábak, környéke, stb., a paplanhuzatomat és lepedőmet (az átköltözött ágyamon) és zokniban aludtam ott pár napig, ami jól rálapult a melegítőnadrág-pizsama lábszárra. Lábcsípés elmaradt. Sőt a csípések is, mert közben minden ruhámat egyszerre beszórtunk a mosógépbe és 60 fokon hosszan ki lettek mosva. (Bolhára gyanakodtam, mert hogy egyből követett engem! Azt gondoltam, a ruhámban... Máig sem tudom, mert nem látok, nem érzek semmit! Nem találok vér pöttyöt, se ürüléket! Nem vagyok ám "kispályás észlelő"!)
Szóval, azt hittük, vége, talán bolha volt. (Abból mindig egy darab szokott "megtalálni", ha ritkán átjött valami háziállatról, vagy egyébről. Mert fiatalon erdőjáró, meg amolyan "rabsic" voltam... Volt régen pókcsípésem is, több is. Az nagyon tud fájni és dagadni. Méhek, darazsak, minden csípett már meg, csak talán a lódarazsat kivédtem valahogy mindig, meg a fekete özvegy pókot az adriai Rab szigeten, amikor mégsem ültem rá és agyon csaptam anno.)

Don Pármezán 2014.01.24. 00:53:42

Folytatom!
Szóval azt hittük, megszabadultam. (Mert a nejem ott alszik azóta is a nagy széles fr. ágyon a hálóban és ő nem kell a szívó-csípő izének. Lehet, hogy egy női rovar ez?) :)
Ja, akkor vissza én is ott kezdtem aludni. E hét hétfő-kedd (01. 20-21.) között hajnali fél 4 után megint a csuklóm vakargatására eszméltem félálomban! Aztán tudatosult bennem: Úristen, akkor ez poloska lesz, egyre biztosabb! (Nyomára nem bírok bukkanni. Mára már a másik szobába menekültem pár napja, az messze van és nem lakott amúgy. Nem jött még utánam, de a nejem maradt és ő nem kell neki! Azóta sem.)
Na, szóval a bal kezem megint, ami felül van, jobb oldalon fekve alszom 90%-ban, a csuklómról indulhatott (a kezem a párna előtt és oda megy a leheletem ugye...) (?) és vagy 9-10 csípést ejtett hajnali fél 4-ig kb. hónaljba is megint (felmászott), a legdurvább szívásokat oda!
De mint írtam, átmentem a konyhán túli, távolabbi kis szobába, az ottani nem használt ágyra, már a nappaliban használt menedék ágyat sem próbálom még egyszer. Szerintem is hiába spricceljük azt a "BioKill" micsudát, lehet kiröhögi.
Azt sem tudom, ez egy, vagy néhány darab már? Mert mi kertes családi házban lakunk, távolabb van minden másik ház. Sosem volt itt (másfél évtizede lakunk itt és már nem az erdei házunkban.) semmi ilyen, bolha sem! (Kutyánk egy van, macskánk soha nem volt, utálom őket. Gyerekkorban sem a mi macskánk "bolházott meg" engem, hanem a nagyapám udvarába bejáró firnyák zabálósok. :-P
Valahogy behurcolódott. (?)
Azt írják, a turkálóból nem szokott(?!). A nejem olyanba hetente benéz a községben, oda szoktak még bútorokat is hozni "osztrákból". De - évtizedek óta - semmi eddig!
Tervezek (keresek) valami csapdát - azt kezdtem kutakodni a neten is. Azzal a célszóval dobott ide a Google. :) Már néhány hete falom a témát, de itt még nem "jártam" ezen a weboldalon.
Találtam a "monitoring" csapda ajánlatot...
OLYAN NINCSEN, ami lépre csalná a dögöt!?

Én a vadonban szinte minden lényt meg tudtam fogni anno!
(Nem illik ezt, tudom. Akkor még nem dívott ennyire az állatvédelem-"iparág" és a koleszterinemet renden tartotta a vadon termett élelem... ;)
Rókabőröket is adtam el szűcsnek, igen én fogtam és nyúztam és nem csak azokat... ;-P A veszettség is elkerült, hála a sorsnak.
Na, most regényt írok, vagy mi?)

SZÓVAL:
NEM LEHET CSAPDÁZNI EZEKET - már ha poloska van a dolog hátterében?
Na jó, meleg vért még sem tehetek le éjjelenként neki, sem az enyémből, sem a "Náncsi néni" vénáiból ugye. ;-/
(Komolyan írom: Engem az frusztrál a legjobban, hogy egy ilyen kis élőlény így kifog rajtam!? Másfél mázsás vadkant fogtam 1989. februárjában élve, orrhurokkal! Egyedül mentem érte, egyedül leöltem anno, itt az agyara a falon... Ez a kis fantom meg még nyomot sem hagy, meg még "lesre sem ülhetek ki", mint a legóvatosabb vadra régen?
"Jóvanna", pszicho-csudabogár személyiség valék, de akkor is!? :-/ :-P

Lehetséges, hogy egy példány behurcolódott és az kóstolgat - már ha megtalálhat ugye? És akkor a szaporodáshoz kell 2 (más nemű) példány legalább? Avagy ez csak úgy tojik petéket, ha fiú, ha lány, avagy kétlaki hibrid vámpír?
(Most írom ám, miközben 3/4 1 van éjjel...)
De a nejemet nem csípi - nincs rajta semmi nyom - és akkor én kapcsolgassam félóránként a hálóban a villanyt, hogy ő se pihenje ki magát? :-(

Na figyelj, Te szakember! ;)
Ha feltalálom a meleg-vér poloskacsapdát, nektek befellegzett ám! :D
(Bocs, csak már a téboly... Kezd hatalmasodni.)
Lehet, hogy ez lesz itt "Az egy poloska-őrült naplójából" fejezet? :-/

Nos: Megírom, ha találok nyomát legalább. Mert ha találkozom vele... Én - állítólag - nagyon szadista tudok lenni. Ha bántanak, akkor meg über-főleg. :-P

Jó éjt! (Jön a vadászidő...) ;)

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.01.24. 09:28:29

Szia Don Pármezán!

Lehet hogy a nejedből is szívnak vért, csak az ő szervezete nem reagál a poloskacsípésre.
Az ágyi poloska csapdák kipróbálása jó ötlet, de egyáltalán nem biztos módszer. Van konnektorba dugható verzió, létezik ágylábas ragasztós poloska csapda, de egyik sem tuti. Készíthetsz akár mesterséges poloska búvóhelyet is, egy vékony kartonlapok harmonikává hajtogatásával, majd ágyneműtartóba, fejtámlához, vagy ágy fölé helyezésével. Egy kellemes rejtekhelyet felkínálva van esély, hogy elfoglalja az ágyi poloska. De a legjobb, ha erős elemlámpával felforgat az ember mindent... Mi nem szoktuk javasolni az esztelen fújkodást, amíg nem bizonyosodik be a poloska ártalma.

Don Pármezán 2014.01.24. 10:39:39

Köszi Mester a 'gyors reagálású hadtest' válaszokat! ;-)

Igen, ezekről is olvastam, itt Nálad is már.

A nejem... Hát lehet, hogy nem lesz piros pettyes, mert eddig egyszer ugyan látott valami néhány nagyon apró kissé piros pöttyöket egyik karján, de valóban, azok még az apró mitesszer-gyulladásoktól is gyengébb valamik voltak és egy kisebb helyen alig 3-4. (Lehet, akkor kóstolta meg, mert én már átjöttem mellőle aludni távolabb ugye. De arra gondoltam, annyira más a vére netán, hogy a mi "Drakulánk" az én - privát - vérszívóm inkább csak.)

Az ágyat ő már kétszer is felforgatta, lefújta az egész kemény elemeit. A kb. 7-8 éves Dormeo matracot azért mégsem fújtuk be. (De átnéztük nagyon.)
Amikor átmentem a nappaliba a múltkor, akkor azt az ágy lábakat is lefújtam, meg a parkettát is ott...

Köszi a csapda ötleteket is. Én igazából valami (fedett) ragasztós változatban töprengtem. Olyan, ami tutira odacsalná(!) és aztán beleragadna... Az ágylábasat akkor meglépem, ha össze tudom hozni.
Van egy fotel én felőlem az ágy-fejrész közelében a sarokban, az eléri az ágyat is. Azt el kell rakni először is. (Lehet, ott "lakik" akár ugye.)

Mert amúgy nem hiszem, hogy itt most egy csapat volna.
De ha nem egyetlen ez, akkor várható a hatványozódása hamarosan, úgy olvasgattam róla.
(Erről nem írtál választ, mehetek vissza a Wikipédiára, meg a biológia és környezettan leckékre...) :-/
Még mindig keressük, hogy "ő" az egyáltalán(?). Mert engem már több éjjel megcsípett, de a nyomára még nem akadtunk sehogy.
(Olyan modern, akkus, cree-ledes fejlámpám van, hogy "odasütné" a lapuló állapotában a kis dögöt, ha belekerülne a fénycsóvájába. ;)
Nos, hát - mint az éjjel ígértem - jelentkezem majd itt a "fórumban", ha előbbre jutottam a felderítéssel és egyéb hadműveletekkel.

Addig is:
Nektek sok poloskát (ügyfélre gondoltam ám, tudod, akikből a vállalkozás megél) - nekünk meg inkább poloskamentes életet! :) ;-P
(Bocs, ezt sem bírtam kihagyni és kösz, hogy van hozzám humorbefogadó toleranciád!)

Jaj, akkor már ezt még hozzá:
A nagyapám gyerekkorában, több mint 100 éve már ugye, az üveges mester (az ablakok és kirakatok üvegezője) a helység vásottabb gyerekei közül mindig jóban volt eggyel-kettővel ám. Akiknek volt megfelelő csúzlija, de legalábbis jól tudtak kővel dobni... ;D
A másik: a "gumis" esete, aki a rossz gyerekekkel szóratott ki időnként ún. Jancsi-szögeket az út porába (anno ugye)... Már, ha/amikor nem ment a "bót" ugye. :)
Csak gondoltam, valami ambivalens tréfásat írok még az olvasóközönségeteknek is. ;D Elnézést! Nem feltételeztem semmit ezzel, ez csak anekdotázás és tényleg meséltek ilyeneket nekem régen. ;-P

Don Pármezán 2014.01.28. 18:00:49

...Rovar(ok) nyomára azóta sem bukkantunk. Ám megtudtam közben, a nejem nullás vércsoportú és azt állítják (a neten olvastam azt is) azt nem igazán komálja a vámpírlény. De amióta magára hagytam őt a fr. ágyon, e hétvégén valamikor megcsípte őt is a "valami", de sokkal enyhébbek a nyomai nála (és nem sok csípése lett). De a nyomát egy esti zuhanyzás előtt találta magán és nem reggel, sem délelőtt - mert nem viszketett, gondolom. (Avagy mégis hátha csak bolha?)

A poloska csapdákról.

A bábolnai weboldal le sem sz@rta a kérdező emailemet, de nem baj, mert így eszembe jutott a webfordító és az, hogy az angol nyelvterületen már poloska járvány dúl... ;)
Nos, van annyi (házilag kivitelezhető) csapda "recept" és ötlet, hogy még a trapper-rabsic (kreatív kihívás) mániámat is kiélhetem akár közben.
(Tudom, ha nem egy példány van nálunk, csapdával kiirtani képtelenség, csak befogdosni lehet mindig belőlük, de azt talán nem keveset. Csak kiműveltnek kell lenni akkor e csapdázás fortélyokkal is, gondolom.)

www.youtube.com/results?search_query=CO2+Bedbug+Trap&sm=12
www.youtube.com/results?search_query=Bedbug+Trap&sm=12

A botanikusok és akvarisztikázók is gyártanak esetenként CO2 gázt. Olyan videók vannak magyarul is. A cukor + víz + száraz-élesztő (por) keverése CO2 gázt termel, mint az őszi must vagy cefre kiforrásai... ;)
Rengeteg az ötlettár a neten.
(Láttam szárazjéggel is, az macerásabb. Meg a CO2 gyári kis tartályos is költségesebb volna.)

Csak még mindig nem találtunk bizonyítékot - nyomát - hogy poloska-é a nem kívánt vámpír látogató nálunk, avagy valami nagyon ügyes bolha (csupán)? :-/
Kreálok csapdá(ka)t... ;-P

Bubojék 2014.01.29. 19:57:36

Kedves Rovarírtó!
A több napos lámpa melletti alvásnak meglett az eredménye tegnap éjszaka. Párom hirtelen felébredt éjszaka 1 körül és szembenézett vele a kis "édes" a párnáján. Még nagyon nagyon a kezdetleges verziója a kis vérszívónak. Ott hirtelen megfordítottuk a matracokat és még 1 ugyanakkorát találtunk. Biztos anyucit keresték vagy a desszertet. Legalább kettővel kevesebb van. Viszont a hálóban még nem találtuk meg a törzshelyüket. Nem nagyon vannak jelek. A fölöttünk levő galériában, ahol az ismerős lakik, ott viszont már van elképzelésünk h hol lehet a partihely, ahova minket nem hívtak meg. Tipp a szegőléc mögött. Azon a falon találtunk a múltkor 1 jó párat és rögtön az ágy mellett található.
Megint felötlöttek bennem újabb kérdések, amik a következők:
- Fent a galérián van 1 rácsos ládánk amiben az ágyneműt és a plédeket tartjuk. Múltkor végignéztem a takarókat és nem láttam rajta mozgást. Ha azokat 40 fokon kimosom, és ha esetleg volt benne vmi túlélő, az a hőfok elég neki h megdögöljön? :)
- Ha mosás után már sterilek a plédek, száradás után berakom zacsiba, bekötöm és a lakáson belül a konyharészben hagyom van esély rá h betámadnák? Inkább rakjam ki az erkélyre?
- A rácsos ládának vannak hézagjai, de ahogy láttam szélesebb mint maga az ágyi poloska, még jólakottan is, esetleg befészkelheti oda magát(a veszélyzónában található a láda)?
- Az ágytól nem messze található 2 laptop és az asztali számítógép 1 kicsit messzebb? Megeshet h bemászik a gépekbe? Szedjem szét darabokra a asztali gép házát, és ami benne van?
- A könyvespolc sok könyvvel a szoba másik felében található kb 3 méterre a bulizónától. Ott lehetnek esetleg, mert olvastam h a könyvekbe is megbújnak előszeretettel (egyik sem antik könyv)?
- A közelben laknak ismerősök és néha meglátogatjuk őket, előfordulhat h potyautassal érkezünk hozzájuk?
- A ruhásszekrényekben a ruhák közé is megbújhatnak?
- Költözés előtt állunk másik lakásba. Milyen fontos előkészületeket tegyünk, hogy ez ne történjen meg megint?
A válaszokat előre is köszönöm.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.01.29. 20:33:20

Kedves Bubojék!
- A 40C határeset, jobb volna a 60C, ott rövid idő alatt elpusztul az ágyi poloska. Legjobb lenne a 4 hónapokig tartó poloska elszeparálás, lezárt szemeteszsákban. Nem kell kimosni ez esetben a zsákolt cuccokat.
- Az ágyi poloskák simán megbújhatnak a galérián tárolt rácsos ládában, ez ideális búvóhely számukra.
- A számítógépet és laptopot nem szeretik a poloskák. A fémet és műanyagot kerüli, továbbá a számítógép ventillátorának huzatát sem kedveli.
Nagyon kicsi az esélye, hogy a számítógépben is rejtőznének. Ilyen csak óriás poloska fertőzöttség mellett fordulhat elő.
- Sajnos nem tudom megmondani, hogy az ágytól 3m-re bújnak-e poloskák. Előfordulhat sajnos, mivel nem feltétlenül antik könyvekben bújik meg. Maga a polc illesztés, csapolások is búvóhelyek. Ezek irtószerrel kezelendő részek, vagyis szükséges lenne a könyvek zsákozása, a hozzáférés biztosítása miatt is.
- Ha nem visznek hálószobai tárgyat, bútort, úgy viszonylag csekély az esély a poloskák ismerőshöz való áthurcolásának - ha egy egyszerű látogatáról van szó. Ha viszik magukkal a fél hálószobát, úgy nagyon is valószínű.
- A legfontosabb az lenne, hogy egy hatékony poloskairtás után költözzenek csak. Ha irtás nélkül cuccolnak át a bútoraikkal, garantáltan viszik magukkal a poloskákat is. Ezt előkészülettel nem tudják megakadályozni. Poloskairtás nélkül csak akkor van esélyük, ha bútort nem visznek át az új lakásba, a többi hálószobából származó használati tárgy, ruhaneműt pedig zsákozva vagy kimosva vigyék át. Mániákus precízség, fanatikus túlbiztosítás szükséges. Ne legyenek könnyelműek, mert könnyen az új lakás is poloskás lehet...

Don Pármezán 2014.01.30. 21:59:37

Ma elmentem a közeli kisváros SzTK rendelőjébe a bőrgyógyászatra (a csípések nyomaival). Nem lettem okosabb, de az orvos sem tudott semmit a tünet enyhítő receptjein kívül. - De!...
Mire délután hazaértem, a nejem azzal fogadott, fogott ám valamit a távolabbi kis szobában, ahová én már a 2. ütemben menekültem aludni ugye és tegnapra virradó éjjel 2 óra után ott is kézvakaródzásra ébredtem...
Utálom a bolhát és ismertem már (a nejem, mint már írtam róla, nem is ismerte) de én még így bolhának nem örültem! (Ő is rájött mi az, mert ugorva próbált elmenekülni a pöttöm rovar, amikor elcsípte és másodjára fogta meg végleg.)
Mert megváltásnak tartom/érzem a több mint 3 heti "poloskavész vízióink" után és annak megdöntésére. Már ha nem kiabálom el korán. Remélem csak ez a fajta vérszívó élősködő volt és ha esetleg van még belőle, akkor sem vészes: kiirtható, megfogható, ez nem fészkeli be magát hatványszaporodás rémségekké. Egyébként egészen kis bolha volt, nem olyan, mint pl. korábban a kutyáimban szoktam látni és elfogva agyonnyomni.
Lehet, éppen "ember-bolha" volt és valami turis-ruhával érkezett(?).

Nos. Részemről akkor itt kiszállnék a blogbitorló fecsegésemmel - talán és remélem nincs poloska ügyünk.
(Ma már kezdtem dolgokat összevásárolni a csapdázáshoz, meg már spekulálgattam is... Pl. az USA-ban benejlonozzák a fekhelyeket ügyesen és úgy mégis ráágyaznak arra maguknak. Nem tud felmászni, illetve hozzájuk férni a kis szemét vérszívó. Az ágy tövébe meg különféle házilagos CO2 gáz szivárogtató, belül - hintőporral - síkosított, kívül direkt poloska-mászható borítású csapdaféléket állítanak oda. Addig fogdossák a poloska ("Bed Bug") populáció-generációkat, amíg azok el- kifogynak a helyiségből. Már aki tökélyre viszi a csapdázást és nejlonozásokat.)
A Google a mi barátunk és nem a rovaroké pl. ;-P

Elnézést - és ha nem lesz kedvezőtlen fordulat nálunk, én már nem írok - mindenkinek kívánok sikeres poloskairtást, védekezést, mentességet, stb. pozitív helyzetet!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.01.31. 14:32:18

Örülök hogy megoldódott a poloska para!

Bubojék 2014.02.15. 23:03:53

Kedves Rovarirtó!

Volt kint nálunk a bogaras ember, de nem vitte túlzásba az átkutatást, raktunk le 1 pár csapdát, és mondta, hogy 1 hét múlva jön megint. A fenti galériában fogott egy párat ahol több volt a kis bogár, viszont lent nálunk a hálóban eddig semmi találat. Szeretnék kérni 1 email címet, ahol privátban tudok írni, esetleg egy telefonszámot.

Köszönöm.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.02.16. 09:46:21

Kedves Bubojék!

Itt valami nem stimmel. Olvasom az előzményeket, a lakásban egyértelműen ott van az ágyi poloska.
Ennek alapján nem értem, hogy a bogaras ember mit nézelődött, miért rakott ki poloska csapdát.
A lakás előkészítés kellett volna, aztán rögtön egy alapos poloskairtás. Egy hét múlva ha jön az ember mit fog csinálni? A poloska csapdák általában semmit sem fognak, nem egy jó indikátor.
Ismét nézelődni jön, vagy irtani is fog?
A poloska felderítéséhez nem feltétlenül szükséges a poloskairtó szakember... Az ágyi poloska felkutatásához kell egy éles szem, egy jó elemlámpa, és egy jó adag makacs kitartás. Az ágyat és két méteres körzetét felforgatni, baromi alaposan átnézni, poloska vagy nyomai után kutatni. Nem ördöngősség. Ha bebizonyosodik, irtani kell. Telefonszámunk megtalálható a blog fejlécén.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.02.18. 18:19:53

Kedves Bubojék!

Telefonon tett ígéretem szerint, megnéztem a német ebayen az ágyi poloska elleni szereket. Igazából egyet találtam nagyobb kiszerelésű terméket, ez pedig az ENVIRA. Bettwanzen-re kerestem.
Hatóanyaga esbiotrin és permetrin. Őszintén szólva nem valami acélos poloskairtó szer, de legalább nagy kiszerelés (5liter), és ha jól látom akkor szabadforgalmú.
Ebből 10-15 litert javasolnék vásárolni, ez kétszeri fújásra elég lesz. A németországi poloskairtás árakat hallva ("300-900 EURO KÖZT") pedig még mindig keresem az állam a földön...

Bubojék 2014.02.19. 03:42:48

Kedves Rovarirtó!
Sajnos úgy néz ki hogy vége lett a vihar előtti csendnek és támadásba lendültek elég erőteljesen.Kb 10 perce ébredtem fel és már találtam magamon vagy 6 csípést.Úgy néz ki anyu felébredtedt a téliálomból.Ezek után már megint eljutottam a kétségbeesés határáig.Segííítsééég!!!Nem bírom tovább :( Beszélgetésünk után felhívtam a másik német rovarirtó céget és a kedves rekedtes hangú hölgy közölte velem hogy 22négyzetméteren eur 500 az irtás,persze a mi két szobánk ettől nagyobb,szóval gondolom az ár is arányosan nő ezzel.Most ez komoly?!Most hirtelen már gondoltam rá h rendeljük meg a sarlatántól a cuccot,de előtte kipróbáljuk szerintem az ajánlatodat.Ha ez sem megy,jöhet a gázolaj és a gyufa :),ami sajna nem lehetséges.Ha ez sem jön be felkötöm magam.:)Az lenne jó ha,lenne olyan "kalandvágyó"(ahogyan Orbán Viktor jellemezte a külföldön élő magyarokat), és bevállalná h meglátogat minket itt bogártanyán.:)Itt németben érdemes rovarirtó céget alapítani,csillagászati árat el lehet kérni.Otthoni viszonylatban sok a15ezer mer az emberek órülnek h meg tudnak élni,viszont itt 1kicsit túlzás a dolog.Köszönöm az információt,meglátjuk h mit tehetünk,de nem látok túl sok reményt hogy sikerünk lesz.További jó éjszakát mindenkinek,nekem már úgyis el lett cseszve:(

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.02.19. 13:27:40

Remélem sikeres lesz végül a poloskairtás...
Kérlek számolj be a fejleményekről.

Bubojék 2014.02.24. 21:56:18

Kedves Rovarirtó!
Úgy néz ki a kedves tulajhölgy beadta a derekát és segít nekünk bogárügyben.Hajlandó kifizetni azt az összeget, bár nem hiszem h eur 900at kér el tőle a manusz, tuti megegyeztek vmi másban. Biztonság kedvéért mi azért megrendeltük a sprickolót, hátha még szükség lesz rá. Elméletileg el fogja gázosítani az egész lakást, ami pontosan nem tudom mit takar, de pár napig máshol kellene lennünk. Ilyenkor milyen előkészületeket kell tenni? Mit zacskózzunk be? Műszaki cikkek mennyire érzékenyek erre a dologra? Virág gondolom megsínylené ha bent maradna a gázban. Választ előre is köszönöm.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.02.24. 22:24:21

Valójában nem gázosítani fog az ágyi poloska irtó ember (lakótérben tiltott, nálunk is és németben is). Egy légtérkezelésről van szó, mely lehet füst vagy köd (de véletlenül sem gáz).
A műszaki cikkek érzékenyek lehetnek, vizes alapú légtértelítés (ködölés) esetén. A virágnak nem lesz baja, csak ha valami iszonyat koncentrációval önti nyakon (nem fogja). Lényeges, hogy a légtértelítést megelőző felületkezelő poloskairtás megfelelően alapos legyen. A több napig távolmaradást nem tudom mivel indokolná az ember, maximum néhány óráról vagy 1 napról lehet szó a lakás elhagyása kapcsán.
Valószínűleg csak arról lehet szó, hogy a kedves poloskairtó ember nagyítani szeretné a munkáját ("az én irtásom annyira komoly, hogy több napra el kell menni...")... Nem indokolja ezt semmi.

Bubojék 2014.03.16. 09:15:28

Következő fejlemények történtek eddig:a bogaras ember aki korábban itt volt terepszemlére nem lett elérhető sem nekünk,sem a házmesternek,sem a tulajnak.Így a napok csak teltek és teltek,a bogarak pedig szaporodtak tovább.Ezért nyakamba vettem az internetet és kerestem másik cégeket,amit megmutattam a házmesternek és fel is hívta rögtön az egyiket.Kijöttek ketten is,most jött a tulaj is és a házmester is,szóval buli volt.Amit megértettem belőle az annyit takar,hogy 3 hétre ki fogunk költözni egy másik helységbe,mivel az egész lakásban fel kell szedni a parkettát mer az előző lakó olyan jól rakta le h rések vannak közötte néhány helyen és oda is bemehetnek.A másik lakásba addig úgy mehetünk majd át,h előtte kiválogatjuk a ruháinkból amiket használni fogunk zacsiba kell tenni és 3 napig mélyfagyasztóban fognak pihenni.Amit lehet azt 60 fokon kimosok,ami nem lesz sok.Elméletileg fújkálni is fognak,meg felhevítik a lakást 60 fok körülire v mi.Pontosan nem tudom majd szerdán kapunk több információt róla.Lehetséges olyan hogy amíg nem aludtam bogárfalván az immunrendszerem keményen dolgozott ellenük és ha megcsípnek akkor nem dagadok fel már annyira?Tegnap éjszaka még tévéztünk párommal és arra lettem figyelmes h viszket a nyakamnál.Megnéztem a csípést és olyan volt mint egy szúnyogcsípés viszont zümmögést nem hallottam semmit.Közvetlenül a fülemmel légvonalban lefelé csípte meg a nyakamat vmi.És ma reggelre sem dagadtam fel úgy mint korábban.Lehet tényleg szúnyog és nem jó már a fülem:)Egyelőre ennyi,várom a véleményt. :)

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.03.16. 21:57:57

@Bubojék:

Nem tudom véleményezni ezt a német poloskairtást.
Az "elméletileg fújkálni is fognak" az oké, de erre véleményt nem tudok mondani. Reméljük eredményes lesz.

8barbi8 2014.03.24. 09:25:49

Kedves Rovarirtó!
Én egyszer már átéltem egy fertőzést Angliában, az majdnem az idegösszeomlásig vezetett, most nem szeretnék eddig elmenni.
Találtam a lakásban eddig 1 darab dögöt, de azt is nagyon hosszas keresgélés után. Pár hónapja talán 3-4 hogy először jelentkeztek rajtam csípések. Ez kb heti rendszerességgel 1 db csípést jelentett. Persze rögtön eszembe jutott a poloska, de nem szaporodott a csípések száma, sőt volt, hogy több hétig egyáltalán nem jelentkezett. És természetesen az első csípés után is átnéztem az ágyam.
Ma reggel jutottam odáig, hogy ismét átvizsgálok mindent, mert most egyszerre 3 csípés van rajtam, de ezek is több nap alatt keletkeztek. Az egyik ágylécen végül szembenézett velem egy kifejlett példány. Miután csöndben sírtam egy kicsit, hogy újra át kell élnem ezt körbefújtam az ágyat, matracot szegőlécet igazából nem irtási célzattal, hanem hogy megmozduljanak és lássam őket, de semmi. Már többször ellenőriztem azóta, de se állat, de ürülék, se pete.
Lehetséges, hogy ennyire az elején lennék? Olyan gondolom nincs hogy egy hím költözik be az emberhez és hónapok óta az táplálkozna ilyen minimálisban?
Persze a teljes elkeseredéshez az is hozzátartozik, hogy egy faszerkezetes galérián található ágyról van szó, ami végtelen lehetőséget ad a dögöknek.
Gondoltam kiteszek csapdákat, hogy lássam a fertőzöttséget, (de kevés reményt fűzök ahhoz hogy egy állatom lett volna) vagy azonnal hívjam a gázosító embert?
köszönöm

svejni 2014.03.24. 14:52:54

Kedves Rovarirtó!
Kislányomon egy-két hete piros hólyagok jelentek meg,a hasán, hátán több csípés, olyanok voltak mint a bárányhimlő (de az már volt), ezért rovarcsípésre gyanakszunk. A családban egyedül őt csípték meg. Nem tudom, hogy ágyi poloska-e, mert elemlámpával mindent körbenéztünk az ágytól, a falakig, de semmilyen rovart nem találtam (max. pókhálót). Viszont a lepedőn voltak kis fekete homoszemcse szerű pöttyök. Ez utalhat valamilyen élősködő jelenlétére?
Válaszát előre is köszönöm

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.03.24. 19:37:31

@8barbi8:

Mindenképpen szakszerű poloskairtás lenne szükséges. Az ágyi poloska rejtőzködő életmódja miatt nehéz megtalálni őket. Az egy poloska, amit ma megtalált, a jéghegy csúcsa. Nincs értelme játszadozni poloskacsapda és társaival, irtani kell!
Valójában a poloskairtás szükségességét mindig az első egyértelmű poloska nyom megtalálásához kötjük.
Az ágyrácson önnel farkasszemet néző kifejlett ágyi poloska elég határozott nyomnak számít. :)

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.03.24. 19:42:19

@svejni:

A lepedőn lévő homokszemszerű pöttyök nem utalnak ágyi poloska jelenlétre. Nem tudom mi lehet az.
Persze lehet hogy ágyi poloska a csípések okozója, de a homokszemet nem tudom hová tenni.
Ha nem boldogulnak a poloska felkutatással, de a gyanú továbbra is fennáll, igénybe veheti ágyi poloska felderítő szolgáltatásunkat.
További infó: www.agrohydro.hu/agyipoloska-szemle.html

Eros91 2014.03.31. 03:06:40

Kb 3 éve volt az első eset, éjszaka arra keltem h valami mászik rajtam stb. egyből sejtettem miről lehet szó. Kihívtuk a szakembereket akik ha jól emlékszem 2 szer is jöttek, én nem voltam otthon édesanyám intézett mindent.A panaszok megszüntek egész mostanáig, pár hete halottam a hírt hogy az alattunk lévő családhoz már 4.re jöttek irtani.Édesanyám elköltözött ugyhogy elfoglaltam a nagyszobát ahol rendszerint mélyen aludtam...gondoltam én mert keményebb az ágy... egy frászkarikát! Egyik nap hölgyvendégem volt és sokáig fentmaradtunk, amikor este a lakásban közlekedtem észrevettem egy ilyen csodás jószágot amit azonnal meg is öltem. Ami nagyon nyugtalanít az az hogy a fürdöszobában, konkrétan a fürdökádba találtam egy kicsivel nagyobb példányt( igen nagyobb de biztosan poloska volt, megismertema formájáról és arról hogy elég sok piros színű vér foylt ki belőle...) miközbe ezt a kommentet írom a számítógép asztalomon futkározott egy...
A következőka kérdéseim:
Milyen eséllyel közlekednek a kis rohadékok a szellőzőn át,és milyen eséllyel jutnak át egyik panel lakásból a másikba?Feltételezve hogy nem járkálok át egyetlen másik lakásba se és más se ide.
Ha az alattunk lakó nem írtja ki az övéit akkor nem mind1 mit teszek? Ugyis újra bejutnak ahogy most is történt.
2db hősugárzóval vajon fel tudom izzasztani a szobát 50 fokra hogy megdögöljenek?Ha igen beszerzem őket.
Egyből a baldachin jutott eszembe... gondoltam hadd éhezzenek, de megcsíptek nappal a számítógép előtt ülve, ugy hogy azt észre se vettem.Most akkor ez se megoldás ugye?
Elég sok a fabútorunk, az én szobám ahol eddig a panaszok nagyja jelentkezett a következőkből áll: 1 db kiságy, 1 nagyméretű fa íróasztal ami nem mai darab mellékesen jegyzem meg, 1 db komplett szekrénysor.A konyhába faborítású a fal, az ajtónk szintén fakeretes, valamint a nagyszobába nagyasztal és 2 szekrénysor is van fából. Őszíntén mit tegyek?végleges megoldást akarok? Mit csináljak? ( lottózni lottózók már, valami biztosabb megoldást keresek)

Karcsusitunk 2014.04.04. 13:12:55

Tisztelt Rovarirtó!

Két hét alatt 3 csípést kaptam, ezalatt rovarirtó port szórtam résekbe, bútorok aljára,- nem használt- megérkezett a 3. csípés. Kihívtam egy szakembert előtte bezsákoltam az ágyneműtartóban lévő holmikat. Szakember nem talált a rovarra utaló nyomokat, de lefújt mindent és "köd"-öt is alkalmazott. Két nap telt el és újra van csípésem. Mit tegyek? Máris kérjek önöktől újabb vegyszeres kezelést? Darázs-csípéstől nagyobb,fájdalmas duzzanatokat okoz,- lehetséges, hogy nem poloskával állunk szemben? Mit javasol? Segítségét megköszönve. I.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.04.04. 16:31:27

Tisztelt Karcsusitunk!

Nem végzünk poloskairtást addig, amíg az ágyi poloska ártalom egyértelműen be nem bizonyosodik.
Önnél egyáltalán nem biztos hogy poloska van!
Már az elején el lett rontva a dolog azzal, hogy porozgatta a réseket, hasadékokat. Ez után jött egy gátlástalan kártevőirtó ember, aki nem kérdezett semmit csak fújt ész nélkül. Mi történt eddig: telenyomta ön is és a kártevőirtó is rovarirtószerekkel a lakást, kiadott egy csomó pénzt, és még azt sem tudja hogy poloskáról van-e szó. Lehet hogy allergiás valamilyen ételre... Esetleg más is szenved a lakásban csípés-szerű tünetektől? Mi soha nem irtunk ha csak gyanú van poloskára! Első kérdésünk a telefonálóktól: Talált-e poloskát, egyértelműen beazonosítta-e?
Ha nem találtak poloskát, segítünk a kutatásban tanáccsal, elmondjuk hogy milyen helyeket nézzenek át. Erős elemlámpa, jó szem, és némi kitartás szükséges. Ha nincs eredmény, de továbbra is gyanús a dolog, akkor rendelhet a lakásba szakértő szemeket. Egy szakszerű "poloska felkutatás" során az ágyi problémát azonosítani - vagy kizárni fogjuk. Ennek ára 9900Ft. Mi történik itt? Egy egy rendkívül alapos, kártevőirtó szakember által történő, hálószoba felforgatást, poloska nyomok után való kutatást takar. Ez tart az első egyértelmű ágyi poloska jel azonosításáig (ez lehet hogy csak pár perc) vagy maximum 1 óráig. 1 órás kutatás után, ha nem találunk poloskát, nagy biztonsággal kizárható a dolog... Ha viszont találunk poloskát, akkor jön egy alapos hálószoba előkészítés, majd a poloskairtás.
Nem szabad addig irtószert használni, amíg nem tudjuk hogy miről van szó!

Eros91 2014.04.17. 16:41:32

kösz a választ....

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.04.17. 17:25:13

@Eros91:

Elnézést kérek, teljesen elsiklottam a kérdés felett...
Az ágyi poloska lakásról lakásra való terjedése sajnos nagyon is valóság, valószínűleg az alsó lakótól jöttek át. Nem tudom milyen lehetett ott a poloskairtás, de négyszeri irtásból kiindulva valószínűleg nem a kártevőirtó szakma csúcsa járt a lakásban. Azt kell mondjam, hogy mindenképpen irtatni szükséges a fertőzött lakásban, azt hiszem komoly poloska mennyiség lehet ha az asztalon futkároznak. Irtatni kell, közben fél szemmel poloskás szomszédokon lenni, és hajszolni őket hogy ők is hatékonyan irtassanak.
Legjobb, ha egy poloskairtó szakember végzi az egészet, és neki lesz egy pontos képe hogy melyik lakásban hogy is áll az ártalom.
A hősugárzós hőkezelős poloskairtás nem fog menni, a légtér lehet hogy felmelegszik elviselhetetlenre, de a mély poloska búvóhelyek nem fogják elérni az 50C feletti hőmérsékletet. Nem véletlen, hogy az USA-ban végzett hőkezelős poloskairtás (bed bug heat treatment) is úgy működik, hogy teherautóval vagy utánfutóval mozgatnak hatalmas gázégőket, melynek melegét méteres átmérőjű csöveken át ventilátor fújja a lakótérbe.
Valahogy így: www.cincinnatibedbug.com/wp-content/uploads/2010/11/latest-thermal-technology.jpg

Ez egy amerikai kertvárosban működik, de képzeljük el ezt a monstrumot a belvárosban... Ott, ahol esély sincs megállni a ház közelében. Nálun ez kivitelezhetetlen és megfizethetetlen is lenne, ezért nincs.

Az alapos és minőségi poloskairtás lenne a megoldás.
Egyszer, szerencsétlen esetben kétszer kell fizetősen irtatni, a harmadik irtás garanciális ha szükséges (ritkán kell). A szomszéd négyszeri poloskairtása mögött kontár és összecsapott poloskairtás és/vagy zsúfolt és előkészítetlen lakás állhat. Általában mindkettő!

wshyskys 2014.04.22. 19:36:33

Üdv!A párom anyja karja tele van csípésekkel én azt gondolom poloska okozta a férjén és a vele együtt lakó fián nem láttam csípéseket azt mondják nem lehet poloska öket nem csipi semmi ezért is nem akarnak irtót hívni nagyon aggódóm mert a gyermekem az ágyukon ült és a párom rendszeresen jár fel hozzájuk, hogyan tudnám megakadályozni ,hogy ne hozzák át hozzánk a bogarakat nagyon aggódom kérlek segítsetek ök panelba laknak mi kertesben ha ráülünk az ágyra ruhástul akkor át másznak ránk a ruhánkba át tudjuk hozni?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.04.22. 20:13:20

Elvileg terjedhet ruházattal az ágyi poloska, a gyakorlatban viszont nem valószínű hogy egy ágyon ücsörgéssel vigye haza az ember. Az óvatosság viszont nem árt. Bútort nem szabad hazavinni a poloska gyanús szobából. Poloskairtás előtt mindenképpen azonosítani kell a problémát, nem javasolt úgy irtani, hogy nem is biztos hogy poloska okozza a tüneteket. Ha jól értem, három emberből csak egy szenved csípés-szerű tünetektől. Ez a tény nem zárja ki a poloskát, de lehet allergiás a hölgy valamire, minden esetre sok a kérdőjel. Ajánlott lenne alaposan körbenézni a hálóban. Ehhez segítség: www.agrohydro.hu/agyipoloska-szemle.html

wshyskys 2014.04.22. 21:22:47

Köszi a gyors választ szóval lehet de nem biztos :)Azért gondolom ,hogy poloska mert pont úgy néz ki mint a képeken a csípés és azt mondta hogy régebben már volt nekik próbáljuk rá beszélni a mielőbbi felderítésre és irtásra de egyenlőre hallani sem akar róla én meg félek hogy át kerül a páromról ránk is a ruhájával vagy a táskájával áthozza mit tudok addig is tenni mit ajánlotok mik az óvintézkedések addig is? azon kívűl ,hogy butort nem hozunk át meg semmit de a páérom táskával jár és félek ,hogy bele mászik a konyhába szokta lerakni és inenntől nem engedem az ágyra ülni sem az anyján már kb 3 hete vannak csípések és ha én nem megyek most fel húsvétra akkor kisem derül szóval elég gáz.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.04.22. 21:57:15

A konyhában biztonságban van a táska, az ágyi poloskától mindenképpen. :)
A hálószobából bútort nem elhozni, nem aludni ott, oda tárgyat tartósan nem bevinni. Ezek a megtehető óvintézkedések. A csípésektől szenvedő hölgynek javasolnám, aludjon más lakásban, esetleg a lakás egy olyan pontján ahol eddig nem aludt senki. Ott nem szabadna előjönni a csípéseknek, már persze ha tényleg ágyi poloska a bűnös.

wshyskys 2014.04.22. 23:28:55

köszönöm szépen :)

rka555 2014.05.27. 09:28:38

Kedves Rovarirtó!
sajna megtudtam mit jelent az angol mondóka "don't let the bad bugs bite". Nagyon éhes bogarakról lehetett szó, nem tudom honnét jöttek, de még a csípések előtt találkoztam velük. Egy a kanapéról levett plédről esett le. Sajnos, nem ismertem fel. Mint már más bogarakat ismerek, ezért megöltem, de sajna nem tudtam még, hogy mivel állok szemben. Már amúgy is el akartam költözni innét, más folyamatosan megjelenő bogarak miatt. Most az ágyi poloska után a csótány már kezd egész szimpi lenni... :PPP
Szóval nekem nem kellett keressem, mert 4-5 példányt megláttam. Viszont nem volt semmi kaki, vér vagy vedlés nyom... (ez hogy lehet???) Ez esteleg jelentheti, hogy még csak feltérképezni jöttek??
Miután a csípések is kijöttek, nálam szúrás után órákra rá akár 5-7... engem ruhán keresztül is szúrtak!!! Nem értettem, hogy miért nem érzem, míg meg nem néztem a national geographic kisfilmet!! ááá ezek érzéstelenítenek!! és véralvadás gátlót adnak be!!
Szóval tegnapra sos írtást kértem, jött is a rovarirtó. Kupi és minden a szöba közepére került, habár ő azt mondta hogy a másik oldalra szte még nem mentek el a bogarak és a könyveimben nem lehetnek. De vannak kérdéseim, amikre ő csak a 90%-os mosást ajánlotta, de pl. gyapjú takaró, ikeás szövet cuccok, különbözó bőr nem bőr táska. Költözni is szeretnék bogár mentesen. Tehát utazó táska... Mit tegyek ezekkel,
pl. bőr kabát, stb zacskózom? mint a könyveket?
Mi van azzal a könyvvel, amiből pl. most tanulok? Tehát nem rakhatom el 4 hónapra zacsiba? de megteszem, ha csak ez a megoldás van!!!
Tehát pl. polc lapokat, van egy fonott tárolóm is elég átmosni?
Ikea tárolók, azok bent voltak egy nagy zárható ikea zacskóba, de mivan ha mégis... ezt is elég ha "zacskózom". Női táska, mert ugye az kell, habár a fickó megnézte és azt mondta, h az rendben van, de ha mégis???
Ami bőröndökkel költöznék, azok az előtérben voltak, ha biztosra akarok menni, h nem viszek rajta poloskát mit tegyek?
A fickó miután itt fertőtlenített, a kanapé és a matrac még használható lesz? Nem az enyém, gondoltam szólok a tulajnak, mert ő sem látott még ilyen bogarakat.
Előre is köszi a válaszokat!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.05.27. 20:40:01

@rka555:

Általánosságban azt mondom, csak akkor költözz, amikor a mostani lakásban már biztosan nincs ágyi poloska. Ha ez nem megoldható, akkor zsákozni minden használati tárgyat, bútorokat pedig lehetőleg nem átvinni az új lakásba. Utazótáska zsákozós. A napi használatú, forgatású könyvekben nem lesz ágyi poloska - sokat tanulók előnyben. :)
A kanapé és matrac gondolom használható, hiszen a poloskairtás nem erről szól hogy tönkretegye valaki a bútorokat.

rka555 2014.05.27. 22:08:33

Nagyon szepen koszonom, hogy ilyen gyorsan reagaltal!!!
Persze nem is a butorok tonkretetelere gondoltam. Csak hogy megtisztul-e es lehet-e meg hasznalni... csak a para lett urra rajtam. Szal lehet :))
Tehat, ha maradok es a kis verszivok nem jonnek vissza (panel!!!), akkor nem kell zsakolnom a cuccokat?? Bocsi, csak hogy vilagosan lassam a helyzetem. Mielott kulonfele zsakokat szerzek be...
Nem kerget a tatar csak mar tobb biosz orat nem szeretnek, ennyi rovar eleg volt erre az 5 honapra. :P

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.05.27. 22:15:56

Ha poloskairtás után heteken át nem észlelsz ágyi poloska aktivitást, akkor eredményes volt a munka. Akkor zsákozás nélkül lehet cuccolni. Ha az irtást követően 10 nap után észleled a problémát, ismételni kell.

rka555 2014.05.28. 09:55:54

köszi a válaszokat!!!

rka555 2014.06.04. 07:26:59

Szia!! most van a 10. nap és a fürdőben találáltam egy fiatal példányt. Nem élte túl. Egybéként nálam a fújás után pár a fürdőbe menekült... szóval annyira nem írtóznak a fürdőszobától. Sajnos, a rovarirtó oda nem fújt be.
A kérdéseim:
fújhatok e vmi rovarírtóval? segítene-e?
vagy várjak?
vagy irtassak még 1x?
köszi!!!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.06.04. 08:06:45

Ismétlő poloskairtás szükséges 10 nap után.

Gazsi Sándor 2014.06.07. 00:52:03

Szia.

Lenne egy olyan problémám, hogy (lehet de nem biztos), hogy meg van fertőzve a szobám. Fiatal vagyok így hát sajnos tapasztalatlan is, de kb 2 hete a bal karomon mellkasomon hasamon hátamon csípések keletkeztek. Gondoltam, hogy allergiás vagyok valamire(öblítő, mosópor) de sajnos ez nem lehetséges. Hosszasan olvastam a poloskákról jól át néztem mindenem szinte,de szerencsére nem találtam semmit. Anyukám is megkértem, hogy nézzen körbe, és be is fújtam valamivel, hogy hátha más csipked, vagy fogalmam sincs. 2 napot másik szobában töltöttem, és nem volt egy csípésem sem. Viszont barátnőm aki mindig velem alszik semmilyen csípés nem található rajta. Vissza költöztem a szobámba viszont nagyon paranoiás lettem, de a szobámban szinte semmi sincs. Csípések azóta nincsenek viszont úgy érzem, hogy mindenhol viszketek. :( Ma éjjel hazaérve szerettem volna az ablakom becsukni mikor a parkettán megpillantottam 1 vagy 2 barna vagy fekete valamit. megpiszkáltam és mozgott. akkora lehet kb mint egy alma magja. Elraktam egy gyufás dobozba, és megmutattam anyukámnak, azt mondta, hogy az nem az bár elég kómáska volt. Most le sem merek feküdni állandóan csak a földet ágyam nézem.. Néztem millio 1 képet de akkor sem tudom, hogy az most az e vagy sem. mit tegyek, hogy 100% biztos legyek a témában? Kérlek segítsetek mert megbolondulok !

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.06.07. 11:38:37

@Gazsi Sándor:

Szia!

Kérlek küldj egy képet erről az ágyi poloska gyanús rovarról az e-mail címünkre (infokukacagrohydroponthu). Megnézzük hogy poloska-e. Ha az, poloskairtás lesz szükséges.

lávendivósün 2014.06.10. 21:55:55

Kedves Rovarirtó!

Az ismerősömnél volt irtás, de a 2 hét alatt, mire kiderítettük, hogy mi okozza a csípéseket, többször is nála aludtam. Bár utána nem jártam nála, mégis találtam új csípéseket magamon itthon. Nála az irtás 2 hete történt, én pedig kb. másfél hete találtam az első itthoni csípést, szerintem petét hozhattam át még régebbről és azok keltek ki. Az első itthoni csípés óta csak néhány kisebb új van rajtam. Mindent felforgattam, irtóval is befújtam néhol, és összesen 4 db 1 mm-es poloskát találtam a faliszőnyeg alatt, körül.
Teljesen elbizonytalanodtam, hogy ez milyen fokú fertőzöttséget jelenthet, érdemes-e irtót hívni? Lehetséges lenne, hogy pont azokat találtam meg, amik okozták a csípést, így várnom kellene? Attól félek, hogy vannak még olyan peték, amik nem keltek ki, és amikre az irtás nem lenne hatásos.

Érdemes várni még, hogy bebizonyosodjon, maradt-e még és ha igen, mennyi időt?

Köszönöm válaszát.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.06.10. 22:10:52

Haladéktalanul ismétlő poloskairtás szükséges,
nincs értelme várni.

BBKK 2014.06.11. 18:41:45

Kedves Rovarirtó!

Az én problémám a következő lenne: külföldön élek, és sajnos kiderült, hogy a lakásban poloskák vannak. Azt mondták az épület öreg, és hogy sajnos nem a lakás a probléma, hanem maga a hely, állítólag a pincéből jönnek fel a 6. emeletre. Egy irtást végeztek, 60fokra felforrósították a szobát, és kiderült, amikor a cég embere levette a konnektorokat, hogy bizony az ágy mögötti konnektorban volt a törzshelyük. Miután a kezelés megtörtént, kidobtam az ágyat, a kezelés előtt pedig bezsákoltam, amit lehetett (sajnos nem mindent), a ruháimat azóta is folyamatosan mosom. Egy gumimatracot tettem be a lakásba, mivel nemsokára költözöm (kb egy hónap). Ennek ellenére tegnap ismét csípéseket fedeztem fel magamon, és bár korábban kétszer szúrt egymás mellé, most pedig csak három helyen van egy pötty (akár szúnyog is lehetne?). Nagyon megijedtem, így a költözés előtt, annak ellenére, hogy a bútorok közül semmit nem viszek. Lehetséges, hogy visszatértek a poloskák? Mit lehet tenni? Az 60 fokos "irtás" elvileg egy hónapja volt. Ha elköltözöm, mi lenne a legfontosabb teendő, hogy ne vigyem magammal? Sajnos a bőröndökbe kellene pakolnom, de hogy legyek benne biztos, hogy azokban nem bújt-e meg? Lehetséges, hogy nem a poloskák tértek vissza? Köszönöm!

BBKK 2014.06.11. 18:42:47

@BBKK: A pötty három különböző helyen van.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.06.11. 22:04:55

Az volna a tuti, ha biztosan eredményes poloskairtás után történne csak a költözés. Poloskás lakásból nagy eséllyel viszi az ember magával (a cuccaival) a dögöket is, nem kell ahhoz feltétlenül bútort vinni.
Ha újra csípések jellenek meg, ismételni kell az ágyi poloska irtását.

adla 2014.06.13. 18:58:15

tisztelt gázmester úr,

az volna a kérdésem, hogy én még nem találkoztam egyetlen ilyen rovarral sem, de csípéseket találtam magamon ma, és a szomszédomat megkérdezve kiderült, hogy ő három hónapja talált először magánál ágyi poloskákat, sokáig azt sem tudta, hogy azok, majd egy hete voltak nála irtani (persze nem szólt)... lehetséges, hogy tőle menekültek át hozzám?
(sajnos van közös falunk kettő is, és mindegyiken közös a konnektorok nyílása (ha leszerelem, átlátok rajta simán a szomszédba)

adla 2014.06.13. 19:05:19

a másik gondom pedig az lenne, hogy kicsi másfél szobás panellakásban lakom, ami igen zsúfolt, rengeteg ruhám van, minden be van építve plafonig gardróbokkal (nem a gyári, hanem ide csináltattam métretre), és telis-teli van holmikkal, a bútorok újak, szépek, de egymást érik, szal kifejezetten zsúfolt az a 40nm, amin osztozni kényszerülők most akkor ezekkel a dögökkel... van rá esély, hogy kiirthatóak ilyen körülmények közt? és mennyire kell kipakolnom mindent, ha megrendelem az irtást?

- tudom, mosni kell, meg gőzgépem is van, de mindent nem tudok kimosni, mert hetekig csak moshatnék, és a forró gőzt sem bírják ezek a mai modern bútorok... ön mit javasol? hogyan készüljek fel az ön által javasolt irtásra, és hány alkalom szükséges?

elénézést a sok kérdésért, de kétségbe vagyok esve, éjjel szemernyit sem aludtam, le sem mertem feküdni az ágyamba... a válaszát előre is megköszönöm, üdv!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.06.14. 21:54:01

@adla:

Poloskairtás előtt azért jó lenne találni ágyi poloskát vagy annak egyértelmű jelét.
Elképzelhető hogy a szomszédból érkeztek,
akár a konnektor nyílásán át is.
A poloskairtó munka nem lesz eredményes nagymértékű zsúfoltság mellett, igazán zsufi helyen nem is érdemes elkezdeni fújni, nem irthatóak ki ilyen körülmények közt. A folyamatos mosás helyett javasolnám a tartósan nélkülözhető kényes tárgyak (könyv,DVD,plüssmackó stb) tartós zsákozását, lekötött állapotban. Az előkészítés gyorsabb, a felületekhez való hozzáférést így kell biztosítani (hogy minden helyet le tudjon fújni a poloskairtó szakember) - ne legyenek telerámolt polcok, ágyneműtartó stb. Előkészített lakásban 1 vagy 2 poloskairtás szokott kelleni, két kezelés után garancia jár (3. ingyenes, de ritkán van rá szükség).

adla 2014.06.17. 01:20:03

kedves rovarirtó úr, köszönöm szépen az informatív választ, találni ugyan azóta sem találtam semmit, pedig a könyvek kivételável mindent átforgattam, bezsákoltam, viszont a házunkban kiderülzt, hogy másutt is van poloska aktivitás, így a közös képviselőnk már meg is rendelte az átfogó irtást, szerdán már jönnek is... remélem, sikeres irtás lesz, ha nem, és még mindig találok folyamatis csípéseket magamon, úgy mindenképpen önökhöz fordulok majd a probléma megszüntetése céljából... még egyszer köszönöm a segítőkész válaszát, üdvözlettel:
Lakos Adrienn

rémület 2014.07.11. 09:54:28

Kedves Rovarirtó Úr!
Sajnos nálunk is megjelent az ágyi poloska.A mi szobánkban volt 8 és a gyerekeimében találtunk 1-et
A férjem szétszedte (amennyire tudta ) az ágyunkat (több napos munkával ) kiirtott.Kutatjuk az ürüléket a petéket...
A konektorokat leszerelte , a léceket befújta.Mozgatjuk a bútorokat.Hiszi, hogy képes kiirtani őket. Sajnos én rettegek, hogy reménytelen volt. (3 napja nem voltak csípéseink, de én nem igazán alszom nyugodtan.)Ha irtásra kerülne a sor és, hogy eredményes legyen lenne pár kérdésem:

A gyerekeim szobájában becsomagoltam a könyveket, játékokat.Elkezdtem mosni nejlonozni.
Mindent be kell csomagolni?
A nejlonokba nem rághatja be magát addig?
Vannak tankönyveik amiket kell majd használniuk azzal mi legyen? Nem zárhatom el..
A lakásunk kicsi, 54 nm .A gyerekek és a mi szobán között van egy köztes rész, ahol a szekrényben tartom a munkámhoz szükséges könyveket, papírokat.Mekkora az esély , hogy ide is eljutottak a poloskák?(A két szoba között kb1,5m van.) Ezeket nem zsákolhatom el 4 hónapra.Mit tegyek?
Az előszobában, a gardróbban is vannak ruhák. Oda vittem ki az egyik szőnyeget(lefújtuk),mert közben hét elején elkezdte festeni a férjem a gyerekszobát.(közben jött a borzalom) Áthurcolhattam így a gardróbba a poloskát is?
Amikor kimostam mindent, nem zsákolhatom be az összes ruhát, hogy ne menjenek újra bele. De akkor mit javasol, hogyan használjuk a legszükségesebbet?
Én írtatok, de mi van a szomszédaimmal akiknél biztosan lehet. (Sajnos az egyikkel nem igazán vagyok jó viszonyban... ) Ugye visszajöhetnek újból a poloskák pl. tőlük?
Bocsánat a rengeteg kérdésért, de úgy látom ön inkább segít és reményt ad, hogy újra normális lehessen az életem,mert most egyáltalán nem az.
Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Éva

rémület 2014.07.11. 10:02:42

Bocsánat , még valami.
A nejlonozott dolgokat visszatehetem addig a szekrényekbe, amíg nem írtatok? Egyszerűen nem tudok hova pakolni.
Köszönöm a választ. Éva

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.07.11. 20:08:23

Kedves rémület!

A napi használatú tankönyvek miatt nem kell aggódni, a folyamatos mozgatású tárgyak nem rejtekhelyei az ágyi poloskának. Érdemes lezártan zsákozni a tárgyakat, így a poloska nem tud ki vagy bemászni oda vagy onnan. A zsákozott dolgokat poloskairtás előtt és után bárhol lehet tárolni, ahol nincs útban. Javasolnám, hogy a napi használatú ruhák legyenek mosva, a tartósan nélkülözhetőek pedig tartósan zsákozva. A poloska szomszédból való terjedése nem törvényszerű, de előfordul. Ha sikeres poloskairtás után visszatérő probléma lenne, akkor lenne muszáj foglalkozni a kérdéssel.

rémület 2014.07.11. 20:40:27

Kedves Rovarirtó Úr!
Nagyon köszönöm a gyors választ.
Arra kérem még adjon megoldást erre a kérdésemre is:(Ugyanis nem tudom ezt a rengeteg könyvemet ezeket éppen most pihentetni mertem 1 hónapra,hogy csomagolhatnám be, ha gázosítanának...)
A gyerekek és a mi szobán között van egy köztes rész, ahol a szekrényben tartom a munkámhoz szükséges könyveket, papírokat.Mekkora az esély , hogy ide is eljutottak a poloskák?(A két szoba között kb1,5m van.) Ezeket nem zsákolhatom el 4 hónapra.Mit tegyek?
Az előszobában, a gardróbban is vannak ruhák. Oda vittem ki az egyik szőnyeget(lefújtuk),mert közben hét elején elkezdte festeni a férjem a gyerekszobát.(közben jött a borzalom) Áthurcolhattam így a gardróbba a poloskát is?(Bár nem volt rajta mozgó állat...
Még egyszer köszönöm a válaszát. Ha ma nem is tud válaszolni. Jó pihenést...(Önnek).
Tisztelettel: Éva

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.07.11. 22:21:32

Kedves rémület!

Legjobb szándékkal sem tudok pontos választ adni a kérdésekre. Élőlényekről beszélünk, képtelenség megmondanom egy adott tárgyról hogy van-e benne ágyi poloska vagy sem. Aranyszabályként az ágy környékének tárgyai csak zsákozva legyenek ide-oda hurcolva. Viszont nem katasztrófa az, hogy egy szőnyeget vagy valamit áthurcoltak a gardróbba, ott ugyanis nincs alvó ember, nem tud vért szívni a poloska. Elvileg életképtelen ott, mondjuk akár vissza is sétálhat a hálószobába. Feltételezve hogy volt benne poloska. Tényleg nem tudunk látatlanban ilyen kérdekre válaszolni.
Poloskairtás előtti előkészítéskor ezt a pár tudnivalót kell figyelembe venni:
- A poloska mindig az alvó ember közelében bújik.
Ebből következik, hogy nem alvás céljára szolgáló helyiségekkel nem kell foglalkozni.
- A poloskairtás alapművelete a tartós rovarirtószeres felületkezelés, ennek alaposságának biztosításához kell előkészülni.
Zsúfoltságot megszüntetni, szabad ágyneműtartót, szabad polcokat és felületeket biztosítani.
- előkészítésként a kényes tárgyakat tartósan lezártan zsákozni (ne tudjon kijönni az ágyi poloska, szeparáljuk el a külvilágtól).
Napi használatú ruhaneműket az irtás előtt közvetlenül 60C-on mosni. Hosszú ideig nélkülözhető ruhákat szintén zsákozni.
A hálószobákban túlbiztosított előkészület lenne jó a poloskairtás előtt. Nem alvós helyiségekkel nem kell foglalkozni.

A fentiekből kisakkozható az előkészület minden mozzanata. Remélem segítettem.

rémület 2014.07.11. 22:31:45

@Rovarirtó:
Kedves Rovarirtó Úr!
Nagyon köszönöm a válaszát. Most várunk. Ha újból jelentkezik a probléma irtatunk.Addig remélünk.
Jó éjszakát.
Tisztelettel: Éva

Milka0416 2014.07.23. 15:06:30

Kedves Poloska Szakértő!

Az lenne a kérdésem, hogy létezik -e olyan, hogy egy városon belül egy városrészben pár hét alatt sok lakásban (amelyekben tiszta, normális emberek laknak) megjelennek ezek a lények? Évek óta ugyanabban a lakásban élek, nem vettem semmilyen új bútort, stb és megjelentek a nagyszobában is és a hálóban is, sőt a nagyszobában - ahol soha nem alszunk - még több is volt...nem is értem...volt nálunk írtás 2szer is, valamilyen permetezéssel, találtunk is jó pár hullát, de azóta is kaptunk el élőket is, a párkánynál, alatta, ágy mellett, csípéseket nem észleltünk már pár napja, de ezek szerint még mindig van. most a szegőleceknél lévő réseket kitömjük, gondolom az jó búvóhely lehetett nekik (?) Mit tehetünk még? Lehet az ablakon jönnek be? Próbáljuk meg ezt a hidegködös módszert? Nálunk nem tudok venni csapdát, de az ebayen láttam több félét is, Angliából lehet rendelni, mondjuk foglamam sincs melyik verzió lehet jó, ezek jók lehetnek ennek a - reméljük - pár túlélőnek a befogására? Ami fontos még, hogy van háziállatom, macska.

Cili Cecil 2014.07.23. 16:36:11

Kedves Rovarirtó!

E-maieztünk nemrég, nagyon segytőkész és gyors választ kaptam de azóta "új fejlemények" lettek az ügyben :-) A lényeg: mostanáig abban a hitben éltem, hogy ágyi poloskánk van, bár konkrét nyomát nem találtam a csípéseken kívül. A kislányomat csípték éjszakánként, olyan, mint a szúnyogcsípés, csak egy hét alatt sem múlik el, és csak a szabadon lévő bőrfelületeken van. Biztosan nem szúnyog, mert elektromos irtót használunk és a saját szememmel látom, ahogy repülés közben a szúnyog aláhullik és kipurcan. Szóval, szétszedtem az ágyát, meg az ágy körül mindent, de semmit nem találtam. Három napja a mi ágyunkban alszik, és nincs csípés. A kommenteket olvasva újra nekiveselkedtem a kutakodásnak, nem igaz, hogy semmi nyomát ne találjam semminek... Most nem igazán örülök, mert amire bukkantam (tetem vagy levedlett kültakaró?...mindenesetre nem él), az kicsit sem hasonlít a poloskára a fotók alapján. A szegőlécben és az ágy melletti szekrény belső sarkában voltak ezek. Mellékelem a képeket, tudna segíteni a "meghatározásban"? (az egyik képen lévő dinnyemag-szerű valamit a nappali ágyában találtam, egy-két mm-es, fogalmam sincs arról sem, hogy mi lehet, valami-e egyáltalán, de pár napja engem is megcsípett ott valami, azért gondoltam, hogy hátha).
Segítségét előre is nagyon köszönöm!
A lények:
kepfeltoltes.hu/140723/gyerek1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/140723/gyerek2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/140723/nappali_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.07.23. 17:19:07

Gyapjúbogár lárvája, szerencsére nem ágyi poloska.
Nem ez okozza a csípéseket.

Cili Cecil 2014.07.23. 17:41:00

Köszönöm szépen a gyors választ!
További kérdésem, hogy akkor viszont?...Létezik, hogy nem találok semmit sehol, mégis poloska? Vagy van esetleg más élősködő, ami hasonló "tüneteket" okoz?
(Ezzel a gyapjúbogárral van valami teendő egyébként? Olvastam fentebb, hogy ártalmatlan, de nem tudom, mennyire legyen állandó lakótárs)...
Nagyon tanácstalan vagyok, köszönöm szépen még egyszer a segítségét :-(
A teljesség kedvéért a csípés (a kisebbek régebbi elvakartak, a nagyobbak frissek):
kepfeltoltes.hu/140723/2014-07-19_07.19.21_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.07.23. 18:22:07

Nincs teendő a gyapjúbogárral, normál körülmények között elszaporodni nem tud, néha talál belőlük az ember pl ágyneműtartóban.
A kislányon lévő csípésszerű tünetek származhatnak ágyi poloskától, képek alapján bennem erős a gyanú.
Jelen pillanatban mi darázsirtó munkákat végzünk folyamatosan, a poloskairtó megrendeléseket megbízható társcégek felé továbbítjuk.
Jó lenne azért találni egy példányt poloskairtás előtt...

Cili Cecil 2014.07.23. 18:26:19

Nagyon-nagyon köszönöm! Akkor igyekszem tovább kitartóan felkutatni egyet, és mindenképp Önöket keresem, ha szükséges lesz! Nagyon jó ilyen segítőkész hozzáállással találkozni, még egyszer köszönöm!
Üdvözlettel, minden jót kívánok!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.07.23. 20:43:32

Előfordul az ágyi poloska lakásról lakásra való terjedése, de talán gyakoribb az áthurcolással való terjedése. Az ágyi poloska csapdáért nem kell az e-bayre menni, hazánkban is beszerezhető - bár én nem szoktam javasolni. Kis fertőzöttség esetén nem jelzi biztosan a problémát (gyakorlatilag vagy belesétál, vagy nem), erős poloska fertőzöttség esetén pedig nincs értelme - könnyedén fellelhetőek már ilyenkor a tipikus búvóhelyeken. Poloskairtás céljára tökéletesen alkalmatlan a poloskacsapda! Ha irtásra kerül sor, a macska nem tartózkodhat a kezelt szobákban néhány óráig, legjobb az irtás napján kutyamacska kerüli a hálószobát.

Milka0416 2014.07.24. 09:35:33

@Rovarirtó: nálunk hol lehet beszerezni? én akiknek írtam neten, mindenki azt válaszolta, hogy csak gázmestereknek árusítják, boltokban pedig nem is volt :( ellenőrzés céljára szeretnénk használni, arra megfelelő?

Györgyi Bata 2014.07.30. 19:00:01

Kedves Rovarirtó Úr!
Hónapok óta keresek megoldást a gondunkra,eredménytelenül, és ezen az oldalon sok okos tanácsot olvastam, hátha nekem is tud segíteni. A történetünk horrorra kezd emlékeztetni, megpróbálom röviden leírni. Tavaly októberben ágyi poloskára utaló jeleket észleltünk a lakásban, fekete pontok a lepedőn, csípések a testünkön stb. Minden okom megvolt, hogy erre gyanakodjak, ugyanis van egy autista fiam, aki akkor lakóotthonos hét közben, hétvégére mindig hazahoztam, s a lakóotthonban ágyi poloska jelent meg, meg is csinálták ott az irtást, állítólag rendeződött a dolog. Itthon is megcsináltattuk az irtást, kétszer is, egy hónap különbséggel. Annyit változott a helyzet, hogy csípéseket nem észleltünk magunkon, a rovarirtó ember azt mondta, hogy folyamatosan pusztulnak majd, még egy darabig lehetnek pontok a lepedőn, de ez majd rendeződni fog. Úgy tűnt, hogy így is van, de idén tavasszal megint több lett ezekből a fekete "bigyókból" reggelre, és a testünkön is érzékeljük,a fürdőkádban látszanak, mikor zuhanyozunk, csípés, viszketés nincs. Ugyanaz a cég jött ki megint irtani, csak egy másik alkalmazottjuk, és innentől kezdve nem értem a dolgot. Megcsinálta a permetezést, aztán azt mondta, szerinte itt ágyi poloska sose volt, menjünk el bőrgyógyászhoz, mert itt más gond van. Bőrgyógyászat, magánrendelés: (mert sztk-ban két hónap a várakozás...) vizsgálat után azt mondta,rühatka fertőzésre gyanakszik. Nem nagyon értettem, úgy tudom, hogy ez erős viszketéssel jár, de végigcsináltuk a kezelést azzal a rémes szerrel,fertőtlenítettünk mindent a lakásban, de a helyzet nem változik semmit. Amikor visszajeleztem neki, azt mondta, a kezelés hatásos kellett hogy legyen,tud ajánlani egy pszichológust. Elköszöntem tőle. Tanácstalanságunkban elvittük egy borítékba gyűjtve ezeket a "bigyókat" a gyáli úti ÁNTSZ-be, ott azt mondták, ez valami molyféleség. Nem értem, sose hallottam még ilyet, hogy moly emberre menne, létezik ez? Elnézést, elég hosszúra sikeredett a "story", itt tartunk most. Mi értelmeset lehet ebben a helyzetben mondani/gondolni/tenni? Előre is nagyon köszönöm a választ: Györgyi

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.08.01. 10:10:10

Az a bőrgyógyász, aki rühatka problémaként azonosítja az ágyi poloska csípéseket, szégyellje magát. A talált bigyók (ha tényleg "molyféleségek"), nem okozhatják a csípéseket. Jó lenne találni egy határozott ágyi poloska példányt - élve vagy halva.
Ez után lenne szükséges a hálószoba előkészítése, mely a hatékony poloskairtás előfeltétele.
A poloskairtó vállalkozó szakmai hibát vét (mellesleg etikailag is kifogásolható), ha úgy végez rovarirtószeres kezelést a lakásban, hogy a poloska probléma nem bizonyosodott be.

Györgyi Bata 2014.08.03. 06:37:17

@Rovarirtó: Nagyon köszönöm a választ, próbálok valahogy végére járni a dolognak. Egy olyan ember kéne, aki megnézi ezeket a valamiket mikroszkóppal vagy nagyítóval, és megmondja, hogy MI EZ? Ahhoz a céghez, aki itt volt irtani, nem fordulok többször, mert átvertek ezek szerint. Bár most már én is úgy gondolom, hogy nem poloska, hanem valamilyen élősködő, de azt is meg kellene állapítani valamilyen szakembernek... Erre a bőrgyógyász "orvos" nem volt hajlandó (kettőnél is jártam). Keresem a megoldást,bármilyen ötletért nagyon hálás lennék.
Üdv. és köszönöm még egyszer, Györgyi
(már sajnálom hogy nem mikrobiológusnak mentem :)

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.08.03. 18:00:50

Az ágyi poloska beazonosításához nem kell mikroszkóp. Szabad szemmel is látható, felismerhető, fényképezhető.

Györgyi Bata 2014.08.04. 22:03:09

@Rovarirtó: Értem, és köszönöm a választ megint csak, de én nem tudom beazonosítani sajnos. És nem is az ágyi poloskáról leírtakra jellemző, ezeket leginkább a fürdőszobában és a lepedőn látom (fehér felületen), szedegetem.Apró, fekete, némelyik barnás, 5 mm kb, de van egész apró, porszemre hasonlító is). És nem is csípnek,nem is mozognak, egyszerűen csak vannak... Minden nap egy szemétlapátra valót söprök össze a fürdőszobában, állandóan felmosok, másnapra mégis megint söprögethetem őket. Olyat lehet kérni, illetve megrendelni az Ön cégénél, hogy kijöjjenek a helyszínre, és megnéznék, hogy mi ez? És, persze irtást is.
Köszönöm a türelmét és segítségét.

solka 2014.08.12. 11:24:07

Kedves Rovarirtó!
Kisfiamon 2-3 hete 1 csípés jelent meg, 1 hete ismét egy (sajnos mindkettő el is fertőződött), most azonban már több (6-7) is van, és érzékeny is rá, így mindig nagyra duzzad. Rajtunk nincsenek csípések. Nem tudjuk eldönteni, hogy ágyi poloska vagy csak szúnyog okozza (elég gyakran bejönnek hozzánk a szúnyogok), sőt még abban sem vagyunk biztosak, hogy egyáltalán alvás közben történik-e a támadás, mert sokszor csak nap közben pirosodik be. Arra gondoltam, hogy konnektorba dugható szúnyogriasztó (vape) használatával próbálnám eldönteni, hogy szúnyogról van-e szó. (Ha ennek használata ellenére is csípnek, akkor valószínűbb a poloska.) Ön szerint ez megfelelő módszer? Vagy ilyen riasztó használata esetén rövidtávon, 1-2 éjszakára esetleg az ágyi poloskák is inkább búvóhelyükön maradnak? Látható jele egyébként nincs az ágyi poloskának a fiam szobájában, sem az ágyrácson, sem a matracon és a huzaton. Ennek ellenére mindhármat átmostam és az ágy melletti laza parkettaszegély alá fújtam 0,25%-os permetrint. Ön szerint van még valami teendő az azonosítás érdekében? Köszönettel várom válaszát!

Pomp 2014.08.26. 18:41:23

Kedves Rovarirtó!Én egy sok festménnyel rendelkező lakásban lakom, szinte mindenhol festmény van egészen a plafonig. A lakásunk pedig rengeteg textilt és most hogy pakolásztunk kartondobozokat is tartalmaz. Átrendezés miatt levettem 2 bőröndöt a fenti polcról ahova nem nyúlunk általában. Ez kb 2 hete volt. Aztán 6-7 napja elkezdtek csípni feltehetőleg poloskák a leírás alapján amiket itt találtam és más fórumokon. Később napközben is észleltem csípéseket, de mivel a bőröm nagyon érzékeny ez lehet éjszaka szerzett csípés kiújulása is. A lényeg hogy az első csípéstől számított 6. napon felmostam állatpatikában kapott szerrel illetve mindent befújtam már amennyire a mindent lehet mondani egy ilyen "raktárszerű lakásban". Átmentem anyám ágyába aludni a galériára de reggelre ott is jelentkeztek új csípések ,úgy 4-5. Allergia nem lehet mert látszik hogy csípés. Most mindent kimostam 40-60 fokon, és mivel elutazom a bőröndömet is lefújkáltam. Kérdésem hogy a lakással mi legyen. Utolsó este azaz tegnap nem csíptek meg, de alig aludtam a félelemtől. Nem láttam ilyen bogarat egyet sem, nem hiszem hogy elszaporodtak volna de nagyon rám ijesztettek az állatboltban. Hívjak szakembert vagy várjam meg van e újabb csípés? Ugye nem viszi ezt magával az ember ha mindent kimos és lefúj? Én kidobtam ágyat, székeket, de a bőröndömet szeretem nem akarok mindentől megválni. Köszönöm!!!!

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2014.08.26. 18:50:50

Kedves Pomp! Javasolnám az ágy és környékének nagyon alapos átvizsgálását. Ágy fölött lévő képkeretek hátoldala például tipikus ágyi poloska búvóhely. Reméljük hogy nem ágyi poloska okozza a problémát, mert a "raktárszerű" zsúfolt lakásban a poloskairtás iszonyatosan problémás.

jázmin869 2014.09.05. 13:56:57

Sziasztok!

Szeretném kérni a tanácsotokat.
Most költöztem Miskolcon albérletbe, és majdnem egy hónapig nem aludtam az albérletben, mert sokat takarítottuk, renováltuk, festettük stb.
Aztán körülbelül 4-szer aludhattam ott. Volt hogy egyedül, volt hogy barátommal.(ezek is megszakításokkal, nem egymást követő napokon)
Nos a lényeg az, hogy kb a 4. ottalvásom után reggel arra ébredtem, hogy vérfolt és csípés, és még szaladt is az ágyon egy poloska.
Aztán millió és egy aeroszol, por stb mindent befúj porszívóz stb. Aztán a nappali kanapéján aludtam.
Rossz döntésnek minősült ugyanis mint végül kiderült ez egy laktanya volt a számukra...
Profi rovarirtó tegnap járt nálam. Mindent befújt és mondta, hogy a nappalis kanapét és fotelt jobban teszem, ha elvitetem a lakásból.
A csípések kapcsán az lenne a kérdésem, hogy most nem alszok ott a kanapén alvás óta(ez volt kedd este, 14.09.02) barátomnál alszok. Mindent alaposan átvizsgáltam amit magammal vittem de még azóta is jönnek elő csípésnyomok. (van hogy napközben, munkahelyen) Létezik hogy csak napok múlva jön elő? Vagy valahogy mégiscsak sikerült elcipelnem magammal egy két rovart? Továbbá, az antivakarin és teafaolaj segített valakinek? Nagyon viszketnek, rohamokban...
Várom a segítő válaszaitokat!

barcel 2015.01.17. 22:28:11

Sziasztok!
Sajnos valami hozzánk is beköltözött! El sem tudom képzelni, hogy honnan, mert mostanában nem aludtunk máshol, nem hoztunk a házba új bútort (régit sem). Nincs állatunk, hogy az hozott volna valamit. De ahogy én tapasztaltam, nem éjszaka csípnek, hanem napközben, és inkább a gyerekszobában. De nem látom semminek a nyomát. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen állatok kerülhetnek szóba? Nekem eszembe jutott a bolha és a poloska. Mi lehet még? Sajnos egyre több csípést tapasztalok. Ma este a kislányom hátán 10-12. Ha netán bolha, akkor az hová bújik? Erről nem találtam még infót. Előre is köszönöm a választ.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2015.01.18. 19:35:24

A bolha és ágyi poloska jöhet szóba. A napközben keletkező szúrnyomok bolhára utalhatnak. Bolhát könnyen összeszed az ember egy társasházi pincében, de akár egy bkv járművön is, nem kell ahhoz bútor.
A bolha imágó az ember testmeleg ruházatában tartózkodik.
Vetkőztesse le a kislányt a fürdőkádban, és figyelmesen kutassa az elugró bolhát. Ha talál, két köröm közt nyomja el. Ha nem jár eredménnyel a bolha vadászata, akkor ágyi poloskát kellene keresni a hálószobában. Erre igényben veheti az ágyi poloska felderítő szolgáltatásunkat.

Trezonim 2015.05.10. 13:23:01

Heló!
Poloskára gyanakszunk, hogy valahogy bejutottak hozzánk.
Először hazafele a villamoson vettem észre hogy megcsípett valami és viszketett.
Ezután majdnem folyamatosan éjjelente újabb csípések jöttek elő rajtam, párommal fekszek egy ágyba, rajta nincs semmi, sőt a mellettünk lévő szobába lévő fiamat se csípik, csak engem...
ágyi poloskára gyanakszok, már fel is fordítottuk az ágyat, ágy feletti képkeretet szétszedtük, mindent átvizsgáltunk lámpával, de nem találtunk semmit, még ürüléket sem...
Lehetséges hogy az ágytól 1 méterre lévő szekrényekben rejtőznek, vagy egyáltalán biztos hogy poloska? Csak éjjel csíp, de csak engem, senki mást. Van olyan csípés ami hamar elmúlik és csak egy kis pont marad ott, ám van olyan ami több napig is viszket.
Ma éjjel éreztem hogy csíp valami megébredtem, szétnyomtam az apró fekete bogárszerűséget és vér jött ki belőle...
Valószinüleg még alacsony a fertőzőttségi szint mivel elég alaposan megnéztük az ágyat és közvetlen környékét de még ürüléket sem találtunk...
Lehetséges hogy villamosról valahogy hazavittem az ágyi poloskát?

Trezonim 2015.05.10. 14:15:53

@Trezonim: Folytatom:
Éjszaka pontosan: megébredtem negyed 3 körül, éreztem hogy a hátamat megcsípte valami, felkeltem levettem a pólót kiráztam és fekete nagyon apró valami esett le róla, amit szétnyomtam és vér jött ki belőle.
20 perc múlva visszafeküdtem, telefonon olvasgattam, éreztem hogy valami mintha mászna a melkasomon,újra levettem a pólót, megráztam és megint egy apró feketés valami, megnyomtuk.
Lehet hogy csak ez a 2 volt a lakásban? Semmi nyomát nem látjuk pedig felforgattunk mindent...
nincs házi állatunk, ennek ellenére lehet hogy bolha volt?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2015.05.10. 19:59:01

Ágyi poloskát nem valószínű hogy villamosról hazavisz az ember, bolhát viszont előfordul.
Az éjszakai történésből, illetve abból hogy szét tudta nyomni (és véres volt) ágyi poloska jelenlétét valószínűsítem. A bolhát csak köröm közt tudja az ember összenyomni. Teljesen bizonyos, hogy nem csak a megtalált két poloska van a hálószobában.
Poloskairtásra lenne szükség, ennek minden feltételét a www.agrohydro.hu/poloskairtas.html oldalon találja meg.

Atilka 2015.05.28. 16:03:19

Szép jó napot.
Jelenleg angliában vagyok, a lakas ahol lakom fertőzött volt, volt rovarirtas, de mar azóta találkoztunk új betolakodókkal. Most utazom haza, azt szeretnem kerdezni h mit tegyek, hogy ruhamon, utazotaskaimon ne vigyek haza egy darabot sem...???
A taskam a szekrnyben fogasra volt felakasztva, a ruhaim szintugy...Előre is köszönöm a segitseget!

ezmo 2015.07.28. 19:58:07

Kedves rovarírtó,

a munkám miatt fél évre külföldre költöztem. Négy nap múlva megyek haza. Pár hete észrevettem, hogy bizony itt vannak a lakásban. Rendeltem Protect poloskaírtót, ami ugyan csak a tünetet szünteti meg, a problémát nem. Jelenleg egyetlen dolog érdekel. Hogy ezeket a dögöket ne vigyem haza. Minden lehetséges személyes tárgyamat átnéztem, lefújtam, amit lehet. Élő egyed nincs rajtuk, de hogy akadályozom meg, hogy egy darab lárva - gyakorlatilag egy porszem se jöjjön velem? Köszönöm a segítségét!

Succubus01 2015.09.05. 23:46:59

Üdv mindenkinek!Lenne egy problémám amiben szeretnék segítséget,tanácsot,információt kérni tőletek.6-8 hónapja az én szobámban is vannak vendégek,de sajnos fogalmam sincs mivel állhatok szemben.Leírnám a tüneteket ami tapasztalható,hátha valakinél volt hasonló: "A szobám egy családi ház egyik tetőtéri szobája.Látni nem nagyon szoktam rovarokat,poloskát,(max.csak pókokat)egyszer láttam valami rovarfélét de az nem biztos,hogy poloska volt.Viszont párszor az ágyamban volt valami,aminek színe vöröses volt,egyáltalán nem volt apró termetű,nagyon gyors volt,és volt,hogy ugrani is láttam,ezért elkapni-lecsapni sem lehetett.Azóta nem feküdtem az ágyban,relax széken alszok,ami iszonyú kényelmetlen.Leírnám a tüneteket amiket nap mint nap észlelek: a szőnyegem olyan mintha alatta valami élne,elszaporodott volna,a sötétítő függönyöm csukott ablaknál sokszor úgy rázkódik,mintha kereszt húzat lenne,mintha valami futkosna a hátulján,az ágyneműm és az ágyamon a kárpit(szövet)olyan mintha lélegezne.Amiket felsoroltam,szinte állandó mozgásban,rezgésben vannak vagy nem is tudom hogy nevezzem,ezért is írtam,hogy olyan mintha lélegezne.E tünetek éjjelente rendszeresek,napközben szakaszos.Kb.6-7 hónapja tart,azóta nem feküdtem az ágyamba,de most már kezdek belefáradni ebbe az egészbe,már nagyon kellemetlen így élni!” Hozzátenném,hogy nem vagyok bolond,vagy sárga lapos,és nem is hallucinálok,hála sokat dolgozom,sokszor éjjel is,s így nem vagyok csak állandóan,az otthoni helyzetbe. Ha esetleg valaki hasonlót tapasztalt leírhatná,hogy mi is ez a kialakult helyzet amiben élek,vagy mit javasolnának amit tennem kéne….Köszönetem előre is.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2015.09.06. 19:23:14

@Succubus01:
A leírt tünetek (rázkódó függöny, lélegző ágykárpit) nem utalnak ágyi poloska jelenlétre, és egyetlen más rovarra sem. Ez rovarfóbia lesz: www.agrohydro.hu/rovarfobia.html
Valószínűleg nem fogja ezt elfogadni, de biztos vagyok benne hogy nincs valós rovar probléma az észlelései mögött. A legnagyobb hiba lenne, ha poloskairtó kezelés történne a lakásban.

Andi Szántó 2015.10.24. 12:07:32

Jo Napot érdeklődnék hogy az ágyi poloska nappal is csíp? Állandó éjszakai műszakban dolgozom és nappal alszom, ilyenkor is szoktak csipések lenni rajtam. Ez akkor attól van vagy éppen a cicámra vagyok allergiás?

Köszönöm Andrea

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2015.10.24. 19:38:08

Az ágyi poloska alkalmazkodik az ember életritmusához:
ha csak nappal van alkalma vért szívni, akkor nappal fog szúrni. Ezzel együtt nyilván poloskairtás csak akkor indokolt, ha valóban, és kétséget kizáróan ágyi poloska okoz csípéseket.
Át kellene vizsgálni az ágyat és környékét, poloska nyomok után kutatni. Ha ez házilagos módon sikertelen, akkor szakszerű vizsgálatra, ágyi poloska felderítésre van szükség.
Ennek részletei:
www.agrohydro.hu/agyipoloska-szemle.html

Andi Szántó 2015.10.25. 08:46:47

Tegnap átvizsgáltam mindent a szobában de nem találtam semmi nyomát, tudom hogy milyen mert hollandiában amikor kint voltam akkor engem kostolgattak és megtaláltuk őket. Semmi jele nincs ágyi poloskának itthon csak a csípések.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2015.10.25. 17:45:59

A friss ágyi poloska probléma nem biztos hogy laikus számára könnyen felismerhető. Érdemes lenne megpróbálni a lakás egy hálószobától távoli pontján aludni. Ott elvileg azonnal nem lesz poloskacsípés. Vagy ha mégis, akkor nem ágyi poloska a probléma forrása. Persze ha egy 30m2-es garzonról van szó, ott minden közel van az alvóhelyhez, ott ez nem működik.

Andi Szántó 2015.10.25. 17:49:28

85 nm es lakásrol van szó, köszönöm az információkat, holnap megprobálom a nappalit, van egy cicám, ha nem poloska akoor lehet hogy macskabolha.

nigma08 2016.04.06. 09:52:15

Kedves Rovarírtó!

A felderítő nem talált ágyi poloskát, a házilag eszkábált bolhacsapdáim üresek, de minden reggel van 2-5 új csípésem.
Találtam egy céget, akik garanciát vállalnak a vegyszermentes, hőkezeléses rovarírtásra. Ebben az esetben 180 fokos levegővel hőkezelik a lakást, és így akár bolha, akár poloska elpusztulna. Érdekel a véleményük, vagy az, hogy miként győződhetnék meg arról, hogy mi csípked.

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2016.04.06. 12:50:05

Kedves nigma08!

Felejtse el a bio poloskairtást, ennek a technikának nincs tartós hatása, az összes poloskát pedig egyszerűen nem fogja elérni a 180C-os levegő. Rengeteg ügyfelünk próbálkozott a a hőkezelős eljárással, de végül mi végeztük el eredményesen az ágyi poloska irtását.

Mivel sem bolhát, sem poloskát a lakásában nem találtak, véleményem szerint nem rovarcsípés okozza a csípészerű tüneteket. Egy allergia vizsgálat lenne javasolt.

dudus 2016.06.03. 08:00:29

Kedves Rovarirtó,
Sokat olvastam olvasom a blogot, de még is felvetődik a kérdésem, hogy ha nem szereti a vizet a poloska akkor miért nem fullad meg a vízben? Meddig él? Hogy lehet, hogy akitől kaphattam állítja hogy nála nincs??? És ha igaz akkor tőlem miért nem vitte el??? Hogy néz ki igazán az ürülék??? Kristályos mint egy kenyérmorzsa pl???? Mosás 60 fokon mégis tele van a takaró rizs szerű szúrós szöszökkel.
Van rá lehetőség, hogy az összegyűjtött koszok bogarak alapján megállapítsák, hogy mi is lehet nálam??? Nem igazán értékelhetők a felvételek sajnos.
válaszát várva/további szép napot , Dudus

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2016.06.03. 11:22:47

Kedves dudus!

Nem szereti az ágyi poloska a vizet, de viszonylag hosszú ideig életben marad egy fürdőkádas úszást követőn - szerintem itt nincs ellentmondás. A kérdéseire nehéz válaszolni, nyilván nem tudom megmondani hogy honnan került be a lakásba a poloska... A poloska ürülék határozott fekete pöttyök formájában található meg a poloska rejtekhelyeken. Nem kristályos, nincs köze a kenyérmorzsához. Koszok alapján és nem értékelhető felvételek alapján nem tudunk meghatározni semmit, és bizonyosan nem is végeznénk poloskairtást amíg meg nem határozzuk hogy ténylegesen ágyi poloska okoz-e gondot.
Javasolnám az ágyi poloska felderítés szolgáltatásunkat: agrohydro.hu/agyi-poloska-szemle/

Adani 2016.06.06. 22:00:58

Poloska ellen lehet hatásos megoldás ha körberakja az ember az ágyat kétoldalú ragasztókkal, hogy beleragadjon? Amivel még sikereket értek el egyesek az volt ,hogy az ágy lábait befőttesüvegbe rakták, amiben víz is volt a lábon meg szintén kétoldalú ragasztó, hogy ne tudjon felmászni.

Panelben lakva ha az alsó vagy a felső szomszédnak van átmászhat a fűtéscsöveknél szomszédolni? Mennyire lehet ez valós veszély?

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2016.06.06. 22:53:34

Egy-egy ágyi poloska lehet hogy beleragad a kétoldalú ragasztóba, azonban ez nem szünteti meg a hálószoba fertőzöttségét. Az ágy lábainak vízbe vagy olajba helyezése is megakadályozza az ágyi poloska ágylábakon való felmászását, de nem sok értelme van.
Hiszen a poloska már az ágyban benne van, illetve általában a falhoz van tolva, vagyis a falról is rámászhat az ágyra. Továbbá az ágyi poloska képes arra is, hogy a plafonról essen rá az emberre. Na ezt nem lehet kivédeni akkor sem, ha közben szenteltvízbe lógatja az ember az ágylábakat.

Az ágyi poloska fűtéscsöveken át való terjedése nagyon is valós veszély. Főleg függőleges irányban való terjedése jellemző. Bár ez nem általános, de nyári időszakban a nyitott ablakon át külső házfalakon keresztül a másik lakás nyitott ablakán való bejutását is tapasztaltuk. Persze nem ez az ágyi poloska fő terjedési módja.

Adani 2016.06.07. 09:50:58

@Rovarirtó:

Az szép, a nyitott ablakon is bejön gondolom mivel pici még a szúnyoghálón keresztül is. Pláne, hogy még a légy és a szúnyog is valahogy bejön, hiába van minden ablakon szúnyogháló nincs olyan nyár, hogy ne lenne a szobában szúnyog meg légy.

Félelem 2016.09.10. 22:51:58

Jó estét Kívánok!
A segítségét szeretném kérni. Néhány napja pici kis csípések jelentek meg rajtam. Átnéztem a szobát, ágyat, de nem találtam poloskára utaló nyomokat. Ma este viszont 3 db bogarat találtam, de nem vagyok benne biztos,hogy ez poloska-e. Privátban átküldhetem esetleg a képet? Köszönöm

Rovarirtó · http://www.agrohydro.hu 2016.09.11. 10:43:10

Küldje át nyugodtan, beazonosítjuk hogy ágyi poloska van-e a képen.

Phobion (törölt) 2016.09.22. 23:24:12

Kedves Rovarirtó!

A párommal matracon alszunk, ami jelenleg a földön helyezkedik el. A matrac alatt szőnyeg van, amit két hetente porszívózunk. A matracot minden reggel "felállítom" szellőzés végett.
A matrac mögött bútorok helyezkednek el, nem régi bútorok.
A matrac kb. 4-5 hónapos, tehát nem rég vásároltuk.
A matrac mind két oldalán található 16 aprócska lyuk.
A minap, párom észrevette, hogy a háta "tele" lett piros csípés nyomokkal. Majd próba képpen helyet cseréltünk, és másnap reggelre az én bokámon jelentek meg kis piros csípes nyomok. A probléma viszont az, hogy ezek a piros csípés nyomok nem viszketnek, nem fájdalmasak, ha megvakarjuk őket se viszketnek és általában reggelre vesszük észre őket.
Az Ön blogján leírt rovarokra utaló nyomokat egyelőre nem találtunk.
Ön szerint ezek a csípések milyen élősködő rovartól lehetnek?

Köszönettel:

Phobion

Janosne Lokos 2016.10.09. 14:29:02

Kb.2-3hete kuzdok viszketessel eloszor csak a kezfejen majd a karok test combokon jelentkezo tunetekkel apro piros pettyes kiuteses jelenlettel eloszor arra gondoltam h valtoztattam oblitot es mosokspsulat hatha arra reagalt a szervezet de egyre tobb helyen mar a nyakamon is vannak ez mitol van?

Baboka777 2017.06.18. 23:39:22

Sziasztok!
A páromon jelentek meg néhány napja csípések, amiket nem igazán tudunk beazonosítani. Egy részét napközben fedezte fel magán munkahelyen, a többi csípésre nen emlékszik. Rajtam nincs csípésnyom, pedig engem minden vérszívó rovar nagyon szeret. A csípések kb. Gyerek kisujj köröm nagydágúak. A bőrfelszinből nem, vagy csak alig dudorodnak ki. A közepe fehéres, körben piros. Fotót esetleg küldhetek róla? Ha igen hova, hogyan? Köszönöm!

Nickerer 2018.07.11. 14:11:50

Üdvözletem!
Albérlő hurcolta be a poloskákat. Költözés előtt irtatott. 2 hónapja nem él ember a lakásban. Most fogjuk felújítani. Sajnos láttunk a falon, plafon közelében mászkálni poloskát, egészen apró méretben is. Talán a felső gipszkarton szegőléc alatt vannak, lejjebb biztos nem. Nincsen semmi nyom lejjebb, sem ürülék, és minden szét lett szedve. A felső gipszkarton illesztés lyukakat és radiátorcsövek hézagait most betömtük.

Mindenképp fogok szakemberes irtást rendelni, csak kérdésem, hogy ezt festés és szőnyegtisztítóval, gőzölőgéppel kezelés után tegyem, ugye? Addig mi legyen a falon mászkáló, valszeg éhezőkkel? Ragasszak fel kétoldalas ragasztót? Legyen valaki élő csapda, aludjon fólián hálózsákban, kétoldalas ragasztós keretben? Van tartós hatású szer, amit még festés előtt a falra tudnék szórni, hogy addig is ölje őket? Hogyan védekezzenek a munkások, hogy biztosan ne vigyék haza őket?

Ha nem tud vért szívni, akkor szaporodni sem szaporodik az olvasottak szerint, tehát ez csak kevesebb lesz, ugye?
Hogy tudjuk majd leellenőrizni, hogy biztos nem maradt poloska, ha nem lakik ott senki? Tuti ki akarjuk irtatni, és addig nem adjuk újra ki, amíg nem poloskamentes. Esetleg irtassam minden héten egy hónapig?
Köszönöm válaszokat!
süti beállítások módosítása